ugrás a tartalomhoz

Archívum - Okt 1, 2010

php OOP feladatok

Kubi · 2010. Okt. 1. (P), 20.12
Üdv!

Ez a kérésem, egyben a bemutatkozóm is itt a fórumon. De kezdjük a kéréssel:

Ismertek olyan oldalt, ahol objektum orientált programozáshoz kapcsolódó feladatok vannak összegyüjtve? Nem a leírásra gondolok, hanem konkrét feladatokra, amin lehet gyakorolni.

Egyedi adatbázis betöltése Drupal-ba

iollari · 2010. Okt. 1. (P), 14.15
Sziasztok!

Drupal alapon szeretnék "felújítani" egy korábban, egyedileg fejlesztett weblapot. (Egy kisebb hírportál, tesztekkel, egyszerű blogmotorral)

Az eredeti oldalon 5 kategóriában találhatók cikkek, általános tulajdonságokkal (cím, lead, szerző, szöveg)

Csak olyan fejlesztést végezhetek, amiben a régi tartalak megmaradnak. Mivel a régi rendszert nem egy tartalomkezelővel, hanem direkt php-ben, kvázi "jegyzettömbbel" csináltam, az adatbázist (MySQL) szintúgy, ezért lehet, hogy kénytelen vagyok egy olyan konvertálót írni, aminek megmondom, hogy az eredeti rendszer melyik táblájának melyik mezőiből olvassa ki az adatokat és töltse bele a drupal-os adatbázis megfelelő tábláinak megfelelő mezőibe.
Ha tudtok olyan konvertálóból, ami nagyjából ezt tudja, és van benne némi paraméterezhetőség (táblanevek, mezőnevek magadása, ahonnan szedni kell a címeket, bevezetőket...stb.), akkor írjátok meg légyszi, ha pedig nincs ilyen, és kénytelen leszek írni egyet, akkor szívesen közzéteszem, hátha jól jön valakinek.

Minden egyéb ötletet szívesen veszek.

Üdv,
iollari
 

Ajax mail

Matyas87 · 2010. Okt. 1. (P), 12.44
Sziasztok, azt szeretném megcsinálni,hogy van 1 div amibe van a form, azt ha elküldöm akkor ne menjen az email.phpra, hanem abban a divben amiben a form volt legyen 1 felirat visszajelzés. Úgy tudtam megcsinálni hogy az elküldésre kattintva megjelenik a köszönet, de ha be van állitva hogy submitnél menjen az email.phpra akkor az jön be.Szóval azt szeretném hogy az emial.php a háttáérben fusson le és hagyja békén az oldal kimenetét.Valakinek ötlete?köszi
 

Global ‘internet treaty’ proposed

Joó Ádám · 2010. Okt. 1. (P), 11.23
Nemzetközi netegyezményt indítványoz az Európai Tanács
 

A webes cégek a gyerekekre hajtanak

Joó Ádám · 2010. Okt. 1. (P), 11.21
A gyerekekről építik a legjobb felbontású profilokat
 

Chromium Blog: WebP, a new image format for the Web

Török Gábor · 2010. Okt. 1. (P), 10.33
Új képformátumot terjesztett elő a Google
 

Speeding up built in Django Templates

Török Gábor · 2010. Okt. 1. (P), 09.38
A mérhetetlenül lassú template renderelés egy lehetséges oka