ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 31, 2017

E-mailek "átirányítása" eredeti fejlécek (Cc, Bcc, To, From, DKIM, stb.) megtartásával

sandrosdj · 2017. Júl. 31. (H), 15.08
Sziasztok!

Készítettem egy rendszert, amely megadott adatok alapján (imap szerver, user, jelszó, mailbox) csatlakozik egy távoli levélszerverhez, majd ott kikeresi az olvasatlan üzeneteket és átküldi egy megadott címre.

Folyamat nagyjából: Levelet elküldték ide: a##kukac##a.com ----> Megérkezett ide: b##kukac##b.com ----> script megtalálja a levelet, majd imap_mail-lel továbbküldi ide: c##kukac##c.com

Jelenleg ha benne hagyom a To-t, From-ot, Cc-t, Subject-et (meg még párat), akkor több problémával is szembesülök. Ilyenek pl: ha van Cc az eredeti levélben, akkor továbbításnál újra megkapják az abban szereplők, a subject kétszer lesz benne, a To kétszer lesz benne és az új címre (c) és az eredeti címre (b) is kimegy, From ugyanígy kétszer lesz benne.

Ezekre jelenleg az a megoldásom, hogy átírom a nevüket (Pl: To -> X-Original-To), de ez nem célszerű, hiszen így az utolsó címen (c) nem az a cím lesz látható, amire eredetileg küldték, a Cc-k pedig nem is látszanak csak ha megnézem az üzenet forrását.

Hogyan lehetne megoldani, hogy a levél a fejlécek minimális módosításával kerüljön át a végső címre? Tehát tartsa meg a címzett eredeti nevét és címét, a másolatot kapókat (ne küldje ki nekik mégegyszer), és akár a DKIM-et (bár ez annyira nem lényeges most).

(Cél mailszerverhez van mindenféle hozzáférésem, ugyanakkor annak babrálása nélkül szeretném megoldani. Az outlook is tud forwardolni/redirectelni levelet úgy, hogy nem változnak ezek az adatok.)

A hozzászólásokat előre is köszönöm! :)