ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 7, 2010

Symfony - YAML adatbázis séma : mező típusok és tulajdonságok

whiteman0524 · 2010. Júl. 7. (Sze), 16.31
Sziasztok !

Most ismerkedem a YAML leírónyelvvel, a Symfony kapcsán. Azt szeretném megtudni, hogy pontosan milyen mezőtípusok és tulajdonságok közül lehet választani, ha egy schema.yml fájlban táblákat szeretnék leírni. Tehát, elsősorban a mező típusokra és a tulajdonságok listájára lennék kíváncsi táblák definiálásához. Végig túrtam az egész netet, megnéztem az online specifikációkat, de ezekről semmit se találtam. A Symfony oldalán néhol elejtenek egy-két infót hogy ilyeneket "is" lehet, de nekem azok nem elegendőek, mert egy konkrét lista kéne az imént említett dolgokról. Az is jó lenne ha 1-2 mondatban lenne róluk valami kis infó. Például a mezőtípusok tulajdonságairól etc. Minden adatbázis definiálással kapcsolatos infó érdekel. Tábla kapcsolatok, triggerek, indexek, minden.

Ha mindez fent van a YAML org-on, vagy valahol, akkor hálás lennék egy pontos linkért, mert már mindent átnéztem, bár lehet hogy figyelmetlenül. A segítséget előre is köszönöm :)
 

HTML hírlevél + képek

herdsman · 2010. Júl. 7. (Sze), 09.12
Eddigi hírleveleinkben a webszerverről linkeltem a képeket a hírlevélbe, de felmerült, hogy csatoljuk a mailhez. Érdemes csatolni? Sok kliensnél ki van kapcsolva a távoli tartalom letöltésének engedélyezése, és ez egy mezei usernél csúnyán csapódik le.
Egyébként 4-5000 olvasóról van szó, a hírlevelek összképmérete 200-400 kb.

Tapasztalat? Vélemény?