ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 18, 2010

javascript kép frissítése

bence04 · 2010. Júl. 18. (V), 20.39
sziasztok
egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan lehetne megcsinálni azt hogy egy oldalon belül (vagy div mert nem gond megcsinálni) automatikusan frissítsen egy képet egy másikra kb 5 percenként?

kerestem google-ben itt a forumon de nem találtam használható dolgokat :S:S kérlek segítsetek.
 

Form feldolgozás php fájlon belül

bvc · 2010. Júl. 18. (V), 20.13
Sziasztok!

Újra és újra előjön az a probélma, hogy egy PHP fájlon belül kellene mondjuk egy választólista kiválasztott elemének értékét átadnom egy PHP változónak.
Mondok példát:
Van egy formon belüli választólista, és a választott elemtől függően kellene a további form elemeknek vagy szövegeknek megjelenni, vagy éppen rejtve maradni. Vagyis tudnom kellene mit választottak ki elötte.
Megoldható külön fájl és Post nélkül?
Az is jó lenne, ha a javascript eseménykor át tudna adni egy változó értéket a PHP-nek. Na de hogyan? :)
Van erre valami megoldás?
 

CSS ul li több soros tartalom esetén szétcsúszás

Navee · 2010. Júl. 18. (V), 18.35
Sziasztok!

Valószínűleg egy nagyon alap problémában kérném a segítségeteket. Próbálkoztam kiguglizni, de nem igazán tudtam pár szóban megfogalmazni a problémám, és így nem kaptam releváns találatokat.

A lényeg: Van egy nyers <ul>-em, és benne az <li>-k ezt a stílust kapják:

<li style="list-style: disc inside none;"> Tartalom</li>


Viszont ha én olyan hosszú szöveget írok be, ami nem fér bele egy sorba, akkor ugyebár töri a sort. Na ezzel még nincs is probléma, viszont azt szeretném, hogy a szöveg előtti pont alá ne csússzon a következő sor.

Példa, ahogy most működik
• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vehicula facilisis feugiat. Nulla facilisi. Donec leo eros, dapibus nec aliquam nec, ullamcorper in nulla. Vestibulum sed metus justo


Én meg így szeretném:
• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc vehicula
  facilisis feugiat. Nulla facilisi. Donec leo eros, dapibus nec aliquam nec,
  ullamcorper in nulla. Vestibulum sed metus justo


Valaki tud rá mondani valami bölcset? :)

Előre is köszönöm!
 

Dive Into Dojo Charting

Török Gábor · 2010. Júl. 18. (V), 12.41
Ízelítő a Dojo grafikon widgetekből
 

Redirect?

.taltos · 2010. Júl. 18. (V), 08.44
Sziasztok!

A következő problémával akadtam össze, és mivel a neten pár óra keresgélés után is csak részmegoldásokra bukkantam, ezért gondoltam felteszk itt egy kérdést.

Azt szeretném, hogy egy egy http://barmi.valami.hu/akarmi URL átírányítódjon egy http://www.masik.com/ címre. Az első címben a "barmi" és az "akármi" is opcionális, azaz az alábbi URL-ek mindegyike a http://www.masik.com/ címre irányítódjon:
http://barmi.valami.hu/akarmi
http://barmi.valami.hu/
http://valami.hu/akarmi
http://valami.hu/
http://bla.bla.bla.barmi.valami.hu/akarmi/masvalami
stb.

Magyarul, hogy egy domain-hez tartozó bármilyen URL egy másik címre mutasson. Ez még nagyjából megy is. A szolgáltatómnál be lehetett állítani, hogy bármilyen subdomain-t használok is, az mindig mutasson a megrendelt domainemhez tartozó könyvtárra (vagyis http://barmi.valami.hu/akarmi -t beirva a valami.hu -s konyvtarban levo fileok irányítanak, de az URL természetesen marad a barmi-s előtaggal). A .htaccess -ben pedig redirecttel átirányítottam a / -t a megfelelő domainre, de akadt ezzel egy kis probléma: http://barmi.valami.hu/akarmi -t beírva a http://www.masik.com/akarmi -re irányít. Ezt szeretném kiküszöbölni olyanra, hogy ne legyen a http://www.masik.com/ után az "akármi" is.

Ebben tud segíteni valaki, hogy hogyan kell megcsinálni?

Ehhez kapcsolódik még a kérdés, hogy meg lehet ezt oldani SEO barát módon? Gondolom ha egy index.html -ből irányítanék át, azt nem díjjaznák a keresők.

Előre is köszönöm a segítséget!