ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 7, 2011

css gond/kérdés php include parancsnál.

Hellhammer · 2011. Ápr. 7. (Cs), 22.53
Üdv!

Egy "ezt vajon meg lehet-e oldani egyszerűen?" jellegű kérdésem lenne; valószínűleg amatőr dolog, és kezdő hibát vétettem:

Csináltam két php fájlt; 01.php és 02.php, az első a 01.css-t a másik a 02.css fájlt használja..
A gondom az, hogy mindkettőt meg szeretném jeleníteni a kezdolap.php részeként; ezt az include paranccsal gondoltam megvalósítani.. a css-ek elérési útjának javításával el is értem, hogy működjön a dolog, de: voltam olyan kezdő, hogy nem gondolkodtam előre, és a fájlok létrehozásánál, tutorial-ba bele-belepillantva írtam meg külön-külön a css-fájlokat, így sikerült szinte azonos fájlokat létrehozni.. pl: mindkettőben szerepel a: link ; body: { font-family ; stb tagok..

Ami azt a hibát generálja, hogy a két php-ra nézve /ami ugye include hatására egyetlen fájlként olvasandó/ a másodikként "meghívott" css-fájl paramétereit használja a megjelenítéshez..

Erre a dologra szeretnék megoldást találni, ha létezik ilyen, vagy nincs más megoldás, mint a css-eseket újraírni, esetleg egyetlen css fájl-t írni, ami tartalmazza mindkettő sajátosságait?

Előre is köszönök bármilyen segítséget!!

[a megvalósított struktúra oka egyébként, hogy az egyik fájl egy eseménynaptár, a másik pedig egy hír-kiíró izé .. egyiket 4, másikat 2 további aloldalon is megjeleníteném, ezért az include-olás..]
 

Stream video cache

smart · 2011. Ápr. 7. (Cs), 11.11
Sziasztok!
A streamelt videóknál meg lehet oldani, hogy a böngésző cacheljen?
Azt látom, hogy állandó jelleggel 206 Partial Content kéréssel kér le a böngésző a szervertől egy-egy darabot. Hiába töltöm újra az oldalt, mindig újra kéri a videókat!
Egyelőre nem látok különbséget, ugyanazt tapasztalom mindhárom általam használt formátumnál. (mp4, ogv, webm)
Lehet ezen segíteni? :)
A válaszokat előre is köszönöm! :)