ugrás a tartalomhoz

IE nem az aktualis oldalt hozza elo

Anonymous · 2004. Aug. 12. (Cs), 11.24
Hello,
a kovetkezo problemaval fordulok hozzatok. Egy web interface szerkesztesevel foglalkozok, es elofordul hogy egy oldalt surun elo kell hivjak. Az IE elso alkalommal lementi az oldalt, es a jovoben mindig ugyanazt az oldalt hozza elo, akkoris ha en valtoztattam rajta. Tudom hogy a beallitasoknal at lehet allitani. De meglehet csinalni valamilyen scriptel, hogy automatikusan az aktualis oldalt hozza be?
Koszi.

ui. en a refresh-re gondoltam meg, de ez php-post oldalaknak nem a legjobb megoldas.
 
1

Mozilla Firefox

Török Gábor · 2004. Aug. 12. (Cs), 17.13
Helo,

Mint ahogy tengerközi hajókirándulásra sem kajakkal megy az ember, praktikusan
internetes weboldalak böngészéséhez is célszerű megfelelő segédeszközt, gyakorlatilag _böngészőt_ választani. Ilyen lehet például a Mozilla Firefox, a Mozilla Browser, az Opera, a Netscape, a Konqueror, a Safari, a Galeon, a Lynx, és még hétszáz-negyvenkettő másik alkalmazás. Az Internet Explorer nem alkalmas webböngészésre.

--
slink
2

> Az Internet Explorer nem al

Anonymous · 2004. Aug. 13. (P), 11.07
> Az Internet Explorer nem alkalmas webböngészésre.

megis sokan hasznaljak. miert?
es tobb mint valoszinu, hogy akinek a webinterface-t keszitem IE-vel szörfözik. erre az esetre mit ajanlasz?
3

Sajnos...

Bártházi András · 2004. Aug. 13. (P), 14.23
Sajnos nagyon sokan éheznek is a földön. :(( Ettől az még nem jó. :(( Azért használják, mert nem tudnak róla, hogy van más is, meg egyáltalán, fogalmuk sincs arról, hogy mi az, hogy böngésző. Ők azt hiszik, hogy az a kék e betű jelenti az internetet. Ez a Microsoft agresszív marketingjének köszönhető főként. Vannak NAGYSÁGRENDEKKEL jobb alternatívák. És itt nem arról van szó, hogy jajj, ezt a Microsoft csinálta. Arról van szó, hogy konkrétan 3-4 éve semmilyen funkciót nem épített bele, most pedig nagy kegyesen rakott bele egy popup blokkolót, illetve az általuk kritikusnak minősített biztonsági réseket befoltozta. Ami kritikus, de ők nem gondolják annak, ahhoz nem nyúltak. És ezt XP-re. Aki nem XP-t használ, az meg megszívta.

Az Internet Explorer tulajdonságait, szabvány támogatását, funkcióit, testreszabhatóságát, biztonságosságát tekintve a béka feneke alatt leledzik. Gyakorlatilag nincsen ok ennek a böngészőnek a használatára, vagy ha van is, ritkán kell ténylegesen. Nem ecsetelném például a Firefox és az Opera erősségeit a felhasználó szemszögéből, megtettem már milliószor. Ki kell próbálni.

Én azt ajánlom, használjad Te a Firefox-ot, esetleg az Operát. Mikor meggyőződtél róla, hogy nagyságrendekkel jobb, mint az Internet Explorer, utána győzzed meg róla azt is, akinek a programot készíted.

Egyébként, hogy egy kicsit ontopic legyek, nekem a következő fejlécek kiadása jött be, mikor meg akartam győzni róla az Explorert, hogy ne cache-eljen:

Pragma: no-cache
Expires: -1
És katt ide: http://firefox.hu.

-boogie-
4

hátha segít...

bbalint · 2004. Aug. 13. (P), 18.13
a header() függvény dokumentácijóba van egy szép és jó kód, ami segíteni szokott, hogy
<?php
@header('Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT');
@header('Last-Modified: '.gmdate('D, d M Y H:i:s').' GMT');

@header('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate');
@header('Cache-Control: post-check=0, pre-check=0', 0);

@header('Pragma: no-cache');
?>


persze ott nem pontosan ez van, mert ez már egy általam - galád módón - szerkesztett kód-részlet, node:
az a néhány függvényhívás azt kényszeríti ki, hogy küldött oldal már rég lejárt meg minden ilyesmi, így a böngészők (még az internet explorer is, aszem) az oldalt már egyből "érvénytelennek" nyílvánítják és törlik is a cachéból, így legközelebbi lekéréskor mindenképp újra lekéri a böngésző az oldalt...

bbalint