ugrás a tartalomhoz

Java kezdés

Vitaleas · 2008. Aug. 19. (K), 21.09
Nem találtam még ehhez hasonló témát így gondoltam elindítom. Html, PHP már megyeget, viszont úgy látom, ha üzleti alkalmazások felé szeretnék fejlődni kihagyhatatlan lesz a Java.
Miből érdemes elkezdeni, ha már azért a PHP-n megedződtem előtte, illetve meik ágára érdemes ráállni jobban, ha úgymond hibrid megoldások érdekelnek vagyis nemcsak weben, hanem attól független részekkel is rendelkező üzleti megoldások készítése érdekelne?
 
1

re

toxin · 2008. Aug. 20. (Sze), 07.14
nem írom, hogy nagy java prgzó lennék, kicsi se, de pár hónapja áttúrtam a netet java alapozó, ill. kezdőkönyvért, ajánlani Ivor Horton's Beginning Java 2, JDK 5 Edition c. művét tudom. Nagyon az alapoktól kezdi, de mégse volt olyan érzésem hogy for Dummies könyvet olvasnék, értsd a könyv végére, igaz 1500+ oldal nemcsak egy áttekintő,felszines képed lesz a javáról. A fejezetek szépen egymásra épülnek, minden új fogalom bevezetve elmagyarázva, elég szájbarágós az öreg :). Nem utolsó szempont, hogy a többi wrox-os advanced java könyv pl. Professional Java JDK 6 Edition is az előbbi könyv ismeretét feltételezi, ill. ennek a tudásbázisát bővíti tovább.

kitartást, üdv Csaba
2

:)

decker · 2008. Aug. 22. (P), 14.46
Szia!

A "Html, PHP már megyeget" kevés lesz az "üzleti alkalmazások" írásához JAVA-ban. Persze nem a kedved akarom szegni. "Miből érdemes elkezdeni": 2-4 év tapasztalat OOP PHP-ban, majd JAVA EE, abban benne van az SE-is. Ajánlom Angster Erzsébet: Objektum orientált programozás Javában I-II, aztán pedig a Szoftverfejlesztés java ee platformon című művet.
3

Thinking in Java

Poetro · 2008. Aug. 22. (P), 19.38
A Thinking in Java ugyan az alapokra és az objektum orientáltságra helyezi a hangsúlyt de kiindulásnak mindenképpen nagyon hasznos, ráadásul a régebbi kiadások le is tölthetők: http://www.mindviewinc.com/Books/ . Ha ez megvan, akkor lehet érdemes belemerülni a Thinking in Enterprise Java és Thinking in Patterns könyvekbe is amik szintén letölthetők ingyenesen a fenti URL-en.
szerk: A http://www.planetpdf.com/developer/article.asp?ContentID=6632 oldalról PDF formátumban is lehet tölteni a Thinking in Java első 3 kiadását
4

Móricz Attila - Java alapismeretek

vbence · 2008. Aug. 23. (Szo), 14.43
Én a Móricz Attila féle "Java alapismeretek"kel kezdtem. A szintaxist mutatja be (ami ismerős lesz), elsorolja az operátorokat, bemutatja az OOP alapokat és az API alap csomagjait. Innentől magad is boldogulhatsz a hivatalos API leírás használatával.

A JAVA API zsenialitása, hogy pusztán azzal, hogy használod, megismerkedsz az OO tervezés alapjaival, jó praktikáival (patternekkel, mint singleton, decorator stb). A programtervezésről (fejlesztési mintákról) rengeteg naprakész irodalmat találsz a neten, vagy direkt ezzel foglalkozó könyvekben (akár nyelv-függetlenül is).

Írnék még vlamit, ha be lene kapcsolva a privát üzenetek fogadása...
5

Üzenet

Vitaleas · 2008. Szep. 7. (V), 21.47
Szia, bocsi csak nyaralni voltam, jöhet az üzenet, ha még aktuális.