ugrás a tartalomhoz

nyomtatás gombnyomásra megadott terület fejléc nélkül

Anonymous · 2004. Júl. 22. (Cs), 01.45
hali

most nyomtatok eloszor php vel,de sajna sehol nem talaltam olyan kodsort,amely lehetove teszi,h az automatikus fej-,lablec ne legyen kinyomtatva........az hogy a "nyomtat" link ne jelenjen meg a papiron vhogy javascripttel 1x megcsinaltam,az talan menne......bar ha vki tudja,megirhatna ezt is ......
koszi a segitseget......
 
1

css rulz (;

Török Gábor · 2004. Júl. 22. (Cs), 08.36
Helo,

@media print {} lesz a te baratod.
ekken phpbol torteno nyomtatas alatt te mit ertesz?

--
slink
2

hi legjobb az lenne,ha ugy

Anonymous · 2004. Júl. 22. (Cs), 08.51
hi

legjobb az lenne,ha ugy tudnek nyomtatni,h van egy ugyfelek.php-m,ahol kivalaszt a felh. egy ugyfelet az adatbazisbol,majd az ott elhelyezett nyomtat gombra kattintva automatikusan kinyomtatja az ugyfel adataival a nyomtat.php-ban megadott szerzodest......igy a nyomtatando php oldalnal nem kell figyelni,h mettol meddig nyomtasson,hanem az egesz mehet......
es azt kene tudnia,h ne rakja ki a fejlec,lablecet.....esetleg meg oldalbeallitast is megoldani.....
remelem ertheto voltam :)

thnx
3

css rulz meg mindig

Török Gábor · 2004. Júl. 22. (Cs), 09.19
nyaham hat akkor jol ertettem szal a phpnek effektiv semmi koze a nyomtatashoz az csak egy lapot general ami nyomtatva lesz. vagy csinalsz egy ojjat h a nyomtatas gombra kattintas utan megin bejon egy felulet csak a nyomtatasra megcelzott adatokkal, vagy mint korabbi kommentemben emlitettem megismerkecc a css print media szintjevel es lablec/fejlec meg egyeb nyalanksagon display: none-t kapnak vagy vmi hasonlo trukk.

--
slink
4

jah csak egy oldalgeneralas l

Anonymous · 2004. Júl. 22. (Cs), 09.29
jah csak egy oldalgeneralas lesz php-vel, nyomtatast ahogy neztem javascripttel nem lehet ugy,h fejlec,lablec ne legyen......szal beleasom magam css-be... :) meg szerencse,h nem olyan veszes......vmi oldalt tudsz mondani,ahol 0-rol el tudok indulni? - ha nem akkor google :))

kosz a helpet.....
5

Hmm.

Bártházi András · 2004. Júl. 22. (Cs), 10.23
Weblabor? ;)

CSS alapjai cikksorozat, plusz ajánlom a cikkjeink nyomtatgatását, és a hozzá tartozó forrás nézegetését, hogy miért teljesen másképp jelenik meg a kinyomtatott oldal, mint a megjelenített. ;)

-boogie-
6

hali kosz a helpet, nyom

Anonymous · 2004. Júl. 22. (Cs), 15.36
hali


kosz a helpet, nyomtatas muxik, mar csak egy gond van.. :))) oldaltorest ha beteszek (CSS: page-break-before:always), akkor az elso oldalt alulra rendezi.....azaz a lap tetejen van az ures resz, nem pedig alul........ ezt hogy lehet megvaltoztatni????.......

kosz
7

Passz.

Bártházi András · 2004. Júl. 22. (Cs), 16.29
Hát, én nem is tudtam, hogy ezek a CSS tulajdonságok már működnek... :) Szóval részemről nem tudok segíteni, azt is el tudom képzelni, hogy egyszerűen bugos a böngésző, amivel próbálod. Esetleg próbáld meg egy másik böngészővel, ha ez lehetséges (vagyis Opera, Firefox, IE6).

-boogie-
8

CSS page break

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 23. (P), 11.33
Ezek a tulajdonságok ismereteim szerint még csak az Operában mennek (az Oktogon meg a Deák között :). Ami a fejléc/láclécet illeti, ha a file metainformációira gondolsz, mint file neve, eredeti URL, nyomtatás ideje, stb, akkor azt nem fogod tudni sem PHP-ből, sem CSS-ből kikapcsolni, mert azt a böngésző teszi be. Ezt szépen a nyomtatási beállításoknál lehet kikapcsolni a böngészőben, emberi erővel (de akkor semmilyen oldalon nem lesznek kinyomtatva ezek a dolgok).
9

Sziasztok! Én is ezzel a nyo

Anonymous · 2004. Aug. 8. (V), 23.01
Sziasztok! Én is ezzel a nyomtatással szenvedek, már próbálkoztam millió dologgal, főleg a css beállításokkal, de sajnos az explorerben lévő alap margóbeállításokat megváltoztatni! Ha tud valaki segíteni nekem, akkor vagy ide a fórumba, vagy az egyed##kukac##hello.hu címre írjon! A feladat az, hogy egy 101*201 mm-es lap 0,0 pozíciójába is tudjak írni! Előre is köszi mindent!
10

Nyomtató + Explorer

Bártházi András · 2004. Aug. 9. (H), 04.55
Erre a nyomtatód is képes? Amúgy az adott Explorer példány nyomtatási beállításait nem nagyon fogod tudni felülbírálni, kivéve persze, ha valami ActiceX, Java applet, vagy hasonló játékot játszol. Szóval az Explorerben simán az Oldalbeállítást választod, és leveszed a margókat 0-ra, a kiírandó szöveget üresre. Elvileg így képesnek kell lennie a 0,0 pozícióra is nyomtatni. Személyes tapasztalat, hogy maga a nyomtató nem képes erre mindig, azaz van egy nagyon kis (pár milliméteres margó körbe, bármilyen programból is nyomtatnál).

-boogie-
11

OK! Köszi a választ! Termé

Anonymous · 2004. Aug. 9. (H), 13.30
OK! Köszi a választ! Természetesen az oldalbeállításokat már próbáltam, ott sem lehet teljesen 0-ra levenni, persze nem akarok még a 0,0 ra nyomtatni, csak kb. az 3,3 ponttól kezdve. Egyébként a nyomtatóm képes, rá, mert más programmal sikerült a lap szélére nyomtatni!
További válaszokat is köszöntettel fogadok!