ugrás a tartalomhoz

Java(Script) base64 decode

Ustak · 2010. Szep. 11. (Szo), 09.41
Üdv mindenkinek,

Van egy fejlesztés alatt álló GWT alkalmazás, mely egy natív java alkalmazásból base64 enkódolt xml-t fogad (vágólapról), azt dekódolja, és az xml utasításainak megfelelően működik. Már fél éve elég szépen működik ez a szisztéma, ám most találkoztam ezzel a sorral (a kódolatlan xml-ben):

<input a0="B" a1="360.0° / n" a2="A"/>

Ez, ha minden rendben van, a base64 stringből visszatérve így kell hogy kinézzen:

<input a0="B" a1="360.0 * ° / n" a2="A"/>
(az eclipseben is így néz ki, valamint ez a base64decode dekódoló is jól adja vissza (valami szerveroldali nyelv, nyilván php).

Ám, az én általam használt GWT-s java osztály gwt-base64 mely egyéb esetekben nagyon jól működik, ezt adja vissza:

<input a0="B" a1="360.0 * ° / n" a2="A"/>
Ami bizony hibás, és az elcipse ráadásul még krikszkrakszosabb megjelenítést ad vissza, lényeg, hogy a kód így nem működik (az a1 tulajdonság még tovább van parse-lve).

Azt látom, hogy a dolog megoldható, mert a fenti linken jó megoldást kapok. Én szeretném ezt valahogy javascriptben (vagy GWT compatibilis java-ban) megoldani, tehát mindenképpen a kliens oldalon maradva. Próbáltam az apache codec package-t, ami GWT compatibils java, de az is hasonló hibát produkált. Mivel a projekt nagy volumenű, nem számít ha nekem kell megírnom, vagy esetleg létező javascript megoldást használnom, de segítségeteket kérném, hogy akinek van tapasztalata ebben, adjon ötletet a google-n kívül merre induljak el (mi lehet a hiba forrása).
Akár egy alapos base64 irodalmon is átrágom magam, ha ezen múlik :-)

Nagyon köszönöm,
Gábor
 
1

Megvan a

Ustak · 2010. Szep. 11. (Szo), 21.23
megoldás, találtam egy javascipt scriptet ami jól dekódol. Átültetem gwt-be, és bepastelom akit érdekel :-)
Azért köszi:
Üdv:
Gábor