ugrás a tartalomhoz

Más oldalon való linkelés, lopás kiküszöbölése. Rewriterule-lal esetleg?

vegabacsi · 2009. Május. 19. (K), 14.54
Sziasztok!

Eleg kezdo vagyok a temaban, ezert ha talalok is valami infot a dologrol, nem mindig ertem sajnos! Ezert kerem nalam okosabbak segitseget!

A problemam az ,hogy valahogy ki akarom kuszobolni ,hogy mas oldalakon linkelni/lopni tudjak xy konyvtaraim tartalmat, vagy akar filetipusokat vagy barmit!

Konkretan van egy /videos konyvtaram aminek a tartalmara egy php file hivatkozik, az adja tovabb a felhasznalo fele. Na most ha a php-t linkelik akkor az nem adja ki a filet hanem visszadobja oket a nyitooldalamra...ellenben ha egyensen a konytarban levo filet linkelik akkor az minden tovabbi nelkul le lehet tolteni..

Erre valami orvossag???

Azt is talan figyelembe kene vennem, ha localhostnak engedelyezem csak akkor lehet ,hogy akik becsuletesen az oldalamrol toltik le a videot azok letoltesvezerlovel mar nem biztos ,hogy tudjak majd..meg ilyesmi...de ez csak az en logikam :)

Elore is koszi!
 
1

Referer

janoszen · 2009. Május. 19. (K), 19.07
Hétköznapi nyelven a rewrite feltételek

HA a REQUEST_URI azzal kezdődik, hogy /videos
HA a referer nem sajátdomain.hu
HA a referer nem üres
Rewrite minden forbidden.php (utolsó szabály)

A forbidden.phpban meg adj valami tisztességes HTTP hibakódot.
2

Szia, ha csak regisztrált

hector · 2009. Május. 19. (K), 19.08
Szia,

ha csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett a letöltés, akkor vedd ki a videó fájlokat a docrootból, és szolgáld ki őket PHP-n keresztül. Ha viszont a videók publikusak, akkor szvsz lehetetlen, amit szeretnél.
3

Nem javaslom

janoszen · 2009. Május. 19. (K), 19.43
Van erről cikk itt a Weblaboron is, de ezt a technikát nem javaslom, ha kicsit is van látogatottságod, nem tesz jót a sebességnek. Plusz ha esetleg ingyenes tárhelyen vagy, ott ezért 99% hogy ban jár.
4

Igaz

hector · 2009. Május. 19. (K), 23.06
Ezzel egyetértek. De akkor hogyan védi meg a docroot-ban lévő fájlokat? A HTTP Referer figyelés, amivel a hotlink tiltó oldalak operálnak, teljes mértékben kijátszható wget-tel, vagy curl-lel.

Viszont van egy másik ötletem. A videók maradnak docroot-on kívül. Apache-nak engedélyezed a symlink követést. Ha egy (regisztrált) felhasználó le akar tölteni egy videót, akkor létrehozol egy véletlen-generált symlinket a docrootban a célfájlra, és erre irányítod a browsert. Aztán egy idő után (pl. 24 óra) törlöd a linket, így záros időn belül használhatatlanná válnak a külső hivatkozások.
5

hmm..

vegabacsi · 2009. Május. 19. (K), 23.16
A tartalom publikus...flv fielok tehat ffmpeggel jatszom le...az elso verzio jonak tunik..a tobbit ilyen vagy olyan okobol nem tudom mar megoldani, de ezt nem reszleteznem, csakuntatnek vele mindenkit..

mindenesetre nehez ugy....hmm...azert koszi az eddigit, vegigjarom oket!