ugrás a tartalomhoz

CSS bejegyzesek ellenorzese

carstepPCE · 2010. Szep. 16. (Cs), 12.38
Hali,


Most eppen nincs lehetosegem letesztelni ezert teoretikus kerdeseim lennenek.

van egy iframe-ben torteno szolgaltatas. Annak egyik feltetele lenne bizonyos CSS informaciok letezese a szulo oldalban. Javascript segitsegevel le tudom e kerdezni a CSS bejegyzesek letezeset, abban az esetben ha adott a CSS file eleresi utja?

ar cssLink = document.createElement("link") 
cssLink.href = "style.css"; 
cssLink .rel = "stylesheet"; 
cssLink .type = "text/css"; 
frames['frame1'].document.body.appendChild(cssLink);
Ugyanitt esetleg masik megoldaskent, amennyiben a fenti lehetoseg nem adott, akkor van e arra lehetoseg, hogy alapbeallitasokat hasznaljak - mondjuk egyik CSS fajl feluliraja a masikat, es ilyenkor a CSS fajlok beillesztesenek sorrendje szamit e?

Udv
Sanyi

UI.: elnezest, ha pongyolan fogalmaztam epp meetingen vagyok :)
 
1

Sehogy nem fog menni

janoszen · 2010. Szep. 16. (Cs), 12.53
Sajnos nem fog menni az, amit szeretnél. Egyrészt a hozzáférés a same origin policy hatálya alá tartozik, másrészt végigiterálni az összes CSS szabályon borzasztóan lassú. Most futtattam egy tesztprojektet IE6 PNG background support ügyében, és kb. reménytelen.
2

koszi

carstepPCE · 2010. Szep. 16. (Cs), 14.01
koszi a valaszt.

Szerintetek milyen megoldasok vannak arra, hogy hasonlo szolgaltatas eseten az oldal designhoz igazodjek az iframe design?

r. Sandor
3

Szerver oldal

Poetro · 2010. Szep. 16. (Cs), 14.13
Szerver oldalon le tudod kérdezni az aktuális oldalt, annak be tudod olvasni a CSS-ét, sőt akár alkalmazni is tudod a saját oldaladra (ez utóbbihoz nem kell szerver oldal, elegendő JavaScript-tel beszúrni a megfelelő CSS-t a dokumentumodba). CSS-t elemezni nem egyszerű dolog, főleg hogy a hozzá kapcsolt HTML oldal nélkül igazából nem sok mindent tudsz megállapítani róla. A HTML oldal ismeretében vizuális elemzés nélkül szintén nem fogsz megállapítani szinte semmit, ugyanis a CSS egy bonyolult nyelv, a HTML-re való alkalmazásából meg, hogy mi látszik belőle, szintén nehéz mondani bármit is.

Igazából nem tudom mennyi oldalra vonatkozik a kérdés, de amennyiben csak korlátozott számú oldalon fog megjelenni az oldal, akkor lehet minden változatnak saját CSS-t / képeket generálni. Amennyiben korlátlan mennyiségű oldalon fog megjelenni, akkor inkább azt ajánlom, tedd a widget-edet konfigurálhatóvá, és ezáltal beszúrás előtt az illető beállíthatja a színeket, a fontokat, azok méretét, és ennek megfelelően generál egy URL-t amit az alkalmazó oldalon használni lehet.
6

...

carstepPCE · 2010. Szep. 16. (Cs), 17.22
igen az elso implementacio feltoltheto CSS-el rendelkezett, amelyet moderalas utan hasznalni is lehetett es valoszinuleg meg is marad ez a rendszer, amig nem nem igenyel valamit egyeb extrat.

Nagy valoszinuseggel lesz SOAP es JSON kommunikacios megoldasa a dolognak, de az meg a tavoli jovo.

Csak gondoltam "korbeszaglaszom" hatha valakinek sikerult okosabbat kitalalnia.

Udv
Sanyi
4

Egyszerű

janoszen · 2010. Szep. 16. (Cs), 14.20
A Facebook ezt úgy oldotta meg, hogy egy XML nyelvet készített, amiben bizonyos dolgokat nem enged meg. Az XML egy proxyn keresztül jön, tehát ők szolgálják ki az oldalt és nyilván ott mindenfélét tudnak módosítani.
5

...

carstepPCE · 2010. Szep. 16. (Cs), 17.15
igen ez az opcio relevans es meg is oldhato, csak mi szolgaltatunk, tehat pont a masik felen ulunk a targyaloasztalnak, ha jol ertem

udv
Sanyi