ugrás a tartalomhoz

php OOP feladatok

Kubi · 2010. Okt. 1. (P), 20.12
Üdv!

Ez a kérésem, egyben a bemutatkozóm is itt a fórumon. De kezdjük a kéréssel:

Ismertek olyan oldalt, ahol objektum orientált programozáshoz kapcsolódó feladatok vannak összegyüjtve? Nem a leírásra gondolok, hanem konkrét feladatokra, amin lehet gyakorolni.

Az elméleten túl vagyok, részben, gyakorlati tapasztalatokat szeretnék szerezni. Nem kell feltétlenül olyan feladat lista, ami kifejezetten weboldalhoz kapcsolódik, de azért preferált lenne :)

Ha esetleg van valakinek ilyen vagy ismer ilyen oldalt, és megosztaná velünk, szerintem mások is hasznát vennék. Előre is köszönöm!

És akkor a bemutatkozás:
Ajh, a nevemet azért nem árulom el, de rendszergazdaként dolgozok jelenleg, weblap
programozás a másodállásom és folyamatosan fejlődöm, tanulok benne (hamarosan, remélem fordított lesz a felállás és webprog lesz a főállásom), de mint fentebb kiderülhetett, az oop-ben kell még gyakorolnom, hogy minden remekül és leginkább gyorsan menjen. Ennyit rólam röviden, nem akarok ezzel terhelni senkit, csak hát mégis, illendő bemutatkozni a nézeteim szerint.
 
1

PHP Classes

Poetro · 2010. Okt. 1. (P), 21.08
Például felmész a PHP Classes oldalára, megnézed milyen osztályok vannak, azok közül melyik érdekel, és megpróbálod saját magad megvalósítani.
2

Tervezési minták

janoszen · 2010. Okt. 1. (P), 22.29
Vannak nagyon szép tervezési minták, megpróbálhatsz pl összerakni egy nagyon egyszerű MVC-t, azzal kiszolgálni egy kis blogot vagy ilyesmi. Nem sok, 4-5 osztály kell hozzá, viszont tanulságos. Aztán mindezt kibővíteni, hozzáadni a validációkat, a szép URL-eket (routing), stb. Ez egy szép kis tanulós feladat és ha van benned igényesség az átlátható kód iránt, akkor nem lesznek itt problémák. Esetleg nekivághatsz úgy is a feladatnak, hogy egyből megnézed a unit teszteket is és egyből úgy próbálod megírni az osztályokat, hogy teszt is legyen hozzá.
3

köszi, jó ötletnek tűnik mind

Kubi · 2010. Okt. 2. (Szo), 13.26
köszi, jó ötletnek tűnik mind a kettő, de leginkább az mvc-s