ugrás a tartalomhoz

SVN how to ...

Max Logan · 2007. Okt. 30. (K), 12.56
Mivel kezd egyre bonyolultabb lenni a project amin dolgozom, plusz sok esetben egyszerre több funkció fejlesztése párhuzamosan folyik, úgy döntöttem, hogy beüzemelek egy verziókövető rendszert.

Nagynehezen eljutottam odáig, hogy találtam egy nagyon leegyszerűsített leírást, ami alapján felkerült egy SVN szerver, egy SVN service cuccos (hogy normálisan windows szolgáltatásként fusson), valamint a TortoiseSVN.

Ezt követően létrehoztam egy Repository könyvtárat, mondván ez lesz a főraktár. A Repo Browser-ben létrehoztam egy könyvtárat a project-nek. Ezután egy szimpatikus üres mappára nyomtam egy SVN checkout-ot, majd megadtam az előzőleg létrehozott project könytárat.

No ezek után hogyan tovább, hogyan lesz ebből verziókövetés? Addig ok, hogy a létrehozott könyvtárba, amire nyomtam egy Checkout-ot bemásolom a project jelenlegi file-jait, majd Commit (mondjuk ezen a ponton nekem az sem tiszta, hogy miért nem a repo könyvtárba kerülnek át a file-ok, miért marad a checkout-olt könyvtár rejtett .svn mappájában).

Hogyan tudok olyat csinálni, hogy megmondom, hogy ezek a file-ok a jelenlegi éles projecthez tartoznak, majd csinálok egy olyat, hogy akkor most egy funkció módosításán dologzom és ebből legyen egy kisebb rész(verzió), majd ha végeztem, akkor megtudjam nézni, hogy milyen file-okat kell nekem felmásolnom az éles szerverre?
 
1

Check this

Ajnasz · 2007. Okt. 30. (K), 13.50
http://wiki.hup.hu/index.php/Subversion_howto
2

Fogalmak

Nagy Péter · 2007. Okt. 30. (K), 13.52
Szia!

Nem ártana kicsit a verzió kezelés fogalom rendszerének utána olvasnod.
Szerintem ez hasznos lesz: Subversion_howto
3

Leírások

virág · 2007. Okt. 30. (K), 13.53
4

Amennyire én tudom...

vbence · 2007. Okt. 30. (K), 14.30
A projekted jelenlegi állását elteszed egy biztonságos könytárba, az SVN ezt használni fogja, de ez nem a repo könyvtár. Ezután létrehozod a repót svnadmin create-tel és nyomsz egy import-ot, ezzel beimportáltad a meglévő projectedet.

A checkouttal egy working copy-t kapsz egy tetszőleges konyvtárba, amint a neve is mutatja, ezen fogsz dolgozni, tehát módosítgatni.

A committal tudod elküldeni a változásaidat a repóba. Ha új fájlt kreáltál, akkor előtte (lokálban) az addot is használnod kell (command line verziónál), a Tortoise szerintem erről gondoskodik automatikusan.

Nekem egy ilyen egyszerű work cycle tökéletesen megtette amit kellett.
5

Import helyett úgy is lehet, hogy csinálsz egy üres repo-t,..

Fraki · 2007. Okt. 30. (K), 18.24
Import helyett úgy is lehet, hogy csinálsz egy üres repo-t, kicheckoultolod, és az üres munkapéldányba belerakod (add) a projektet.