ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 10, 2016

Dátum

A WordPress lassú az első betöltés alkalmával

Max Logan · 2016. Nov. 10. (Cs), 15.50
Adott a WordPress és adott a DotRoll tárhelyszolgáltató (annak is a Mini csomagja). Feltelepítek egy WordPress rendszert és tesztelem.

A főoldal betöltése első alkalommal akár 7 másodperces várakozást is mutat, azaz szerver oldalon tököl valamivel a rendszer. Ha frissítem az oldalt, már csak kb. 1 mp a várakozás. Ha belövöm a WP Super Cache-t, már csak 200-400 ms a várakozás.

Eltelik mondjuk egy óra, nincsen látogatás az oldalon, ekkor első alkalommal újra 5+ másodpercet tököl, mire a szerver rendereli, majd visszaküldi a böngészőnek a kimenetet.

Kérdés: a WordPress ilyen, a DotRoll környezete miatt viselkedik így a WordPress, vagy egyszerűen annyian használják a szerver erőforrásait (shared-hosting ugye), hogy amit nem pörgetnek a látogatók, azt kivágja a szerver memóriájából és később az első betöltés lassú lesz?

Teszem hozzá, hogy a WordPress admin folyamatosan 1+ másodperces várakozással szolgálja ki az oldalakat, ha lépkedek az adminban.

Próbáltam kikapcsolt pluginekkel, és például a 2015-ös default WordPress sablonnal, úgy is ugyanolyan lassú, tehát nem külső modul felelős a jelenségért.

Megjegyzés: várakozás alatt a Firefox beépített dev tooljában a sending és receiving idő közé ékelt waiting értéket értem.