ugrás a tartalomhoz

IE probléma

fchris82 · 2007. Nov. 4. (V), 02.04
Most tényleg, vki igazán kifejthetné nekem az alábbi problémákra a választ, hogy MIÉRT?!
- Ha a CSS-ben vmelyik kommentben szerepel hosszú ő, akkor az IE az utána következő egy vagy akár több definiciót egyszerűen KIHAGYJA. Mé?
- A png 1998-ban jelent talán meg? Nem is ez a fontos, hanem ha maguk is tudnak a problémáról - http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms532969.aspx - akkor miért cikkeznek, ahelyett, hogy kiadnának egy "hibajavítást"?

Most hagyjuk azt, hogy az MS-t fikázzuk, meg az olyan válaszokat, hogy "mert". Most, hogy elb***m már nem először egy csomó időt, és továbbra sem működik, szeretnék tisztában lenni, ha van egyáltalán értelmes magyarázat, hogy tulajdonképpen MIÉRT NEM JAVÍTJÁK KI és miért nekem - nekünk - kell szenvedni?

:(
 
1

A hosszú ő-s dologra mutathatnál tesztet, mert érdekesnek...

Fraki · 2007. Nov. 4. (V), 04.04
A hosszú ő-s dologra mutathatnál tesztet, mert érdekesnek hangzik.
3

Hmmm...

fchris82 · 2007. Nov. 4. (V), 14.18
Előhalásztam azt a fájlt, amivel a probléma felmerült pár hete, csakhogy azóta az jócskán megváltozott, most visszaraktam az ékezetes betűket és nem volt hatása. Pedig meg mernék rá esküdni, hogy ez volt a probléma :-/ Elkészült a CSS első verziója, majd miután IE és FF alatt is ugyanúgy működött, kommenteztem és elmentem kajálni. Mikor visszaértem, akkor mondja a barátom, hogy IE alatt nem működik. Kommentek törlés. Most jó. Komment vissza, nem jó. Aztán némi babrálás után jött az ötlet, hogy az ékezetes betűket átírom és akkor jó lett. Az egyik komment után, mintha befejezte volna az "elemzést" és ami utána volt, azt kihagyta. Most nem sikerült reprodukálnom :-/ Az érintett kommentben először fordult elő hosszú ő azért gyanakodtam arra, külön nem ellenőriztem.
5

Igeeen, sikerült reprodukálni

fchris82 · 2008. Nov. 13. (Cs), 01.48
Nos, egy év alatt ismét sikerült a hibába belefutnom. Nagyszerű :) Kár, hogy nem tudok itt képet csatolni, mindegy, ki lehet próbálni, mert a hiba okát is megtaláltam, bár nem ment egyszerűen.

A probléma pedig akkor keletkezik, ha:
A HTML fájl UTF-8 formátumú + a CSS fájl pedig sima ASCII.

Ekkor az első ő vagy ű betűnél (ami KOMMENTBEN van, tehát figyelmen kívül kéne hagyni) elszáll az IE6 értelmezője, és nem értelmezi tovább a CSS-t! Amit addig talált, azt tudomásul veszi, de a többit nem.
6

Teljesen jó

janoszen · 2008. Nov. 13. (Cs), 08.51
Teljesen jó az IE hozzáállása. Ha a CSS fájl UTF-8ban van mentve viszont mondjuk Latin1-gyel kiszolgálva, akkor ott van egy érvénytelen karaktered, ami meggajdíthatja az értelmezőt. Szigorúbb értelmezők erre azt mondanák, hogy érvénytelen karakter, be se töltjük az egész fájlt.

Egyébként meg írj ékezet nélküli kommenteket, sok szívástól kíméled meg magad.
2

gondolj bele

ksgy · 2007. Nov. 4. (V), 08.46
..abba, mi lenne ha ie-ben az osszes bug egycsapasra javitasra kerulne? nem lenne tobb bug, nem kerulne szoba, szep lassan megszokotta valna, hogy ugy mukodik, hogy kell neki, es sullyeszto... igy viszont folyamatosan a felszinen van, es a 7-essel is ugyanezt csinaljak.. szerintem :)
4

Belegondoltam :)

fchris82 · 2007. Nov. 4. (V), 14.40
Sztem ez nem túl jó "érv". Kötve hiszem, hogy ilyen szándékos oka lenne. Közben este eszembe jutott, hogy van egy FrontPage nevű csodájuk, az Office nevű csomagjukról nem is beszélve, és ha javítanák ezeket a hibákat valszeg a saját programjaik által generált html fájlok jelennének meg hibásan. Ez már elég nyomós érv lehet ahhoz, hogy miért is ne nyúljanak a böngésző ezen problémáihoz. Bár ettől azt a r***t PNG-t igazán javíthatnák!
Majd este írok nekik mailt, bár nem hiszem, hogy ez eddig senki másnak nem jutott eszébe ... Egy próbát megér :D