ugrás a tartalomhoz

CMS rendszert keresek tudásbázis kialakításához

carstepD · 2008. Már. 17. (H), 17.50
Sziasztok,

CMS rendszert keresek, amely egy knowledgebase kialakítását segíteni és a következőket tudja:

- a tartalom újrafelhasználható elemekből áll (lehet egy mondat, bekezdés, felsorolás tetszőleges kombinációk)
- ezen tartalmakhoz ismérvek hozzáadása, hasonlóan a tagclouding rendszerhez, de ezeket is lehessen csoportosítani
- a tartalmak különböző szűrési feltélekhez való hozzárendelése, mint pl.: felhasználói jogosultság, milyen termékekre vonatkozik és még további szűrési feltételek hozzáadása, lehetőleg ez dinamikusan kialakítható legyen az elején
- csatolmányok kezelése

Kerestem egy jó 2,5 órát a google-ban, de sajnos nem találtam megoldást erre. Egyedül az MS SharePoint, ami hasonló dolgokat tudott.

Lehet, hogy rossz keresőszavakat adatam meg: reusable content, CMS system, knowledgebase CMS és ezek körül forgó keresési szavak, de semmi használható rendszert nem találtam.

Ha esetleg valaki már találkozott ilyen rendszerrel vagy hallott róla és szán rá kis időt elküldeni ide egy linket vagy nevet, azt szívesen megköszönném!

Üdv
Sanyi
 
1

Nem igazán

janoszen · 2008. Már. 18. (K), 09.25
Lehet próbálkozni különböző CMS rendszerekkel, én pl legutóbb a Drupalba kukucskáltam bele, ami az 6.1-os verzióra egész tisztességes lett elsőre és kiválóan alkalmas szöveges tartalmak kezelésére, de még mindig saját rendszert csinálok. Vannak dolgok, amik vannak, vannak amik nincsenek. Ha meg akarod oldani minél kevesebb munkával, akkor kénytelen leszel vagy a követelményekből engedni vagy nekiállni az elképzelésekhez legközelebb eső rendszert hackelni.
2

valóban

carstepD · 2008. Már. 18. (K), 09.31
Szia,

én is pontosan erre gondoltam, kösz. Bár az adott feltételek mellett ez egy jó xml editorral is megoldható, esetleg a bővítések okozhatnak komolyabb problémát, de XSLT, XQUERY-vel talán ésszerűen is lehetne kezelni. Egyenlőre még keresem a megoldást, de valószínűleg xml-es témában fogok tovább kutakodni.

Üdv
Sanyi