ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 16, 2018

webprog.hu – találkozó összefoglaló

Hidvégi Gábor · 2018. Júl. 16. (H), 12.39
Tegnap este (2018.07.25.) egy nagyon jó megbeszélést tartottunk, eljött Arnold Layne, Pepita, Sly és jómagam; sokmindenben sikerült megegyeznünk, például a szerepekben, teendőkben.
  • Moderátor: hozzászólásokat módosíthat, törölhet
  • Szerkesztő: Moderátor plusz írásokat elláthat "cikk" címkével, azok így külön kategóriát képeznek (ezt a címkét alacsonyabb jogosultsággal nem lehet kiválasztani)
  • Főszerkesztő: a főszerkesztő tejhatalommal rendelkezik, szerkesztői plusz azonnali döntések meghozatala, például ha valaki a szerkesztői gárdából valami nagyon nagy disznóságot csinál, megvonhat tőle minden jogosultságot. Emellett ismeri a technikai hozzáféréshez szükséges jelszavakat.
A szerkesztői gárda kezdetben úgy áll fel, hogy akik hozzászóltak a webprog.hu-s témákhoz (hallasd a hangod, üzemeltetés, tartalom, találkozó), kapnak egy meghívót, amit, ha elfogadnak egy héten belül, a csapat tagjai lesznek. A következő lépés a főszerkesztő megválasztása. A tagok közül bárki kezdeményezhet szavazást más tagtól vagy a főszerkesztőtől való megválásra, a szavazás nyílt. Új szerkesztőségi tagot (moderátort, szerkesztőt) felvenni ajánlással és szavazással lehet. A csoport bizalmi alapon működik, esetleg egy papírt írunk alá. Ha ez így nem életképes, akkor lehet szervezetet alapítani.

Az oldalon cél, hogy minél több tartalom legyen. Fontos tartalmi típusok a blogmarkok (külső tartalom ajánlása) és a blogbejegyzések, ez utóbbiak közül a jobbakat a szerkesztők kiemelhetik címkézéssel. Állásajánlatokat és hirdetéseket is tervezünk, ez utóbbit először barterként, ha az oldalt sikerül felfuttatni, akkor fizetősen, és akkor lehetőség lenne fejlesztésekre, szponzorációra stb.

Technológiai részletek:

A Drupalt jó alapnak tartottuk mindannyian, elvileg az induláshoz elég konfigurálni, valamint egy sminket készíteni hozzá.