ugrás a tartalomhoz

Hova erdemes rakni az adsense reklamokat?

zoliky · 2007. Jún. 20. (Sze), 15.35
Hello,
Van egy drupal alapu oldalam, a felepitese nagyon egyszeru :

- Header (felso resz, logo)
- Header Adsense (felso adsense reklam)
- Bal sav
- Tartalom
- Footer

Az oldal kozepre van igazitva, es hossza 760px. Sajnos meg nincs online csak egy kepet tudok mutatni:http://img467.imageshack.us/img467/3337/mysitepe8.jpg

Szeretnek ket Adsense reklamot elohivni, az elso mar fent lathato es szerintem jol nez ki. A masodik reklamot fogalmam sincs hova tudom rakni. Szeretnek par tanacsot kerni, ti hova raknatok a masodik reklamot?

Remelem nem fogtok szidni, tudom kicsit hulye tema de csak velemenyekre vagyok kivancsi :)

Koszonom!
 
1

Kétféle lehetőség

kris7topher · 2007. Jún. 20. (Sze), 16.29
Az AdSense beágyazását kétféleképpen szokták csinálni:
1. Hogy feltűnjön a látogatónak - te épp ezt csináltad. Végül is jó, mert a felhsználó biztosan elovassa. Kérdés: rákattint-e?
2. Hogy a válogató "véletlenül" klikkeljen rá - és a másik unitot (szöveges linkek leírás nélkül, lehet, hogy kicsi a pénz/katt, de sokan kattintanak rá) a menü alá, amenühöz nagyon hasonló színekkel tenném be.
Egy pluszz megoldás a harmadik unithoz, mivel összesen három lehet egy lapon:
3. Néha célravezető, ha van egy "Large Rectangle"-d a szöveg közepén, a legtöbb pénzt kattintásonként ez fizeti, próba cseresznye...
4

banning

Gal Kristof · 2007. Jún. 20. (Sze), 17.59
"Hogy a válogató "véletlenül" klikkeljen rá - és a másik unitot (szöveges linkek leírás nélkül, lehet, hogy kicsi a pénz/katt, de sokan kattintanak rá) a menü alá, amenühöz nagyon hasonló színekkel tenném be."

remélem tudod, hogy ez alapvetően üti az AdSense hirdetési irányelveket, és könnyen kitiltás lehet belőle.
6

Veletlen klikk..

zoliky · 2007. Jún. 20. (Sze), 18.27
Ezt a veletlen klikkre erted ?
7

Arra

janoszen · 2007. Jún. 20. (Sze), 18.39
Arra érti. A Google kivág azért, ha megpróbálod félrevezetni a felhasználót és azt hitetni vele hogy a reklám szerves része az oldalnak, vagy nem az ami.
8

Ok

zoliky · 2007. Jún. 20. (Sze), 19.18
OK de szeretnek meg valamit kerdezni. Itt a weblaboron mindegyik hozaszolas egy szines kockaban jelenik meg, ez is.

Ha a reklamot egy ilyen szines kockaba rakom, hogy a felhasznalo azt higye egy reklam hozaszolasban kivag a google?
9

Lehet hogy igen, lehet hogy nem

janoszen · 2007. Jún. 20. (Sze), 20.13
Szerintem, ne kockáztasd meg. Ha nagyon félrevezető, akkor kivágnak és az a baj, hogy ez az ő szubjektív véleményükön alapul.
2

Hozzászólások közé

attlad · 2007. Jún. 20. (Sze), 16.32
Valami nagyon keskeny, nem tolakodó, jól megkülönböztethető módon beillesztett talán elfér a hozzászólások közé ékelve. Nem konkrétan AdSense, de nézd meg a http://ubuntuforums.org/ bármelyik topikját amiben vannak hozzászólások, a hozzászólások között zöld keretben többször is hirdetve van egy másik fórum.

(Ha a header banner is reklám akkor egy kicsit sok reklámnak tűnik ez így egy lapra.)
3

Koszonom!

zoliky · 2007. Jún. 20. (Sze), 17.40
Koszonom a hozaszolasokat, igazan hasznosak!
Sajnos rectangle reklamot nem tudok beszurni, mert egy hozaszolas 580px es a rectangle pedig 300px. Akkor mukodne ha modositom az oldal meretet de kicsit tobb munkat igenyel.

Megprobalok egy 468 x 60 Banner reklamot beszurni az elso forum hozaszolas utan. Azt olvastam nem valami hasznos a banner reklam de megprobalom.

kris7topher, a bal savba rakjam a link unit reklamot ?
5

F path...

janoszen · 2007. Jún. 20. (Sze), 18.05
Mint ismert, a legtöbb olvasó F betűben pásztázza a dolgokat, úgyhogy annak a mentén érdemes szerintem, elhelyezni.

Ami a véletlenül kattintós és hozzászólások közé beékelődött reklámokat illeti, azért nem érdemes csinálni, mert velem is sokszor volt ilyen és pont úgy sikerült görgetni, hogy a reklám teteje látszott. Ennek következtében azt hittem, hogy ott vége az oldalnak, miközben még volt egy vagon tartalom.
10

Hivatalos álláspont

vbence · 2007. Jún. 21. (Cs), 10.24
Erről a guglinak is van egy saját ismertetője, szerintem pont erre kérdeztél rá:
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=17954&topic=8970

Tuningolni mindig lehet, amég nem űtközöl a Google irányelveivel. Ezen az oldalon például:
http://drawapig.desktopcreatures.com/
A malacok a leaderboard fölött az (általában) megjelenő 4 hirdetést mintegy kiemelik, mintha azokhoz tartoznának.
11

koszi

zoliky · 2007. Jún. 21. (Cs), 13.27
While this heat map is useful as a positioning guideline, we strongly recommend putting your users first when deciding on ad placement.

Ez azt jelenti, hogy az en oldalamon ahol van egy forum megkerdezhetem a felhasznalokat ok hol szeretnek a reklamokat latni ? Ezert nem vag ki a google ? :)
12

persze

vbence · 2007. Jún. 21. (Cs), 13.43
Neked az a lényeg, hogy minél több kattintást szerezz. Több kattintás az nekik is több üzlet. Ha tudatosan megtervezve építed be a hirdetéseket az mindkét fél érdeke.

Ajánlom, hogy az irányelveket olvasd el személyesen is, de a lényeg, ami vezeti ezeket: ne használj metévesztő technikákat (konkrétan elrejted, hogy itt reklámokról van szó), és ne ingereld mesterségesen kattintásra a látogatókat. Az e mögötti elv az, hogy ne kattintson olyan a hirdetésre akit az nem érdekel. Pl kiírod, hogy "Tásmogass engem azzal, hogy a hirdetésre kattintasz". Ugyanez a kategória, ha villódzó nyilakat teszel a hirdetés mellé stb. Egy piros keret viszont nem hinném, hogy problémás.

A beolvasztás nem tiltott, ha az oldalad színsémáját alkalmazod a hirdetésekre. Rengeteg helyen látni ahol a nevigációs menüvel egyező kinézetben, az alatt vannak a linkek, de ott van, hogy Ads by Google. Ezzel csak arra készteted a látogatót, hogy nagyobb valószínűséggel olvassa el az ottani dolgokat. Amúgy ennek az elhelyezésnek terebélyes szakirodalma van. sak guglizz rá.
13

Az utolso kerdes

zoliky · 2007. Jún. 21. (Cs), 14.05
Koszonom! Van meg egy utolso kerdesem, szeretnek egy tanacsot.
Ha peldaul az oldalamon naponta egy ket klikk jon, vagy neha semmi, ez erinti a google-t es lecsukhatja az adsense hozaferesemet ?
14

Nemhinném

vbence · 2007. Jún. 21. (Cs), 14.23
Ilyenről nem hallottam.