ugrás a tartalomhoz

flash 8 - keresés adatbázisban

Qkac · 2007. Júl. 12. (Cs), 23.04
Sziasztok!
Van egy adatbázisom, amiből php-n át betöltök flashbe adatokat, ez egy olyan adatbázis, ami házakat gyűjt össze, ezért ilyen mezők vannak, hogy helység, ár, terület stb...

Van egy kereső amivel lehet kutatni az adatok között...
a helységhez, a szobaszámhoz és a jelleghez, comboboxot használok, és azt szeretném, hogy először a comboboxot töltsem fel, de minden adatnak.. vegyük pl. Érdet, csak egyszer kéne szerepelnie, mivel több ház is lehet Érden belül ezért használom az IndexOf -ot, hogy csak akkor töltse be a dobozba, ha még nincs benne.. így:

var helyseg_elemtar:String = "";
for...{
if (helyseg_elemtar.indexOf(variables.helyseg[k]) == -1) {
_parent.helysegek.addItem({label:variables.helyseg[k], data:variables.helyseg[k]});
helyseg_elemtar = helyseg_elemtar.concat(";", variables.helyseg[k]);
}

Ez tök yoo lenne, az egyetlen gond, hogy ha a listán előbb van egy olyan h. Érdliget, később meg egy olyan hogy Érd, akkor az Érd már nem kerül bele a dobozba... ,
vagyis valahogy úgy kéne vizsgálnia, hogy ne betűket egymás mellett, hanem a ; közötti részt nézze... van erre valami kész függvény?
Vagy egyéb ötlet?
Köszi!
 
1

vedd bele a pontos vesszőt

zila · 2007. Júl. 13. (P), 09.20

helyseg = variables.helyseg[k].concat(";");
if (helyseg_elemtar.indexOf(helyseg) == -1) {
Csak ötlet :)
2

egy kis cserével okés

Qkac · 2007. Júl. 13. (P), 10.13
áh köszi szépen, az ötlet jó de így hirtelenjében azt hittem nem fog működni, mivel nekem elöl volt a ; ezért pl. ;Érd és ;Érdligetnél ugyan az lett volna a probléma, de megcseréltem, Érd; Érdliget; így már minden működik.. Köszi mégegyszer!