ugrás a tartalomhoz

Bélyegképek nagy méretű megjelenítése CSS-sel

tartalom · 2007. Szep. 17. (H), 18.04
Helló!
Képgalériához szeretném, ha - a kis méretű thumb képekre kattintva - a nagy képeket tartalmazó oldalaim fix méretben (lehetőleg scroll és menü nélkül) nyílnának fel, új ablakban. Meg lehet ezt oldani css-sel?
Köszi
Ági
 
1

Lightbox JS

Török Gábor · 2007. Szep. 17. (H), 18.07
Van erre egy klassz megoldás, Lightbox JS néven fut.
2

És szövegre?

tartalom · 2007. Szep. 18. (K), 17.11
Köszi szép, még tanulmányozom...
És ugyanez létezik hosszabb szövegre is? Valami ilyesmi lenne a problémám: van egy offline :) galériánk, aminek van egy honlapja... amiben a kiállításokhoz van kép és szöveg. Ha a képre katt, akkor nagyobb kép, ha szövegre, akkor "bővebben". Jó lenne a kettőre (kép és szöveg) valami egységes megoldás, lehetőleg css/html, de aminél nem kell minden linkhez odaírogatni az oldalméretet, mert elég nagy anyag.
És tudom, mindez php-ba lenne az igazi, de én csak egy poor grafikus vagyok :)
3

iBox

Török Gábor · 2007. Szep. 18. (K), 17.16
Beírtam a Google-be, hogy lightbox for text, erre asszongya, iBox.
Images, inline divs, and external HTML pages - iBox can load any of the three.
4

Köszi

tartalom · 2007. Szep. 19. (Sze), 16.08
Nahát hosszan ügyködtem a Lightbox 2-vel. Tapasztalataim, hogy ha rollover image is van a site-on, akkor firefox alatt nem működik (ehhez átnyálaztam pár angolnyelvű fórumot a témában, mire kiokumláltam) - IE-ben igen. Viszont explorer persze rákérdez majd a felhasználónál, hogy "engedélyezi-é a blokkolt tartalmat", ami szintén nem szerencsés. Pedig nagyon szép, az tény. ... valami még ennél is egyszerűbb, nem "engedélyhez kötött megoldás" létezik esetleg?
(Bocsi, ha hülyeséget írok, vagy nem voltam elég alapos.)
5

ie és localhost

gex · 2007. Szep. 19. (Sze), 22.54
ie akkor szokta feldobni azt a kérdést, ha a helyi gépen próbálod ki a javascriptet. ha feltöltöd valahova, nem fog kérdezni semmit.