ugrás a tartalomhoz

CMS-t keresek PHP oktatásához, felhasználónkénti mappák kezelésével

DrGreen · 2008. Már. 18. (K), 12.09
Sziasztok!

Ismer-e valaki olyan CMS-t, amely alkalmas többfelhasználó kezelésére úgy, hogy az általuk írt PHP fájlt - iskolában tanításhoz - feltölthetik egy-egy saját mappába (az sem baj, ha webes felületen), majd böngészővel elérve tesztelhetik azt?

Valahogy nincs kedvem minden gépre apache szervert telepíteni, így egy központi gépen futó megfelelő keret kapóra jönne. Ha azt is megoldja, hogy ne tudjanak belekontárkodni a másik mappájába PHP-n keresztül, pláne jó lenne.

Köszönöm előre is a válaszokat.
Dr. Green
 
1

Szerinem inkább FTP

Nagy Gusztáv · 2008. Már. 18. (K), 12.46
Ez szerintem nem CMS, hanem FTP feladat, tulajdonképpen egy egyszerű "tárhelyszolgáltatás". Minden FTP szerver tud felhasználóhoz kötni pl. egy alap könyvtárat, amiben "garázdálkodhat".
2

apache?

zila · 2008. Már. 18. (K), 12.47
Az apache userdir miért nem jó? a tanulók home könyvtáruk public_html mappájába feltöltik a cuccaikat és a http://szerver/~usernev címen meg ki tudják próbálni. Feltöltésre samba, ftp, nfs, webdav bármi szóba jöhet. De ha nekidurálod magad, akkor egy óra alatt írhatsz egy kis admin felületet ahol web felületen szerencsétlenkedhetik fel a fileokat...
3

Köszi!

DrGreen · 2008. Már. 18. (K), 13.08
Apache-hoz nagyon nem értek, azért volt a fenti kérdés.
Köszi!
4

Én a helyedben...

s_volenszki · 2008. Már. 20. (Cs), 11.12
Szia!

Hasonló helyzetben már voltam én is, mármint oktatási céllal kellett php alkalmazást mutogatni felhasználókra korlátozva és én azt tettem, hogy telepítettem a laptopomra egy VMWarePlayert (ingyenes), majd letöltöttem egy olyan előre telepített (appliance) Ubuntu 7.2 linuxot, amibe be volt állogatva minden (Apache+MySql+Php+ProFTPD). Semmi mást nem kellett csinálnom, csak hozzáadogatni a usereket és könyvtárakat, majd a "kliensek" SmartFTP-val vagy TotalCommanderrel garázdálkodhattak.

Mellesleg a php-s megoldás sem bonyesz, de azért azt meg kell írni! :)

s_volenszki
5

Ez se rossz

zila · 2008. Már. 20. (Cs), 11.41
Én hasonlókat szoktam csak a szerveren van fenn VMWare server (ingyenes) és arra teszegetek virtuális gépeket. A cégünknél is aktívan használjuk, van egy erős szerverünk colocation-ben, a hostot vpn-ben érjük el, ezen van a mail, csoportmunka szerver, svn, bugtracker, a fejlesztők pedig egy virtulis gépen dolgoznak, valamint van egy sandbox szerver amit szét lehet túrni tanulás/kipróbálás céljából ill. ezen tesztelünk olyan programokat szolgáltatásokat amik aztán kikerülnek a vpn szerverre. Elég hatékony megoldás és így a fejlesztői okosságok nem veszélyeztetik a céges infrastruktúra szolgáltatások működését :)