ugrás a tartalomhoz

Szexpartner kereső oldal készítése a *** programozóval átbaszás

weboldalas · 2012. Feb. 13. (H), 10.58
Tisztelt Mindeni!

A *** (moderálva: janoszen) című szélhámos programozóval akartam megcsináltatni egy szexpartner kereső weboldalt. Az úriember telefonba nagyon jól eljátszotta mekkora tudása van és a munkát a januári hónapra igérte hogy elkészíti! Két hét alatt felmutatott egy nagyon kezdetleges designt, és azt mondta nemsokára kész. Mondtam neki hogy töltse fel az én szerveremre és akkor a megeggyezett összeg felét 60 ezer forintot ki kellett már neki fizetni mert nagyon erősködött! Én hülye belementem, és mikor feltöltötte hozzám akkor láttam hogy sok helyen a számok össszegek csak oda vannak írva és egy nagy átbaszás lehúzás volt a dolog. Az admin oldalon egy olyat csinált hogy az égvilágon semmin nem tudtam módosítani mert azt szerinte nem szabad! Hát az ilyen szélhámos csalóktol mentsen mndenkit a jóisten! Remélem gyógyszerre költi majd a kicsalt pénzemet. Senki ne csináltasson vele semmit mert szélhámos!!!
 
1

Moderálva

janoszen · 2012. Feb. 13. (H), 12.00
Kedves weboldalas,

a hozzászólásodból kimoderáltam az e-mail címet, mert könnyen beleeshet a rágalmazás, stb. című fogalmak alá és nem szeretnénk, ha a Weblabor szerkesztőségének bíróságra kellene járnia eme fórumtéma miatt.

Ami a problémádat illeti, sajnos valószínűleg belefutottál a tipikus, valószínűleg feketén dolgozó kisiparosba. Ha nem volt róla szerződés, specifikáció és számla, akkor sajnos így jártál. Ha volt, akkor reklamáld meg a számlát, az előleget pedig írásban kérd vissza, illetve konzultálj az ügyvédeddel, könyvelőddel, hogy ilyenkor mi a teendő.

Ha megnézed a weboldalkészítésre szokásos árakat, gyorsan rájösz, hogy 60000 Ft-ért maximum sablon weboldalt lehet készíteni sablon megoldásokkal. Ez természetesen nem mentesíti a kivitelezőt az amatőrizmus vádja alól, de javaslom, hogy legközelebb írj egy specifikációt, hogy mit hogyan szeretnél.

Üdv

János
2

Én úgy értetelmezem,

Pepita · 2012. Feb. 13. (H), 21.33
120 000 lett volna az ár, de a lényegen nem változtat.
Örülök, hogy hamar moderáltad, gázos is lehetett volna.
3

És neked ki ajánlotta ezt a

Karvaly84 · 2012. Feb. 13. (H), 21.41
És neked ki ajánlotta ezt a fószert? :D
14

Szerintem senki nem

Bodi · 2012. Feb. 14. (K), 12.10
Szerintem senki nem ajánlotta, jelentkezhetett valaki a hirdetésre amit itt adott fel.Nem akarok belemenni jogi kérdésekbe, de ha nem volt szerződés se számla az tényleg ostobaság ekkora összegnél meg főleg, előre utalni annál inkább. Viszont így saját helyzetét súlyosbította a programozó.
4

Magadat minősíted

Pepita · 2012. Feb. 13. (H), 21.42
Sok értelme nincs itt a WL-en zúgolódnod, ezt már megetted (vagy nem), de ez az oldal nemigazán erre való (és másik sem). Mit vártál ettől, hogy majd "hú-de-antireklám" lesz az illetőnek? Úgysem írhatod ki semelyik személyes adatát.

Az, hogy itt töltöd ki a dühödet, csak téged minősít(---), a stílusodról nem is beszélve. Ha Istenhez fohászkodsz, írd nagybetűvel az Ő nevét, és ne átkozódj rögtön a következő mondatban.

Még jó, hogy nem én vagyok Janoszen...
5

Szerintem nem árt tudni, hogy

Hidvégi Gábor · 2012. Feb. 14. (K), 00.19
Szerintem nem árt tudni, hogy kik a jó és a rossz szakemberek, kire lehet számítani és kire nem. Most nincs tétje, ha valaki szélhámos, vissza fog járni, és másokat is megkárosít.

A témaindító dühét megértem, de persze ettől függetlenül a hangnem tényleg nem ide való.
6

jó és rossz nem létezik

pp · 2012. Feb. 14. (K), 06.59
Szerintem egyrészt a veszteségminimalizálási trükköket nem árt tudni. Ezek egy részét fent janoszen leírta. Másrészt az se gond, ha a weblabor teret tud adni egy, a megrendelők és vállalkozók közötti gondtalan együttműködést biztosító javaslatok kidolgozásának.

Az meg, hogy ki a jó és rossz szakember nem tudható, hisz különbözőek vagyunk. Van akit Te nem tudsz elviselni, más pedig imád vele dolgozni, van aki Téged nem tud elviselni, mással pedig imád dolgozni. Természetesen az a cél, hogy ez a réteg minél szélesebb legyen, erre is szolgálhatna iránymutatónak egy fenti javaslatcsomag.

Egyébként pedig a topic indítóban csak az egyik oldal véleményét olvashattuk. A történet egy, ráadásul eléggé szubjektív szemüvegen át szemléltük. Ez alapján ítéletet mondani bárkiről botorság lenne.

pp
7

Egyébként pedig a topic

Hidvégi Gábor · 2012. Feb. 14. (K), 08.50
Egyébként pedig a topic indítóban csak az egyik oldal véleményét olvashattuk. A történet egy, ráadásul eléggé szubjektív szemüvegen át szemléltük. Ez alapján ítéletet mondani bárkiről botorság lenne.
Igen, erre később már én is rájöttem, nem tudhatjuk, hogy nem tudatosan akarta-e befeketíteni az illetőt.
15

A fekete és a fehér között is vannak árnyalatok

pp · 2012. Feb. 14. (K), 13.12
Miért akarná tudatosan(??) befeketíteni? Valakinek gonosznak kell lennie? Nem hinném. Simán lehet, hogy mindketten úgy érzik jogosan cselekedtek és a másik felháborítóan viselkedett.

pp
17

Erről a Facebook + Csaj + Audi jut eszembe

Gixx · 2012. Feb. 14. (K), 15.06
Talán ismeritek, ha nem, akkor tanulságos:

Facebook fail

Vannak rossz programozók és persze vannak rossz ügyfelek is. Optimális esetben egymást szivatják.

Engem rossz ügyféllel hozott össze a sors egyszer. És bízok benne, hogy nem voltam rossz programozó egyik ügyfél fele sem :)
8

Off

Hidvégi Gábor · 2012. Feb. 14. (K), 10.36
Ha már ennyire vadul moderáltok, légyszi a címet is írjátok át "átverésre" vagy valami hasonlóra, ez a nyelvezet nem illik a Weblaborhoz.
10

én inkább törölném

_subi_ · 2012. Feb. 14. (K), 10.45
Alpári megfogalmazás, értéktelen, tökéletesen szubjektív információ, ráadásul minimum 50%-ban a megbízó a hibás.
11

Egyetértek.

Hidvégi Gábor · 2012. Feb. 14. (K), 10.49
Egyetértek.
19

A hozzászólások tanulságosak,

Joó Ádám · 2012. Feb. 14. (K), 23.37
A hozzászólások tanulságosak, kár volna értük.
20

Igaz, de

Pepita · 2012. Feb. 15. (Sze), 01.02
a címbe legalább néhány csillag még kellene. Láttam Janoszen állásfoglalását is ("stilisztikait nem"), de akkor is ez a véleményem.
12

Mit értesz "vadul

H.Z. v2 · 2012. Feb. 14. (K), 11.12
Mit értesz "vadul moderáláson"?
Ha azt hiányolod, amit én írtam, azt eredendően én töröltem: fel akartam ajánlani, hogy megkeresem a kimoderált mail cím tulajdonosát, mert tegnap megkerestem a google-n és azt hittem, még megvan valahol. Közben turkáltam a böngészőim history-jában és rá kellett jönnöm, hogy mégsincs meg, ezért átírtam a hozzászólás címét "törölt"-re, a tartalmát meg egy "-"-re. :)

Vagy más is eltűnt?
13

Igen, szerintem a tieden

Hidvégi Gábor · 2012. Feb. 14. (K), 11.19
Igen, szerintem a tieden kívül még egy eltűnt.
16

Torolt

janoszen · 2012. Feb. 14. (K), 14.38
Amit a hozzaszolas tulajdonosa modosit es jelzi a torles szandekat, azokat szoktam torolni. A topicban csak az e-mail cimet moderaltam ki, a WL tulajokkal valo megallapodas szerint stilisztikai valtozasokat nem eszkozlunk, csak technikaiakat.
18

Én is így láttam, ezért

H.Z. v2 · 2012. Feb. 14. (K), 15.20
Én is így láttam, ezért kérdeztem Gábortól.
9

Értéktelen információ

_subi_ · 2012. Feb. 14. (K), 10.44
Számomra az lett volna hír értékű, ha egy klasszikus "mindent ócsóért akarok" magyar megbízó és egy szintén klasszikus "mindent ócsóért vállalok" vállalkozó párosításából bármi értelmes kisült volna.

Sajnálom, de egy tizenkettő egy tucat jellegű hír.

Sokkal értelmesebb lenne utánajárni, mennyi a piaci ára egy ilyen honlapnak, és örülni, ha sikerül x százalékot lealkudni. Persze itt most nem a tizedére alkudásra gondolok, ami mint látjuk nem működött.
21

Majdnem hasonlóan jártam.

1moni · 2012. Ápr. 6. (P), 14.44
Szerződés kötés előtt, nagyon készségesen, együttműködött. Amikor szerződés elkészült, ez megváltozott.
Szerződést is írtunk, de sajnos, nem vagy csak részben, gyenge minőségben készültek el a benne foglaltak. Így részemre semmi védelmet nem hozott. Szerződésben foglaltakból, csak megállapodott összeg kifizetése történt meg hibátlanul. Nem kellene annyira védeni a szélhámos embereket, (van belőlük elég) mert a jól dolgozókra is szégyent hoznak.
Ezek után én csak működő oldalt vennék.
22

Ha volt specifikáció

janoszen · 2012. Ápr. 6. (P), 16.13
Ha készítettél írásos specifikáció, akkor az abban foglaltak nem teljesítése esetén miért fizettél? Ha nem készült, mi volt a szerződésben?
23

Védelem?

_subi_ · 2012. Ápr. 6. (P), 16.19
Kinek a védelmezését vélted kiolvasni soraimból?

Egyébként roppant egyszerű a dolog. Ha történetesen megrendelő lennék (ezen a területen), első dolgom lenne az adott programozó referenciáinak a megvizsgálása. A következő lépés egy minél részletesebb leírás az elvárt funkcionalitásról (ez lenne a specifikáció). Ha van szerződés és van részletes specifikáció, akkor a funkciók megvalósulásának kérdése objektív(ebb) megítélés alá tud esni, mint nélkülük.

Érdekes, amit mondasz, de ha jól sejtem nem áll szándékodban belinkelni a szerződést, sem az oldalt. Így meg csak nagy általánosságban beszélgetünk a link fejlesztőkről, meg az olcsó János megrendelőkről... Sajnos egy elmesélt történetből nem derül ki, mi történt. Lehet, hogy hibáztál, lehet, hogy a fejlesztő hibázott, esetleg mindketten...

Mit jelent, az a majdnem hasonlóan jártál? Kifizetted az összeget, és utána...?