ugrás a tartalomhoz

Superbox - magyar fejlesztésű "dobozos" portál

virág · 2007. Jún. 30. (Szo), 22.04
Superbox - magyar fejlesztésű "dobozos" közösségi portál
 
1

na ne

firith · 2007. Jún. 30. (Szo), 22.40
most nem azért, de ez szerintem már hihetelenül szánalmas. Na ja, mint a G-portál. Mondjuk biztos van pár regisztrált tag, de azért ne már ...
2

sok sikert

Harder · 2007. Jún. 30. (Szo), 23.06
Miért lenne szánalmas?
Szerintem meg van akinek fog tetszeni, nyilván nem Neked vagy nekem készült. Én inkább sok sikert kívánok az oldalnak.
Ja és semmi közöm hozzá.
3

szánalmas?

ralesk · 2007. Júl. 1. (V), 02.35
Ugyan már. Valahol el kell kezdeni. Szerintem abban semmi gond nincs, ha valaki megpróbál olyat csinálni, ami már van, esetleg egy kicsit más szemszögből mint a meglévő megoldások. Mint ahogy az sem gond, hogy csak teszem azt van neki 10 felhasználója.

Az mondjuk szánalmasabb, hogy nem megy a böngészőmben. Ami meg zavaró, az az, hogy a dobozok alapból úgy tűnik csak oda vannak hányva.
19

szerintem...

virág · 2007. Júl. 3. (K), 06.38
Szerintem meg az-az ember szánalmas, aki alapos körültekintés nélkül, ún. izomból elítél vagy véleményt nyilvánít bármitől is. Tudom ez a konzervatív vélemény ebben a túlpörgött világban, de talán szebb lenne picit a világ ha gondolatokat közölnénk és nem hörögnénk. :)
4

Drupal rulez

sly · 2007. Júl. 1. (V), 15.16
Ilyen célból inkább majd berendezek magamnak egy Drupal-t. :-)
5

nagy fehérség

hector · 2007. Júl. 1. (V), 19.39
Egyébként mit kellene látni, mert nekem csak egy "Légy türelmes amig az oldal töltődik..." felirat jön be, aztán semmi. Türelmes vagyok és, de nem időmilliomos :)
6

AdBlock

presidento · 2007. Júl. 1. (V), 20.40
Én is ezt tapasztaltam. Az AdBlock letiltása segített. (Az oldal kiírhatná ilyenkor, hogy tiltsd le az AdBlockot, ha szeretnél látni vmit, mert az átlag felhasználó nem biztos, tudni fogja, mit kell tenni...)
7

miért?

Fekete Ferenc GDA · 2007. Júl. 1. (V), 22.28
bár az átlag felhasználónak nincs adblock-ja:)
18

safari

hector · 2007. Júl. 2. (H), 13.25
Nem adblockom van, hanem Safarim :) De most majd megnézem jól foxban itt a melóhelyen.
13

AdBlock Plus

gex · 2007. Júl. 2. (H), 10.21
nekem az AdBlock Plus (az AdBlock leszármazottja) van fent, azzal simán megjelenik az oldal.
8

+1

attlad · 2007. Júl. 2. (H), 06.27
Nem kezeli sehogy a tiltott JavaScriptet.
10

Nem elvárás a JS

Jano · 2007. Júl. 2. (H), 09.15
Ugy nem várod el, hogy letiltott JS-nél is működjön egy ilyen oldal, csak arra gondolsz, hogy ki kéne írni, hogy kell hozzá JS?
11

Hibakezelés

attlad · 2007. Júl. 2. (H), 09.56
Nyilván nem kell JS nélkül működnie egy webalkalmazásnak. Arról van szó, hogy még az ennél kevesebbeket érintő "hibákat" is célszerű lekezelni, kicsit sok helyen látni végtelenül forgó folyamatjelzőket. (Ez sima weboldalon hibás szemlélet eredménye.) Szóval ez olyan kb. mint a PHP warningok kiírása éles oldalon.
12

béta

Marcell · 2007. Júl. 2. (H), 10.12
Lehet, hogy nem véletlenül van ott az a béta felirat... :)
14

Minden béta

attlad · 2007. Júl. 2. (H), 10.43
Ma minden béta, nincs már jelentése. (Nem mintha az mentség lenne, szerintem.)
15

attól függ

Marcell · 2007. Júl. 2. (H), 10.47
Persze, ma már nagyon elharapódzott a dolog, de én pl még mindig csak akkor írom ki, ha még tényleg nem készültem el vele véglegesen. És lehet, hogy más is így gondolja...
16

Nem mentség?

Marcell · 2007. Júl. 2. (H), 11.05
Szerintem pedig az. Van egy megrendelő, aki látni akarja mit is tud a rendszer (most nem ilyen csak JS-ben működő dologról beszélek, hanem egy normál portálról). Nem mondhatod neki azt, hogy jó, készül, csak még ugyanazt még egyszer megvalósítom (tipikusan ugye az AJAX hívások - JS nélküli verzió páros, flash elemek - alternatív tartalom), mert az óra ketyeg, ő indítani akarja a szolgáltatását, minden percet veszteségnek érez. Lám-lám "a kis Pistike már rég elkészült volna, miért nem őt bíztuk meg vele" - és mivel a megrendelő nem ért hozzá, azt sem tudja, hogy a kis Pistike sokkal gányabb munkát végzett volna - az ő szemében nincs különbség a 2 változat között.

Erre lehet azt mondani, hogy akkor először készítsük el az "elérhető verziót" és utánna aggassuk rá az AJAX-ot. De ez megint nyilván nem működik, mert a megrendelő nem arra kiváncsi, hanem az új csili-vili megoldásokra, méghozzá minnél hamarabb.

Szóval szerintem rá vagyunk kényszerítve a gányolásra. És tipikusan erre való sztem a béta logó. Hogy érzékeltessük, hogy az oldal már működik (tehát nincsenek benne adatbázis hibák, elszálló kódrészletek), de még nem teljes funkcionalitásában: letiltott JS gondot okozhat, még nem valid a kódja, nem ugyanúgy fut mind a 100 böngészőn (nyilván azért nem kritikus eltérésekről beszélek), esetleg még nincs RSS hozzá (hiszen induláskor még tartalom sincs rajta).

Aztán persze, ha kinnt marad a logó és tényleg nincs semmi változás fél évig az gáz. Ha viszont tényleg folyamatosan és látványosan alakul az oldal, akkor sztem teljesen rendben van a dolog.
17

Off

attlad · 2007. Júl. 2. (H), 12.32
Itt már plusz funkciókról írsz. Egy webalkalmazásnál a külön JS nélkül működő verzió az plusz funkció. A blog/feed plusz funkció (de eléggé kötelező). A nem A-Grade böngészők támogatása plusz funkció. Hogy ezekből mi mennyi ideig tart, és hogyan célszerű elkészíteni valamit az már tényleg új topikra tartozik, feladatfüggő is. (De a sebességet első körben hatékonyabb és jobb eszközökkel kell növelni.)

Amiről én írtam az meg simán helyes kialakítás kérdése, azoknál a gyakran előforduló hibáknál nem is a többletkód a megoldás, hanem a kód átrendezése, pl. HTML-ben van kirakva amit a JS-nek kéne csatolnia, stb.

On: Lehet mit fejleszteni, mivel az iGoogle és a Netvibes a konkurenciája.
9

opera

kmm · 2007. Júl. 2. (H), 08.30
bejött de méretezni mozdatni nem lehet :)