ugrás a tartalomhoz

drupal uhulinux alatt

Anonymous · 2004. Szep. 6. (H), 14.05
Halihó!

Egy órája vettem birtokba az uhulinuxos gépemet, mit mondjak, hatalmas érzés. Minden fent van rajta, ami kell, nem kellett semmit beállítgatni. Csak meg kell szokni, hogy Galeon a böngésző, és nem Mozilla, meg Evolution a feladatnyilvántartó, és nem Outlook Express, stb. (Azért ezeket írtam, mert a képernyőképük szinte ugyan az. ;) )

A kérdésem az, hogy a magyar nyelvű drupál-t hogyan tudom a saját gépemre telepíteni, vagy hol találok webes hozzáférésű tesztelésre alkalmas példányt?

A másik kérdésem a PHP-re vonatkozik. Mintha azt akarnák sugallni a cikkek, hogy a php5 révén jelentős változások lesznek, és nem érdemes már a php4 újabb változataival foglalkozni, hanem célszerű megvárni az új verzió elkészültét. Jól értelmezem?


Előre is köszönöm a válaszokat.

János
 
1

Re: drupal uhulinux alatt

T.G · 2004. Szep. 6. (H), 14.21
http://firefox.hu/letoltes itt találsz uhucsomagot.
Drupal telepítéséhez: http://amon.hu/taxonomy/page/or/14
PHP5 meg már elkészült, van stabil verzió, de szerintem hiba lenne leírni a PHP4t.
2

Re: drupal uhulinux alatt

Anonymous · 2004. Szep. 6. (H), 15.02
Köszönöm a gyors segítséget, olvasgatok. ;)

A php4 leírását én sem tartom jónak, de úgy látom, hogy hasonló helyzet áll elő, mint a win3.11workflow és win9 esetében. Jön egy új megoldás, ami már nem viszi tovább a korábbi megoldás egy részét, ezért a korábbi verzió is sokáig fennmarad, mert abban a környezetben lehet kihasználni az előnyeit.
(lásd a korábbi ingatlan nyilvántartás példája. :-)))

János
3

php5 és drupal

LacKac · 2004. Szep. 7. (K), 14.21
Ha Drupalt akarsz használni, akkor méginkább érdemes egyelőre php4 mellett maradnod, ugyanis jelenleg még nem működik együtt gond nélkül a Drupal php5-el. Van egy-két olyan változtatás az 5-ös verzióban, ami hibákat okozhat a régi kódokban.

LacKac