ugrás a tartalomhoz

TYPE="file" típusú elem formázható-e?

haho · 2008. Nov. 11. (K), 06.39
Az üzenetem tárgyában benne is van a lényeg. Minden űrlapelemet (select, input, textarea, submit gomb) sikerült formáznom css-ből, de a TYPE="file" típusú mezőnek egyedül a SIZE paramétert tudom megadni, de sem width, height paramétert, sem háttérszínt, sem betűtípust nem.
Van erre megoldás? Előre is köszi!
 
1

JavaScript

Poetro · 2008. Nov. 11. (K), 13.00
Egyedül JavaScript-tel megoldható igazából, és erre létezik 1000+1 megoldás, amit legutóbb láttam, és eléggé jól működötött: http://www.appelsiini.net/projects/filestyle/demo.html
2

Hihetetlen

haho · 2008. Nov. 12. (Sze), 02.12
Hihetetlennek találom, hogy ennek az elemnek a formázását csak így lehet megoldani, remélem a jövőben ezt megoldják.

Neked pedig nagyon köszönöm a segítséget!
3

Biztonság

deejayy · 2008. Nov. 13. (Cs), 07.17
Ez a kérdés alapvetően biztonsági szempontból problémás. Ha ezt az elemet tudnád formázni (és kezelni js-ből), akkor sokkal könnyebb lenne fájlokat lopkodni a felhasználók gépéről. Ezért nem lehetett, és szerintem később sem lehet majd formázni (valószínüleg amúgy a 10 legegyszerűbb dolgok egyike lenne megvalósítani a formázhatóságot).

Aztán az is lehet, hogy az elem "kompozit" típusából adódik az ilyen jellegű testreszabás hiánya, ha pl. a CSS-be nem lehet beleerőltetni a két komponens külön kezelését (gondolj csak bele: ha megadod a width-et, akkor minek a szélességét határozod meg? mi van akkor, ha csak egy 10px széles gombot akarsz?).