ugrás a tartalomhoz

Weblapkészítési alapismeretek

nemzetes · 2004. Okt. 10. (V), 11.06
Tisztelt forum lakók!
A nevem Nemzetes, 48 éves vagyok mostanában kezdtem internetezni és hát van még mit tanulnom. A segítségeteket kérném.
Az a nagy problémám, hogy elkezdtem egy honlapot írni, de nincs semilyen számítástechnikai előképzésem és állandóan akadályokba ütközök. Rögtön az első: Regisztráltam egy oldalt és kellene egy index html-t létre hozni, na ezt már nem tudtam, fogalmam sincs mi az! Kerestem a neten de mindenhol csak annyit írtak róla hogy csináld meg mert máskülönben nem lehet tartalommal feltölteni az oldalt, de azt nem irja le senki, hogy ezt hogy kell létre hozni. Mintha ez olyan egyértelmű lenne mindenkinek!
A másik: Atartalom feltöltése totalcommander-en keresztül történhet e vagy használjak valami mást?
A harmadik: Van e olyan teljesen egyszerű weblap készítő prg. ami magyar nyelvű és előre elkészített sablonok alapján dolgozik amit csak mint egy űrlapot ki kell tölteni és elvileg kész? Ezt azért kérdezem mert nyelvi problémáim is vannak!
Nagyon köszönöm a segítséget, ha veszi valaki a fáradságot és válaszol. Van egy oldalam ami a gportal segítségével jött létre de én saját készítésűt szeretnék. Ha megtennétek hogy az oldalamon válaszolnátok egy teljesen kezdő számára is érthető, szájbarágós módon az nagyon jó lenne. http://www.nemzetes.gportal.hu
Még egyszer köszönöm a segítséget!
 
1

Szia! index.html Minden w

coyote · 2004. Okt. 10. (V), 11.44
Szia!

index.html
Minden webszerverben be van allitva, hogyha egy weboldalt meg akarnak nyitni, akkor automatikusan melyik oldal legyen az elso amit visszakuld a bongeszodnek. Ez altalaban az index.html file, de lehet barmi mas is (kutya.html stb), vagy akar egy cgi script is, ami lefut. pl. beirod a bongeszod cimsoraba, hogy weblabor.hu. Ekkor a webszerver visszakuldi neked az index.html-t, amit a bongeszod megjelenit. Ez egy mezei .html file, tehat egyanugy nez ki mint a tobbi.

totalcommandert hasznalom en is olyan helyeken ahova ftp-vel lehet csak feltolteni az oldalakat. Egyebkent nincs jelentosege mivel toltod fel.

Arra ugyelj hogy a file nevekben ne legyen ekezet es kisbetusek legyenek, illetve a html file-okban is az eleresi utakhoz (tehat amikor pl egy masik html file-ra hivatkozol: <a href="/kepeim.html">Kedvenc kepeim</a>) is kisbetut hasznalj, mert meglepetesek erhetnek. ti: vannak rendszerek melyek megkulonboztetik a kis es NAGY betuket, es a kepeim.html, a KEPEIM.HTML es a KePeIm.hTmL mind mind mas es mas file-t jelent nekik.

Ha csak sikerelmenyre vagysz akkor ott a word. Csak ne nezd meg a html kodot amit general, mert belesapadsz, ugyanis rengeteg szemetet tesz bele.
Ha kicsit melyebben erdekel a webszerkesztes, akkor pl a webmester.lap.hu -n talalsz magyar nyelvu html-rol szolo linkeket kezdoknek is.

Webszerkeszto progihoz nem tudok tippet adni, sajna eddig nekem egyik sem jott be, de a tobbiek biztos tudnak ajanlani valamit.

Udv: Norbi
2

re

nemzetes · 2004. Okt. 10. (V), 11.55
Szia Norbi!
Köszi a gyors reagálást.
Mostmár dsak annyit kérdeznék, hogy mit kell csinálnom ezzel az index html fájlal?
Azt írta a freesite tájékoztatója, hogy létre kell hoznom egy index html-t hogy tartalommal tudjam feltölteni az oldalamat.
De ezt, hogyan kell csinálni?
Nemzetes alias Pali
3

notepad

Jano · 2004. Okt. 10. (V), 12.18
Kell egy egyszeru fajlszerkeszto program. Pl notepad vagy magyar XP-n azt hiszem jegyzettomb.

Ebben azt mondod, hogy uj dokumentum, beleirod hogy "hello" es elmented index.html neven.

Vigyazz mert ha be van kapcsolva az ismert kiterjesztesek elrejtese funkcio a windowsban akkor a fajl valodi neve index.html.txt lesz.

Ezt a fajlt kell felmasolnod a szerverre a kezdo konyvtarba.
4

Ok idáig megvan és felmáso

nemzetes · 2004. Okt. 10. (V), 12.24
Ok idáig megvan és felmásoltam!
Lesz ennek valami látható hatása az oldalamra?
és innentől kezdve tölthetek akár csak egy szia szöveget is amit word html ben írok?
11

hello

Jano · 2004. Okt. 10. (V), 18.17
Ha mindent jol csinaltal akkor ha behivod az oldalt akkor annyit fogsz latni hogy:
"Hello"

Ezekutan ezt a html kiterjesztesu fajlt kell szerkesztened. Keress egy HTML lecket es masold bele az abban lathato HTML kodokat!
5

Nehogy má'

PiG · 2004. Okt. 10. (V), 12.53
Erre e kérdésre aztán özönlenek a válaszok. Bezzeg arra, hogy a Quantum DB Eclipse pluginben miért üres téglalap van az ö és ü betűk helyén, arra semmi... (Lásd Egyéb fórumok...).
Ez a kérdés kb olyan, mint az egykori viccben, ahol a rágyújtáshoz semmi más nem hiányzott, csak a cigi, meg az öngyújtó...
Nehogy már a "Weblabor - fejlesztés alatt" erről szóljon, mert ez a legalja! Szégyen! Főleg úgy, hogy az író - saját bevallása szerint napi 10-15 órát tölt a "neten".
Aki nem tudni weblap készít, az először olvasni szakirodalom, (10-15 óra "netbe" beleférni!!!) nem pedig elsőre saját oldalt készíteni akarni, kár erőlködni, mert kaki lenni a végeredmény -az is lett!

P][G
6

re Pig-nek

nemzetes · 2004. Okt. 10. (V), 13.23
Hát köszi szépen neked Pig!!!!
Tulajdon képpen ez is egy vélemény!
Igazából nem a te segítségedet kértem, hanem az olyanokét mint aki előtted szólt hozzá!
Nem volt az oldalra sehova leírva az, hogy ide kezdők nem jöhetnek és nem tehetnek fel kérdéseket. Az igaz, hogy napi 10-15 órát ülök a gépem előtt és netezek, ezért jutottam idáig, de mint jeleztem én nem végeztem Gábor Dénest mint itt egyesek és ezért talán kissebb a mellényem is.
Bocsánatot kérek a fórumtól, hogy ide mertem pofátlankodni, nem tudtam, hogy csak diplomával lehet itt érdeklődni!
Egyébként csak annyit, hogy a te beszólásod tükrözi a jellemedet amiért nagyon sajnállak!
Az előtted segítő NORBI nevü felhasználónak köszönöm az eddigi nem lekezelő hanem segítőkész hozzá állását.
Gondolom ez a jellemző a fóromra és nem az amit te képviselsz!
Tisztelettel: Nemzetes alias Pali
7

Nos

PiG · 2004. Okt. 10. (V), 14.18
A "beszólásom" nem tükröz semmit. Egyébként a te jellemedre vonatkoztatva semmit sem írtam. Amúgy nem Gábor Dénest végeztem, de hogy ne nyugtalankodj, van diplomám, kettő is. Tudod, abból indulok ki, hogy mások is olyanok, mint én. Azaz megveszik a szakirodalmat, pl.:
Flash 5 Biblia
Flash MX Actionscript Bible
3D Studio Max R3 Biblia (I. II. kötet)
Photoshop 5 Biblia (I. II. kötet)
Flash Super Samurai
Flash Mx Actionscript for Fun and Games
XML lépésről lépésre
Az XML kézikönyv
Visual FoxPro
JAVA programok könyvtára
PHP Fekete Könyv
TCP/IP
JAVA felsőfokon
JAVA - Objektumorientált tervezés és programozás (I. II. kötet)
PHP fejlesztés felsőfokon
Programozás Tankönyv (Angster féle I. II. kötet)
Lightwave Power Guide
Algoritmusok
...
és még sorolhatnám. Most csak azokból írtam ide néhányat, melyek 2 méteres környezetemben találhatóak a polcomon, és a számítástechnikához is közük van. Így a felsorolásból kimaradt pl. a Főzés Nagy Enciklopédiája, Philip K. Dick: Ubik, meg a Biblia és a Korán.
Nos, ha ezeket megnézem, és nem találok benne megoldást egy adott problémára, akkor elkezdem kereseni a megoldást az interneten. Ha nincs megoldás - nem fogod elhinni!!! - gondolkozom. És csak mindezek után teszem fel a kérdésemet mondjuk ezen a fórumon.
Úgy érzem te a könnyebbik végét fogod meg a dolgoknak, éppen ezért nem lesz alapos és átfogó tudásod semmilyen témáról. Ettől persze még lehetsz rendes ember is...
Elhiszem, hogy az általad feltett kérdés neked nagyon fontos, de a véleményemet továbbra is fenntartom, hogy nem ebbe a fórumba, nem a Weblaborba való.

P][G
10

nyugi

Jano · 2004. Okt. 10. (V), 18.13
PiG Nyugi!

Amig ember kezdo valamiben azt se tudja hogyan kezdje, 2-3 aprobb lepes - ami haldoknak tok trivialis es ezert meg a tutorialokba, leckekbe se irjak le - megakaszthatja az embert. O kerdezett legalabb es szerenyen. Ha nincs kedved nem kell valaszolni!
13

Volt kedvem

PiG · 2004. Okt. 10. (V), 21.05
Amint láttad, volt kedvem válaszolni, csak nem olyan puszizkodósat...
P][G
8

Szerintem kár szítani az el

Dualon · 2004. Okt. 10. (V), 15.03
Szerintem kár szítani az ellentéteket, fogjuk rövidre a dolgot.

Nemzetes, mindenféle képzettség nélkül anno 3 nap alatt megismertem a HTML alapjait, neked is ezt ajánlanám. Kár belefogni mindenféle sablonos/majdgenerálhelyettem dolgokba, jobb, ha tudod, mit csináltál, és az mire való.
Ehhez: Google -> HTML tutorial, keresés a magyar lapok között. Jelenleg 4.160 találat van, és abban teljesen igaza van PiGnek, hogy kezdőként különösen fel kell találnia magát az embernek. Különösen akkor, ha valóban sok időt töltesz a neten. Tudod: segíts magadon...
Ha az oktatóanyagok könnyen járható útja helyett a mélyebb megértést helyezed előtérbe, javaslom olvasgatni a w3c.org XHTML specifikációját (=leírás, kb. amolyan "kézikönyv" a jövő HTML változatához).

Az index.html lényegét előttem már leírták, létrehozásáról pedig ódákat zengenek a tutorialok: a lényeg az, hogy azt az oldalt fogják mindenképp keresni a szerverek, aminek index.html a neve (vagy index.php, vagy amit beállítanak :D, de ez nem tartozik ide).

Innen már csak elszántság kérdése a dolog.
9

Na ez egy kerek és érthető

Anonymous · 2004. Okt. 10. (V), 17.42
Na ez egy kerek és érthető utalás volt arra nézve, hogy hol és mit keressek, köszönöm és ezt teszem.
Valószínüleg nem én vagyok az első és az utolsó sem aki ilyen problémával fog valahol valakikhez fordulni, ezzel nem azt akartam mondani, hogy nem vagyok hajlandó fejlődni, csak azt, hogy fogalmamsem volt arról, hogy hol kezdjek hozzá!
Rövidre lehetett volna zárni egy ilyen információval mint amit most kaptam.
Mindenesetre köszönöm mégegyszer a segítséget és nem zavarom tovább a fórumot.
Legközelebb majd akkor jelentkezem ha Pig diploma mennyiségét meg tudom kontrázni (ami nincs is olyan messze már, ugyanis van egy építészmérnökim és most végzem a közgazdászt) erről csak ennyit. Igaz ezeknek semmi köze a számtech-hez!
Sziasztok!
Nemzetes
12

Talán így érthető...

PiG · 2004. Okt. 10. (V), 21.03
Építészmérnökként talán a következő hasonlat - ami persze biztos sántít megvilágíthatja, hogy kb. mit szeretnél csinálni, és ahhoz kb. milyen tudásod van:
Szeretnék házat építeni a két kezemmel, mindenhol azt írják, kell hozzá valami "tégla". Tudjátok az micsoda egyáltalán, mert én olyat még nem láttam...
Mivel látom, előszeretettel érted félre és magyarázod félre saját kényed-kedved szerint hozzászólásaimat, leírom: Igenis szívesen és sokat segítettem/segítek másoknak, ha látom, hogy valóban segítségre van szüksége, és megteszi a minimális erőfeszítést annak érdekében, hogy meg bírja oldani az adott problémát. Hát nálad ezt a minimális erőfeszítést nem látom...

P][G
14

Kedves Pig! Szeretném befej

Anonymous · 2004. Okt. 11. (H), 11.11
Kedves Pig!
Szeretném befejezni ezt a magasröptü eszmefuttatást.
Igazad van, rossz helyre jöttem kérdezni.
Aki középfoku dolgozat írásra készül, az ne üljön be egy egyetemi előadásra mert abból úgysem ért semmit!
Mégegyszer bocsánat a zavarásért és ha felnőtem a feledathoz akkor esetleg elfogadtok ti is.
Ha véletlenül sikerül valamit kisütnöm és elkészítem az oldalt, akkor jelzem ugyan itt, és várom majd az építő jellegű kritikákat ( ha, lehet).
Köszönöm azokat a tanácsokat amiket kaptam, hasznos volt!!!!
Sziasztok, és további jó munkát kívánok nektek.
Nemzetes
15

Gyere nyugodtan

Bártházi András · 2004. Okt. 11. (H), 14.12
Nem értem Pig hozzászólásait... Gyere az oldalra nyugodtan és választ is fogsz kapni. Azért, mert nem kapott választ (egyébként kapott) egy olyan kérdésre, amire éppen senki sem tudta a választ, mert az adott szoftvert még nem próbálta, nem hiszem, hogy összehasonlítási alap lenne.

Szívesen látunk mindenkit, Pig pedig légyszi ne olvass kezdő topicokat, ha nem tetszik a tartalma.

-boogie-
16

Köszönöm az invitálást

nemzetes · 2004. Okt. 14. (Cs), 00.18
Köszönöm az invitálást és valószínűleg élni fogok vele!
A degradálás ellenére nem törtem le sőt ellenkezőleg, inspirált a feladatra, és az itt elhangzott segítségekkel azt hiszem sikerült egy jó kis lapot össze lapátolnom.
Van mindenkinek rossz napja én ezt annak tudtam be.
Na mára ennyi.
Ha van kérdésem jövök.
Sziasztok
17

Nincs bocsánat!

PiG · 2004. Okt. 14. (Cs), 11.10
Sziasztok!
Hát bocsánatot kérni nem fogok, de belátom, hogy a kelleténél érdesebb hangnemben szóltam nemzetes problémájához. Valóban, ha nem akarok ilyen témát olvasni, nem kötelező!
Remélem azért senkinek sem okoztam maradandó sérüléseket. :-)
P][G
18

optimalizálás

Anonymous · 2004. Nov. 21. (V), 00.07
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha csináltam egy weblapot 1024*768-as felbontásúra állítva akkor azt ugyebár egy olyan látogató
aki pl. 1600*1200 felbontást használ nem úgy fogja látni mint ahogy azt kellene...
Milyen megoldást lehetne erre alkalmazni azonkívül
hogy külön megcsinálom a weblapot 1600*1200-asra is?
19

Megoldási lehetőségek

kgyt · 2004. Nov. 22. (H), 00.43
a) %-os méretezés
b) középre igazítás, fix szélességgel
c) szélére igazítás, fix szélességgel
d) szélességhez igazodó layout

--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
20

nem a valos ablakmeret

Jano · 2004. Nov. 22. (H), 11.01
Vedd figyelembe, hogy attol meg, hogy a monitor felbontasa 1024 vagy 1600 a bongeszo ablak nem feltetlenul van teljes mereture allitva!
Ez foleg 1600-ban igaz!

Tehat nem ugy kell tervezni, hogy akkor most csinalok 800, 1024, 1600 szeles verziokat mert valojaban ahany gep, ahany ember annyifele meret lehtoseg.

Pl:
- vannak akik a kedvenceket hagyjak nyitva, vagy mas oldal savot.
- van aki a talcat nem lent tarolja hanem oldalra felallitva
- van aki az office eszkoztarat hasznalja
stbstb

mind mind mas meretet eredmenyez!
21

"Méretezés"

Dualon · 2004. Nov. 22. (H), 13.00
Talán általában elmondható, hogy 800x600-as felbontáson, teljes képernyőn megjelenítve az oldalnak normálisan kell kinéznie (ez alapkövetelmény; ha felhasználó bélyegméretben akar nézelődni, az az ő dolga, de a teljes képernyő azért elvárható). Ezen túl az arculatot úgy érdemes kialakítani, hogy minden, ennél nagyobb felbontáson (helytelenül nevezhetnénk "méretnek" is) is jól jelenjen meg. Nagyobb alatt ne a szokásos méreteket értsd, hanem akár a pixelenkénti változtatást is (ahogy Jano írta).
A lehetőségeid kgyt kiválóan vázolta, talán annyival egészíteném ki, hogy a százalékosat sok helyen "gumizós"-nak hívják - így könnyebben rákereshetsz.
Alapvetően két csoportot képzelj el: egy változó, és egy fix szélességű lapot. A fixen belül aztán már oda helyezed a lapot, ahová akarod.
És egy tanács a végére: rajzolj papíron. Amit le tudsz rajzolni, azt elég jó eséllyel meg is fogod tudni valósítani (hacsak nem grafikus vagy :), és előre lesz egy koncepciód, ami alapján a legoptimálisabb megoldást találhatod meg. Remélem, nem felesleges általánosságokkal terheltelek, sok sikert!
22

close window

Creever · 2004. Nov. 23. (K), 12.03
hali kérnék egy kis segítséget! html-be szeretnék olyat csinálni hogyha rákattintok egy gombra vagy akár egy sima szövegre akkor bezárja azt az ablakot előre is köszi:)
23

Javascript

kgyt · 2004. Nov. 24. (Sze), 05.45
window.colose(); vagy this...

--
Szeretettel: Károly György Tamás
kgyt&kgyt.hu - http://kgyt.hu
24

ismét

Creever · 2004. Nov. 24. (Sze), 07.33
köszike csak az a baj hogy nem nagyon értek a java scripthez és a gombot vagyis azt hogy kattintásra csinálja a bezárást azt hogy kell?
25

onClick

Anonymous · 2004. Nov. 24. (Sze), 17.29
onClick="window.close();"
26

MÉRETEZÉS

Anonymous · 2004. Dec. 1. (Sze), 23.00
KÖSZÖNET a HASZNOS TANÁCSOKÉRT!!!!

ÜDV:
GERGő
27

Üdvözlet

nemzetes · 2005. Jan. 4. (K), 13.14
Üdvözlöm a fórum lakókat rég jártam itt, gondoltam benézek, mi történt az utolsó jelenésem óta!
Látom, mégsem volt érdemtelen a topic nyitása mert csak vannak még olyan emberek akiknek gondot okoz néhány dolog.
És az is látszik, hogy baromi rendes emberek laknak itt, mert segítőkészek.
És ezt nem poénkodásból irtam, ezt így is gondolom!
Sziasztok és BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK mindenkinek!
Nemzetes
28

B U E K

petes · 2005. Jan. 11. (K), 13.09
Boldog új évet kívánok a fórumban mindenkinek.
Bemutatkozom: szlovákiában élek, és 50 éves vagyok, egy kicsit tudok magyarul is, ezért elnézést kérek, ha az irásom nem lesz tökéletes. Én egy magyar családban születtem, de szlovák iskolákat jártam, a magyar nyelvet csak beszédben tudtam, nem irásban.
Nemzetes Palinak szántam ezt a pár sort, ezért írok ide ebbe a témába. Nekem is voltak hasonló problémáim, én szintén kezdő vagyok, a PC-vel több mint 10 éve foglalkozom a net-re csak két éve járok, persze nem napi 10 órát.
Bejártam sok fórumot, és mindenhol voltak tanácsadók is, persze, piszkálók is (itt PiG-re gondolok---remélem hogy PiG már nem olvas egy ilyen kezdő-írt témát). Kaptam sok tanácsot, sokat segítettek, szerkesztettem egy pár html oldalt is, de csak próba volt az egész, nem publikáltam.
Szerintem nem az a lényeg ki mennyi és milyen egyetemet végzett.
(Én nem jártam egyetemre, de nem tartom magamat sem okosnak, sem butának, de persze az ember egész életében tanul)
A lényeg az hogy milyen az ember, nem az hogy mennyit tud.
Észt, tudást az egyetem sem ad mindenkinek, az élet és tudása sokkal bonyolultabb, mint amit tud adni 1 vagy talán 10 (100) egyetem is.
Szivesen válaszolok a Nemzetes Palinak, ha talál annyi szabad időt, hogy ír nekem.
A címem : matador##kukac##centrum.sk
a nevem: Serfőző Péter
MARTIN város (Török Szent Márton)
29

Body háttérkép

Vanty · 2005. Jan. 12. (Sze), 16.48
Segítséget kérek minden hozzáértőtől!

Lassan fél éve, hogy elkezdtem HTML írással foglalkozni. Kezdetben szerkesztővel, de rájöttem, ha magam írom, jobban járok. Sajna kezdetben nem külső CSS felhasználással oldottam meg a stílusok leírását. (Most okoz is gondot a kb 40 lapból álló honlapunk design váltása, de már CSS-el).

A tegnap éjszakát a BODY {} beállításával küszködtem végig. A problémám az, hogy nem tudom beállítani, hogy képet tegyen háttérként be. A CSS fájlomban sikerült megvalósítani a háttér színét, de ha a background: url(kep.gif) írom, nem csinál semmit. Ha ezt a HTML fájlba írom be, megjelenik háttérként. Még az is működik, hogy a CSS-ben beállítottam a csak vízszintes ismétlést. (Próbáltam win és linux alatt is)

Nem tudom miért nem sikerült háttérképet beüzemelni!

Nagyon szükségem lenne, mert később nem szeretném újra az összes lapot újra "pötyögni", ha változik a terv.

A segítséget előre is köszönöm.

üdv.

Vanty
30

background-image

sajt · 2005. Jan. 12. (Sze), 16.58
Ez lesz a te barátod :)
http://htmlinfo.polyhistor.hu/css2ref/colors.htm#background-properties
31

Új fórumot nyiss!

Bártházi András · 2005. Jan. 12. (Sze), 17.16
Mindenekelőtt: új fórumot nyiss! Másrészt a CSS-ed és a HTML-ed nem egy könyvtárban van, ugye? A képet a CSS-hez képest (annak a könyvtárában) keresi, add meg abszolút útvonallal (/kepek/kepneve.jpg), akkor tuti.

-boogie-
32

Miellőtt segítségemre roha

Vanty · 2005. Jan. 12. (Sze), 23.32
Miellőtt segítségemre rohanna valaki, jelzem, rájöttem a hibára.
Nagyon bagatel hiba volt, mégis kb 3-4 óráig bújtam a jegyzeteket, és kerestem a kódvariánsok legjobbikát hiába.

A problémát okozta, hogy strukturálni akartam a fájlokat. CSS különkönyvtárban, a képek szintén. A gyökérben a HTML.
A gondot az elérési út megadása okozta. Én a HTML-hez képest adtam meg, és nem a CSS-hez.
Azért írtam le, hogy felhívjam a figyelmet, a hiba a részletekben rejlik.

üdv.
33

Szisztok. Egy kis help kellen

Anonymous · 2005. Jan. 15. (Szo), 09.37
Szisztok. Egy kis help kellene ( Nem is kicsi ) . A problémám: Bármilyen szerkesztővel: (Dreamveaver, Namo webeditor ), és még sorolhatnám akarok dolgozni, a betűk eltolják a táblázatot, kimennek a keretből. Ha a meglévő működö veblaopmat nyitom meg akkor is, és akkor is ha újat kezdek. Széttolja az egész táblázatot, és nem viszi át a betűket új sorba. Olyan mintha szándékosan lenne kód megadva, hogy ne legyen sortörés, de nincs benne ilyen kód, meg eddig működött is. Én állitottam el valamit ? A böngészőbeállitásnál vagy betűtipusoknál ? Hol keressem a beállitásokat ? Bármivel nyitom meg ez az eredmény. Segítségeteket előre is köszönöm.
34

GOMB

Anonymous · 2005. Jan. 15. (Szo), 20.01
Sziasztok!
Mien programmal lehet olyan gombot csinálni, amire ha ráviszem a kurzort, akkor kinyílik, és lesz benne több link?
Előre is kösz, DANEE
35

pld CoffeCupMenuBuilder vagy

petes · 2005. Feb. 1. (K), 23.45
pld CoffeCupMenuBuilder vagy DHTMLMenuBuilder (http://software.xfx.net)
Péter
36

CSS is jo erre

Hegi · 2005. Feb. 2. (Sze), 00.35
Szia!

Az altalad irt problema megoldhato pusztan CSS segitsegevel, es hat meg kell vallani az a legszebb megoldas ra. JSel is buveszkedhetsz.

//Hegi - http://blog.suxx.hu
37

Van 1 tök jó honlap

Anonymous · 2005. Május. 19. (Cs), 18.40
Van 1 tök jó honlap készítő programom. Magyar és könnyű használni: htmlpad little. Ezt könnyen le is lehet tölteni, bár elfelejtettem honnan. :) Keress rá.
Én is ezt használom. ;)
38

Skullkid · 2005. Május. 22. (V), 12.35
Innen lehet letölteni.
39

Hát ez nagyon jó!

nemzetes · 2007. Jan. 8. (H), 22.33
Minden kezdő álma ez a szerkesztő!

http://www.nvu.com/index.php

Ez valami fantasztikus! Sok sikert hozzá minden kedves fórumlakónak, és boldog új évet kívánok!
40

BUÉK

holli · 2007. Jan. 9. (K), 00.12
Az NVU az ingyenes webszerkesztők között szerintem is egész jónak számít, az pedig külön öröm, hogy magyar nyelvű. De bevallom, annak ellenére, hogy magam is nagyonkezdő vagyok, gyakorlatilag semmi hasznát nem veszem a webszerkesztőknek - amikor már annyira értek valamit, hogy programmal meg tudjam csinálni, akkor már program nélkül is megy. Talán a táblázatok kialakítása megy gyorsabban, de az meg engem nem érdekel.
Különben meg azért futottam most végig ezt a topikot, mert anno nekem is ez volt a(z egyik) problémám: senki nem tudta a közelemben értelmesen elmagyarázni, hogy hogyan kerül fel az elkészített honlapom a tárhelyre. El is ment az egésztől a kedvem, így kerültem a blogoszférába, ott legalább azonnal hozzájutottam egy kész honlaphoz, amit könnyen lehetett piszkálni. Aki oktatási intézményben, társaságban tanulta a webfejlesztést, az el se tudja képzelni, hogy milyen nevetségesen apró dolgokon akad meg a magamfajta amatőr weblapkészítgető - a legközelebbi szakértő is emailnyi távolságra van tőlem :)
41

Könyv

janoszen · 2007. Jan. 9. (K), 14.08
Csak egy tipp. Karácsonyra megrendeltem ezt a könyvet: http://weblabor.hu/konyvek/htmlescss

Ajánlani tudom minden kedves kezdő kollegának egy módszeres áttekintés érdekében egészen az alapoktól.