ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 2, 2014

Eredmény tábla tárolása SESSION-ben

mahoo · 2014. Jan. 2. (Cs), 23.29
Véleményt szeretnék kérni az alábbi feladattal kapcsolatban.


Adott egy lekérdezés eredmény táblája, mely akár 1000 rekordot is tartalmazhat, rekordonként kb. 300 karakternyi/bájtnyi adattal.

Feladat, az eredmény listázása tördelve (pl. 20 rekord).

De mivel az adatbázis tartalma akár percenként is változhat (új rekordok kerülnek be, régiek törlődnek) ezért a hagyományos GET paraméteres (?page=1...50), oldal újrabetöltős lapozás nem megfelelő, mivel ha 2 lapozás között új rekord kerül a táblába, akkor lehetséges, hogy az lekérdezés rendezése miatt egy korábbi oldalra szúródik be.

Ezért gondoltam arra, hogy a teljes, nem limitált eredménytáblát betöltöm egy SESSION változóba (adatbázis alapú session kezelés) és a kezdeti 20 rekord megjelenítése után a SESSION tömböt olvasva ajaxszal bővíteném vagy lapoznám a listát. Természetesen ebben az esetben is frissülhet az adatbázis, de a megjelenített eredménytábla az adott futtatási időpontnak megfelelne és ez lenne a legfontosabb.


A kérdésem, hogy érdemes-e, szabad-e ilyen mennyiségű adatot SESSION változóban tárolni, nem lassítja ez az oldal működését. Bár mivel adatbázisban tárolom és nem fájlban ezért szvsz. nem, de nem vagyok benne biztos.
Illetve, hogy az adott problémát egyáltalán jól közelítem meg, vagy teljesen máshogy kellene a listázást megvalósítani.
 

Vezérlőprogram elkészítése

Termes · 2014. Jan. 2. (Cs), 12.44
Bocsánat, vak voltam. Köszi.
 

Datetimepicker

mahoo · 2014. Jan. 2. (Cs), 09.28
Ezt a picker-t használom: trentrichardson.com/examples/timepicker

És nem találom a módját, hogy a minDate-tet x perccel megnöveljem.

Jelenleg így használom:
$('input').filter('.datetimepicker').datetimepicker({minDate: 0});
Próbálnám módosítani a js fájlt, de nem találom meg, hogy pontosan hol kellene. Elég fontos így, ha lenne valami ötlet akkor szívesen venném. Köszönöm!