ugrás a tartalomhoz

weblabor.hu.com

gaspzs · 2008. Feb. 29. (P), 16.47
Az előbb a weblabor címét akartam beírni a böngészőbe és valószínűleg elrontottam. A weblabor.hu.com-on kötöttem ki.

Ha véletlenül nem írok .hu-t, akkor elvileg weblabor.com-ra egészíti ki a böngésző. Ha írok, akkor meg semmire nem egészíti ki. Szóval nem értem hogy hogyan lett .hu.com a vége. Azóta sem sikerült megismételnem.

Persze ez egy domain parking oldal. Amúgy létezik weblabor.com is ugyanannál a parking szolgáltatónál. Sőt, weblabor.hu.org is van.

Vajon mennyi bevételük lehet ebből?
 
1

*.hu.com

vbence · 2008. Feb. 29. (P), 16.56
ugyebár maga, az elsődleges domain számít, ami egy kétbetűs .com (vagy .org), ami ráadásul egy TLD-vel megegyezik. Szóval ez egy síma domain-üzér oldala, nemhinném, hogy bármi köze lenne a weblaborhoz, ahogy a fapapucs.hu.com vagy az ingyombingyom.hu.org sem kézzel lett készítve.
2

Ez világos

gaspzs · 2008. Feb. 29. (P), 17.19
Nem is állítottam hogy közük lenne a weblaborhoz. Az utolsó kérdést a domain névvel ügyeskedőkre értettem.

Azért végiggondolva a dolgot, ugye a .hu esetében elvileg nem regisztrálható olyan domain ami megtévesztő lehet. (Persze kivétel mindig van.) Bár nem olvastam a .com, .org, stb. regisztrációs szabályzatát, de gondolom ott is lehet ilyesmi szabály.

Az egész viszont megkerülhető, ha aldomain-eket hozok létre. A hu.com, vagy bármilyen hasonló cím ellen elvileg nem lehet kifogás. Azt pedig már ki tilthatja meg, hogy valaki a saját .hu.com domain alá weblabor.hu.com, magyarorszag.hu.com, vagy éppen google.hu.com aldomain-t hozzon létre.

Az illetőnek már csak azt kell elérni/remélni, hogy sok felhasználó téved oda. Ki tudja.
3

Úgy lett weblabor.hu.com, hogy beírtad, hogy "weblabor.hu",...

Fraki · 2008. Feb. 29. (P), 20.27
Úgy lett weblabor.hu.com, hogy beírtad, hogy "weblabor.hu", majd Ctrl-Entert nyomtál.