ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 5, 2018

VLC média lejátszó

Atomi · 2018. Ápr. 5. (Cs), 19.10
Üdv!

Valamiért nagyon népszerűnek mondják a VLC Payert, pedig pont azokban, amiben több, mint egy lejátszó elég nehézkes, vagy nem is működik jól.

Tényleg most nincs nála jobb?

Néztem a help-jét, de sehol sem írnak arról, mi van azokkal a videókkal, ahol valamiért nem működik a levágás. Tehát adott egy 2:1 arányú videó, amit hozzá akarok igazítani a 16:9-es monitorhoz. Ilyenkor le szoktam vágni 16:9-re. Ez általában működik, de egyes videóknál semmit sem csinál.

Arra gyanakszom, hogy az alsó/felső fekete sávot a film részének érzékeli. Ez persze lehet, hogy a videó mentésekor keletkező hiba, tehát nem a VLC a bűnös, de ekkor is lehetőséget kéne adni, hogy akkor manuálisan levághassam.

Van is egy ilyen levágás lehetőség az eszközök között: az viszont a tényleges képből vág le. Ezzel tehát az előzőekben írtakat anuláltam, azaz amikor megvédtem a VLC-t, hogy azért nem érzékeli, mert a videó készítésekor össze"égették" a két részt. Szóval ez alapján mégis tudja, tehát a VLC a hibás.

Na de mit lehet tenni, vagy tudtok-e alternatívát?

Pl. elvileg tud képernyőt is felvenni, tehát hogy is mondják ezt, szóval amikor a képernyő-tevékenységet fel lehet venni, akár hozzáadott hanggal, az meg szintén nem működik.

Megelőzendő a kérdést, hogy a legfrissebb van-e használatban: nem, pár frissítéssel ezelőttit tettem vissza, ugyanis az egyik utóbbi frissítés után ez a levágás dolog azt hozta, hogy lefagyott a kép, tehát nem lehetett használni.