ugrás a tartalomhoz

JavaScript és a POST tömb

Sovereign · 2007. Jan. 8. (H), 17.56
Lehet valahogy a Javával a POST tömböt iratni?

Azt szeretném megoldani, hogy a javascript változók értékeit átadjam php-nek de lehetőleg úgy, hogy a fwlhasználónak semmit ne kelljen tennie. Vagyis teszem azt ha egy beviteli mező értéket kap akkor a java rögtön potolja el így átadva a phpnak.

Vagy ha így nem megy akkor hogy tudom megoldani, hogy java változókat egy másik oldalra küldjek úgy hogy ott is elérhetőek legyenek az értékeik?
 
1

már láttuk

krey · 2007. Jan. 8. (H), 18.07
Figyelj, a Java nem Javascript! Nagyon nem. Köszi.

Másrészt igen, tudtommal az AJAX erre (is) való. Nem vagyok egy AJAX zseni, de tudtommal az XMLHTTP objektumok tudnak ilyesmit, open() és send(). Tele van vele a google.

üdv. krey
2

Részletesebben

vbence · 2007. Jan. 8. (H), 18.14
Vannak események onchange, vagy inkább onclick és onkeypressed. Ha változott valami, akkor beállítod, hogy ő változott (egy tömbbe belerakod az input id-jét). Beállítasz egy timert, mondjuk fél másodpercre.

Ha az időn belül újabb esemény történt (pl folyamatosan gépel, és így folyamatosan jönnek a keypressed-ek), akkor a clearTimeout-al törlöd az előző időzített eseményt, és új időzítőt indítasz.

Ha eljön az idő (fél másodperce nem történt semmi), akkor végignézed a tömböt: mely elemek változtak az utolsó küldés óta. Ezeket XMLHTTP-vel elküldöd a háttérben (aszinkron módon) egyszerűen csak gettel, és törölni a tömböt: ezek az elemek már le annak tudva, tisza lappal megyünk tovább. Amég ez a kérés fut beállítasz egy változót (pl window.lock=1), hogy ne torlódhassanak össze az XMLHTTP kérések.

Máris van egy LiveEdit formod. Az, hogy a többi kliens hogyan értesül a változásokról az már kevésbé kifinomult módszerrel történik. Ők pl 5 másodpercenként megkérdezgetnek egy PHP-t, hogy van-e újdonság, és ha igen, akkor lekérik a friss adatokat, ezt már rádbízom.

Sokkal jobb lenne, ha lehetne nyitvatartani Javascriptel egy socketet, amina szerver bármikor küldhet eseményt a kliens felé, de ez egyelőre még csak egy csodás álom... (Amúgy így működik a COMET model, de egyelőre csak midenféle frame-es hekkel vagy flash-sel, esetleg java applettel lehet megvalósítani). Az meg még a láthatáron sincs, hogy UDP portra jöjjenek az események, pedig az lenne az egyetlen elfogadható megoldás, no de ne síránkozzunk.. remélem segített valamit.

Amúgy a POST tömböt emlegeted, ennek ehhez semmi köze...
3

válasz

Sovereign · 2007. Jan. 8. (H), 21.09
Kösz! Kipróbálom.
Azért írtam POST tömböt máshoz nem iagzán tudtam hosonlítani a problémámat. :)