ugrás a tartalomhoz

VPS, vagy cloud hosting

abicska · 2011. Júl. 5. (K), 13.01
Szevasztok!

Kíváncsi volnék a véleményetekre. Mostanában szeretnénk elindítani egy nagyobb oldalt, számítva az akár napi 10-15 ezer egyedi látogatóra is.

Van egy szolgáltató (VPS.net), akiknél a már régóta megbízhatóan működik néhány kisebb VPS belső célokra. A kiválasztott felhő Londonban van, itt vannak a VPS-ek. Az átlagos elérési idő 40-50ms.

Elképzeléseink szerint több VPS-ből raknánk össze a rendszer. Lenne egy erős Load Balancer, mögötte lennének a Frontend VPS-ek, egy erős MySQL szerver a VPS.net által ajánlott szerver SSD-vel, illetve ehhez egy pici backup. Ez az egyik opció.

A másik opció a VPS.net által ajánlott Cloud Hosting szolgáltatás, ami gyakorlatilag "magától" skálázódik a forgalom függvényében.

Szeretném kikérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban. Saját szerverekre jelenleg nincs keret, VPS-ekkel pedig gyakorlatilag korlátlan erőforrásaink lennének, megbízható környezetben, megbízható infrastruktúrával.
Mit, kit, illetve hol ajánlanátok egy ilyen oldal mögé?
 
1

Félreértés

janoszen · 2011. Júl. 5. (K), 19.18
Tegyünk helyre egy alapvető félreértést: a felhő nem azért jó, mert magától skálázódik. Egy fizikai gépen túl ott sem fogsz tudni skálázni, maximum azért jó, mert időszakosan túlburstolhetsz a fix korlátokon vagy utólag számláznak a felhasznált erőforrások után, tehát ennyi előnyöd lehet a dologból, de más egyéb nem.

Abban sem érdemes bízni, hogy a rendelkezésre állást növeli a cloud használata anélkül, hogy Neked foglalkoznod kellene vele. (Ezt az Amazon EC2 leállás a közelmúltban nagyon jól illusztrálta.)

A virtualizáció két okból jó:

1. Azért, mert egy fizikai gépet szét lehet osztani több ügyfél között, akár úgy, hogy a szabadrablás elvén kapnak bizonyos erőforrásokat. Így olcsóbb lesz és ha ügyesen menedzselik az erőforrásokat, egész sokat lehet burstolni.

2. Azért, mert kevesebb/nulla leállással lehet ügyfeleket költöztetni. Így megbízhatóbb lesz, mert ha meggebed egy fizikai gép, át lehet tolni az ügyfeleket egy másikra.

Minden egyéb körégyártott marketing duma csak jól hinti a csillagport. Ennek fényében tervezd meg az alkalmazásodat.
2

Törölt hozzászólás

pontkom-studio-kft (nem ellenőrzött) · 2013. Ápr. 30. (K), 10.56
Kedves hozzászóló! A hozzászólásod törlésre került, mivel csak egy évnél régebbi tagok szólhatnak hozzá webtárhely, szerverbérlés és domain szolgáltatáshoz kapcsolódó témákhoz. A régi témák uppolása reklám célból amúgy sem ildomos.

janoszen