ugrás a tartalomhoz

Online vásárlás hitelkártyával..

Termes · 2007. Ápr. 13. (P), 08.14
Sziasztok,

egy újabb kérdésem az, hogy egy mini katalógust készítek és hogyan tudnám beépíteni a kártyával történő fizetést? Egyáltalán hogyan működik?

Sajnos még nem volt dolgom ezzel és nem is tudom, hogy mi a menete.

Bármilyen segítséget előre is köszönök.

TP
 
1

Bank

janoszen · 2007. Ápr. 13. (P), 08.22
Meg kell egyezned egy bankkal vagy hitelkártya szolgáltatóval ez ügyben. Ezen felül elég komoly adatvédelmi követelmények vannak, HTTPS is kell, szóval egy osztott szerveren pl. már lehet, hogy kiestél.
3

...

Termes · 2007. Ápr. 13. (P), 08.27
Monjuk, hogy megvan a bank (OTP)

Nincs olyan script, ami megoldhatná ezt a problémát?
12

Programozás nélkül nem úszod meg

Rici · 2007. Ápr. 13. (P), 16.22
Ez kb. úgy működik, hogy van egy meghatározott lépéssorozat, aminek lépései során a vásárló-website, website-bank, vásárló-bank kommunikál egymással, amíg a vásárló el nem jut addig a pontig, hogy kifizette a dolgot. Na, ennek a lépéssorozatnak a részleteit a bank definiálja, viszont mindenképpen bele kell vinned a saját website-od logikáját, hiszen (gondolom) nyilván akarod tartani, hogy miért ki mennyit fizetett. Tehát "csak úgy" használható, előre gyártott script nem is létezhet, hiszen az nem tudhat semmit a te website-odról.
11

HTTPS nem kell

Rici · 2007. Ápr. 13. (P), 16.15
A magyar bankok, amelyek netes kártyaelfogadást biztosítanak, nem követelnek meg a website-tól HTTPS-t. Legalábbis az OTP és az IEB nem. Ugyanis a vásárló a bankkártyaszámát nem website-nak adja meg, hanem az OTP/IEB oldalának, ahol már van HTTPS. Te melyik banknál tapasztaltad, hogy megkövetelték a HTTPS-t?
13

Egyiknél sem, de...

janoszen · 2007. Ápr. 13. (P), 20.17
Egyiknél se tapasztaltam, de mondjuk mint igényes vásárló azért ez egy elvárható dolog, szerintem.
16

kétszereplős fizetésnél

amonrpg · 2007. Ápr. 14. (Szo), 18.28
A kétszereplős fizetésnél kötelező. Eddig én (itt Mo-n) csak az OTP-nél tudok ilyenről (ami nem jelenti azt, hogy nincs másutt). Ez annyit jelent, hogy különszerződést kötsz (auditálás után) a bankkal, onnantól fogva tárolhatod a felhasználók szenzitív adatait a szervereden, és megfelelő feltételek esetén a felhasználó jelenléte nélkül indíthatsz tranzakciót.

(Példa: ciklikusan megújuló havi előfizetés, amíg a felhaszáló nem mondja le, havonta elindítasz egy X összegű tranzakciót)

Persze ezt nem szeretik a júzerek se annyira. Meg aztán akkor már beszólhatnak a kártya-cégek is a pakliba, komoly előírásokkal, szabályzatokkal, ilyesmi.
2

tobb megoldas letezik

city99 · 2007. Ápr. 13. (P), 08.23
megoldhato kozvetlenul az altalad leszerzodott bankon keresztul
vagy valami koztes szolgaltatot beiktatva aki leveszi a valadrol a banki kommunikacio megirasat (persze nem ingyen) ilyen pl a paypal vagy magyar voxinfo
4

ok

Termes · 2007. Ápr. 13. (P), 08.33
köszönöm, a voxinfo szerintem a legmefelelőbb.

:)
5

paypal

teki · 2007. Ápr. 13. (P), 09.07
Paypal esetleg ?
Mar lehet Mo-n is fogadni penzt ha jol tudom.
Pl.: https://www.paypal.com/IntegrationCenter/ic_standard_home.html
6

pay-pal

Termes · 2007. Ápr. 13. (P), 12.52
neeeem teki, kifejezetten bankkártyás fizetés érdekel, nem kell közvetítő egység.

köszönöm

TP
7

bankkártya is

Edit · 2007. Ápr. 13. (P), 13.51
A Paypal úgy működik, hogy az oldaladon az ügyfél a megfelelő linkre kattintva átlép a Paypal felületre, ahol választhat a következő lehetőségek közül:
1. közvetlen bankkártyás fizetés
2. ha már van Paypal számlája, akkor fizetés Paypal-en keresztül
3. ha nincs Paypal számlája, akkor regisztrálhat.
8

Paypal forever

amonrpg · 2007. Ápr. 13. (P), 14.00
Amióta lehet paypal-os pénzt fogadni Mo-n, én feltétlen híve vagyok. Egyszerű lekódolni, nem kell hozzá Java-s cumó az aláírásokhoz, kényelmes, biztonságos, és gyors. Ezen kívül pedig megbízható. Ráadásként a felhasználód dönthet úgy, hogy a paypal acc-ával fizet bankkártya helyett.
Én pl. Ezen keresztül oldottam meg anno a http://boros-szikszai.com fizetési részét. A mostani projektemet is paypal-ra alapozzuk.

Szerintem megéri vetni rá egy pillantást.

A másik lehetőség persze közvetlenül a bankkal szerződni, de az szivatós. Volt rá precedens, hogy a bank nem szerződött (ezt a műszaki megvalósítás elején közölte, már minden le volt vajazva...). Csak úgy. Nulla indoklás.
Szóval, ha jót akarsz magadnak, akkor paypal! :)
9

ahaaa

Termes · 2007. Ápr. 13. (P), 15.11
Szóval lehet utalni, de mennyi idő alatt érkezik meg az összeg?

Nos, a megrendelő elég rövid időkorlátot szeretne a tranzakcióhoz, mivel helyfoglalás a fő profilja, ezt értékesíti. Szóval, ha valaki lefoglalja és nem érkezik meg a pénz bizonyos időn belül, a rendszer újra szabaddá nyilvánítja a lefoglalt helyet. (rózsaszín átutalás lassú, COD felejtős, SMS fizetésnél sokat szednek le - marad az online utalás )

Ezért ragaszkodik a megrendelő a kártyás fizetéshez.

Köszönöm
TP
10

elvileg...

vbence · 2007. Ápr. 13. (P), 15.53
paypalnál ha megnyomja az ok gombot, akkor a paypal szerver lekér tőled egy PHP url-t (mintegy igazolva, hogy megtörtént a tranzakció), ezután a pénz majd megérkezik 1-2 napon belül (világos.. ez a 21. század), de ha atranzakció megtörtént, akkor biztos lesz pénz.
14

tranzakció -> pénz

amonrpg · 2007. Ápr. 14. (Szo), 09.17
Ha a paypal visszaigazolja a tranzakció sikerét, akkor biztosan lesz pénzed. Ha paypallal fizet, akkor azonnal átíródik az összeg az ő számlájáról a tiedre. Ha nem, akkor a számláján ún. zárolt összeg lesz a pénz, és a tranzakció a banki folyamatoknak megfelelően elutalásra kerül. Ez lehet 1-3 nap, tapasztalataim szerint.
De a tranzakció innen már csak nagyon nehezen vonható vissza.

Szóval biztonságosnak mondható a ti részetekről is. Nem kell parázni. Persze a megrendelőt meg kell győzni, hogy nem csak a beérkezett összeg a mérvadó, hanem a tranzakció státusza. :D

Ilyen formában viszont a felszabadítja résznek nincs értelme, mert eleve csak akkor foglalod le, ha ki is fizeti.
A paypalnál ez úgy néz ki, hogy elmegy a paypal oldalára. Ez neked fekete doboz, csinál ott ezt-azt. Aztán egyszercsak a paypal szerver visszaszól egy beállított URL-re, hogy XYZ tranzakcióval történt valami. Miután azonosítod magad (a szkripted), lekérheted a tranzakció státuszát, az üzeneteket, stb. Fel tudod dolgozni a saját rendszeredben a fizetés/nem fizetés tényét.

Ez sokkal jobb, mint pl. a KHB rendszere (volt amikor láttam), ott visszatérés után kellett lekérni külön a tranzakció státuszt. Itt, amikor visszatér, a tranzakció így vagy úgy, de megtörtént. Tisztább, szárazabb érzés :D.
15

Paypal

Saigon · 2007. Ápr. 14. (Szo), 12.58
A Paypalos pénz, amit átutalnak nekded, az a paypallos accountodra íródik át, nem a bankszámládra ha jól tudom. Nekem is van Donate rész, és az bizony csak külön lehívás után jelenik meg a bankszámládon.
Ez azonban pénzbe kerül. Egyszerű példa:
500 forintot ad neked valaki paypalon, abból a kezelési költsé után kapsz 400 forintnál valamivel kevesebbet. Majd ha ezt akarod lehívni a bankszámládra, akkor felszámolnak megint díjjat, így 250 forint körüli összeget fogsz megkapni.
Ez persze nagyobb tételnél is ugyanennyi, tehát ott már nem fog látszódni, és 25.000 forint fölött már ingyenes minden (vagy nagyon olcsó).
17

Hogyan?

Qkac · 2007. Jún. 22. (P), 22.43
Szasztok! Az a kérdésem, hogy, hogy lehet a paypal fizető rendszerét összehangolni az oldalammal, hogy kell regisztrálni a paypalnál? (premium stb..) és akkor utána mit kell csinálni? Van valami kódrész amit be kell illeszteni az oldalamba? php-vel van megoldva? vagy hogy mert ahoz értenék... köszi a segítséget!
18

help?

amonrpg · 2007. Jún. 23. (Szo), 08.58
http://www.paypal.com
Itt mindent megtalálsz.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_help-ext&source_page=_home
Website payments pontban mindent elmagyaráznak.

Ha a regisztráció sem megy, nem hinném, hogy érdemes lenne belekezdened egy fizetési rendszer leprogramozásába...