ugrás a tartalomhoz

div background (png) :hover

zaphod · 2007. Már. 10. (Szo), 07.03
A következő a gondom. A már jó pár éve általam használt JS menüimet szeretném felváltani CSS-re. A sokszor grafikus, vagy átlátszó div-ekre pakolt effektelt .png képeket a JS OnMouseOver teljesen korrektül megoldja, de gondoltam egy nagyot és hajrá CSS. Amúgy is kezdem megkedvelni ezt a technikát :) Azon mnár túl vagyok, hogy IE7 alatt is kezeljem a png-ket, erre találtam egy okos scriptet. A behavior:hover .htc is rendben. Mondjuk itt megjegyezném, hogy a FireFox és az Opera sem szagolt hozzá a div class :hover-hez, mig a .htc-t be nem tettem, pedig mindenhol azt állítják, hogy ők aztán pedig mennyire.... no de sebaj. A lényeg, hogy a cserélendő kép ON állásában egy OuterGlow effekt van és az egész menü egy áttetsző divben helyezkedik el; amikor a JS cseréli a képet, akkor szépen jön a glow effektel elkészített kép, de amikor a CSS, akkor valami maszatos borzalomként jelenik meg ugyanaz a kép. Esetleg ötleg? ha lesz ma rá időm, kiteszem valahová, hogy látni is lehessen a problémámat. Addig is mindent köszi.
 
1

Több infót

vbence · 2007. Már. 10. (Szo), 10.19
Az, hogy "JS" meg "CSS" megoldás vajmi kevés információt ad arról, hogyan valósítod meg az adott eszközzel a célt. Így ha lenne valami nagyon általános hiba a CSS-t és PNG fájlokat illetően, akkor talán kaphatnál értelmes megoldást egy ilyen kérdésre, de én nem tudok ilyen hibáról.

Említetted, hogy Firefox és Opera is van. Mindkettőben ugyanaz a hiba?
2

mutatom miről beszélek

zaphod · 2007. Már. 10. (Szo), 12.07
www.zaphod.hu/szaru/bad címen látható amiről beszélek.
A bemutatkozás menüpont a rossz / érdekes (CSS) a
többi JS.

a CSS tartalma:
#menu_szoveg { position: absolute; left:17px; top:330px; BEHAVIOR: url(hover.htc)}
ebben van a menü.

.bem:hover { background: url(images/bem_on.png);}
ez meg a hiv.

ez meg a html hozzá:
<div class="bem">
<a href="index.php?page=start"><img src="images/bem.png" border=0 /></a>
</div>

IE, FF, Opera tök egyformán jeleníti meg, viszont ha a #menu_szoveg bol kiveszem ezt BEHAVIOR: url(hover.htc) akkor egyik sem csinál semmit, annak ellenére, hogy a FF, meg az opera állítólag alapból kezeli a behavior-t.
de lehet hogy totál hülyeséget csinálok, mivel még csak 1 napja gondolkodom rajta :)
3

Háttér

vbence · 2007. Már. 10. (Szo), 15.30
Egy probléma biztos van: van egy kép images/bem.png, ez a normál állapot. A css megoldásoddal a befogadó DIV háttérképét állítod be, ami nem lesz látható addig amég el nem tűnik valahogy az IMG előle. Bár a glow-ból látszik valamennyi.