ugrás a tartalomhoz

Azonos nevű paraméterek sorrendje garantált?

sirkalmi · 2008. Aug. 15. (P), 10.13
Szervusztok!

Az volna a kérdésem, hogy ha azonos nevű paramétereket post-olok el akkor garantált-e, hogy ugyanabban a sorrendben olvasom vissza mint ahogy el lett küldve? Email címek létrehozásához akarok írni egy kis programot ahol be kell kérni a létrehozandó címet, nevet, jelszót. Ezt a problémát úgy oldottam meg, hogy számokkal megkülönböztettem a paraméterek neveit, azonban tegnap a fejembe ötlött, hogy ha garantált a sorrend akkor egyszerűsíteni lehetne a dolgot, hiszen a request.getParameterValues("name") (Java-ról van szó) vissza adná a neveket egy tömbben, ugyanígy a többi paraméter esetében. Tehát a tömbökben lévő adatok sorrendje meghatározná az adatok összetartozását.

Válaszokat előre köszi!

sirkalmi
 
1

Miért lett átmozgatva?

sirkalmi · 2008. Aug. 15. (P), 10.37
Nem értem miért lett a Java téma alá átmozgatva ez a kérdés. Nyilván olyan sorrendben olvassa ki amilyen sorrenben el lett küldve, itt a kérdés az hogy a küldés sorrendje garantált-e. Hogy a háttérben mivel olvasom ki az már tök mindegy szerintem.


--
sirkalmi
2

Beküldés sorrendje

Poetro · 2008. Aug. 15. (P), 11.29
A beküldés sorrendjét sajnos semmi nem garantálja, tudtommal nincs rá szabvány, ezért nem érdemes erre építeni. Nem kerül sokkal többe feldolgozni és legenerálni egy olyan formot, amiben a nevek különbözőek, mondjuk egy számmal vannak megkülönböztetve.