ugrás a tartalomhoz

flash menüvel tartalom betöltése html div-be

kezdőke · 2010. Okt. 14. (Cs), 12.25
Abszolút kezdő vagyok a weblapkészítésben. Az lenne a gondom, hogy csináltam egy flash menüt egy html oldalhoz, és azt szeretném, ha a különböző menüpontok csak a megadott div tartalmát változtatnák meg (szöveg+kép), nem töltenék újra a teljes oldalt. Hogyan lehet ezt megcsinálni? Gondolom az AS kódba és az oldal kódjába is be kell írni valamit. Azt mondta egy ismerősöm, hogy ajax segítségével lehet így elkészíteni az oldalt, amit végképp nem ismerek. AS3-at és Dreamweavert használok.
 
1

AJAX

Poetro · 2010. Okt. 14. (Cs), 13.29
Az ilyen dolgokat csak AJAX-szal tudod megoldani, már ha tényleg ez a cél, ugyanis a HTML önmagában erre képtelen, ahogyan a Flash is. Mondjuk azt sem értem, hogy egyáltalán miért lett a menü Flash, ugyanis azzal csak a saját és a látogatóid életét nehezíted meg, a keresőmotorokról nem is beszélve. Ahhoz hogy ez működjön szükséges egy jó adag JavaScript ismeret, valamint, hogy hogyan lehet ActionScript és Flash közötti kommunikációt megvalósítani.

Mivel kezdő vagy, ajánlom először is a JavaScript nyelv elsajátítását. Rengeteg könyv és webes leírás létezik a témában, talán a legkönnyebben elsajátítható mód, ha az ember megnézi Douglas Crockford videóit. Ha megvannak az alapok jöhet az ismerkedés az AJAX-szal, ami HTTP illetve JavaScript ismeretek birtokában már nem lesz egy bonyolult téma.
2

Hát sajnos ennyi időm nincs

kezdőke · 2010. Okt. 14. (Cs), 13.46
Hát sajnos ennyi időm nincs rá. :( Mindig minden azonnal kell, és sajnos az életem múlik rajta.
3

Akkor rossz rovat

Poetro · 2010. Okt. 14. (Cs), 14.13
Helyette írj akkor a Munka és állás rovatban, és valaki el fogja vállalni megfelelő mértékű ellenszolgáltatásért.
4

Van már egy hasonló probléma

neogee · 2010. Okt. 14. (Cs), 14.32
Van már egy hasonló probléma a fórumok között, talán érdemes lenne megnézned azt.
Neked is hasonló módon kellene elindulni.

http://weblabor.hu/forumok/temak/106597

Ha jól tudom, akkor flashel is lehet az aktuális url-hez hozzáadni hash-t, arra ráültetsz egy js eseménykezelőt, majd az eseménykezelő elindít egy AJAX kérést és a visszakapott szöveget beleteszi a megfelelő dobozba.

Ámbátor teljesen egyet kell hogy értsek Poetroval... Ha nem értesz hozzá, akkor minek vállalsz el ilyet? Csak azért, hogy még több szemét legyen a neten? Először sajátítsd el a megfelelő tudást, majd utána vállalj be dolgokat. És ezt ne bántásnak vedd kérlek, de szerintem így nem lehet dolgozni... Nyilván senki sem ismer mindent, de alapvetően azzal semmi baj nincsen, ha rámegy egy napod arra, hogy utána olvasol az adott dolog megvalósításának, de nyilván ehhez kellenek bizonyos alapok... Ha nincsen alap amire építhetsz, akkor nem egy napod, hanem egy heted fog rámenni...
5

Utána olvastam a flashes

neogee · 2010. Okt. 14. (Cs), 14.56
Utána olvastam a flashes részének, három perc alatt körülbelül megtaláltam ezt:

var request:URLRequest = new URLRequest( "http://domain.tld/path/to/file.html#anchor-you-want" );
navigateToURL( request , "_self");

A flashben erre lesz szükséged :) A többi hozzávaló megkeresésére van egy nagyon jó kis oldal: www.google.com :)