ugrás a tartalomhoz

Legördülő menü + adatbázis.

Joecee · 2007. Már. 9. (P), 13.49
Sziasztok!

Weblapszerkesztésben nem nagy tapasztalatokkal redelkezve (dreamweaver és namo ismerete) szeretnék egy viszonylag egyszerű lapot összehozni. A design nem lesz gond, de a mögöttes tartalom igen. Egy ehhez hasonló jellegű lapot szeretnék, de nem tudom, hogy lehetne a lehető legegyszerűbben megoldani - a későbbi frissítéseket tekintve. Javasoltak már javát, php-t, de én egyikhez sem értek.
Ha valakinek lenne ötlete a legördülő menü és az adatbázis összehozására, a segítsen ha tud. Minden ötletet szívesen fogadok!!!

Előre is köszönöm mindenkinek!

Üdv!
 
1

Mindent vagy semmi?

janoszen · 2007. Már. 9. (P), 14.08
http://weblabor.hu/cikkek/hierarchikusadatkezeles2

Nem tudom, mihez értesz, de hogy gondolsz az adatbázishoz hozzáférni, ha semmi webes szerver oldali programozáshoz nem értesz? Minden esetre sok sikert.
2

Segítséget kértem...

Joecee · 2007. Már. 9. (P), 18.34
Kritikát bárhol és bárkitől kaphatok. Segítséget csak a hozzáértőktől.
Köszöntem.
6

valahogy igy

zaphod · 2007. Már. 10. (Szo), 13.42
define("SZERVER","localhost");
define("FELHASZNALO","USER");
define("JELSZO","PASSWORD");
define("ADATBAZIS","DATABASE");

function csatlakozas()
{
$kapcsolat=mysql_connect(SZERVER,FELHASZNALO,JELSZO) or die("Nem sikerült csatlakozni az adatbázis szerverhez!");
mysql_select_db(ADATBAZIS) or die("Az adatbázis nem létezik!");
}

csatlakozas();

$sql = "SELECT * FROM táblád";
$telep = mysql_query($sql);
$row_telep = mysql_fetch_assoc($telep);
<select name="hely" class="dropdown">';
echo '
<option value="0">Válassz</option>'; }
$rows = mysql_num_rows($telep); if($rows > 0) {
do { echo '<option value="'.$row_telep['telepules'].'">'.$row_telep['telepules'].'</option>';}
while ($row_telep = mysql_fetch_assoc($telep));
mysql_data_seek($telep, 0);
$row_telep = mysql_fetch_assoc($telep);
}
echo ' </select>

persze a class, name és táblád adatokat meg a változókat helyettesítsd be a sajátaidal. Javaslom, hogy gondold át hogy hogyan is működik a kód. Sokat tanulhatsz belőle. Finomítgatni is lehet bőven.
3

Jut eszembe...

Joecee · 2007. Már. 9. (P), 18.41
Az jutott az eszembe, hogy bár igen, a programozásnak nem sok formájához értek, de ettől függetlenül már egy jó ideje IT-vel foglalkozom, és kivétel nélkül tudok segíteni az olyanoknak akik azt sem tudják, hol kell bekapcsolni egy szgépet. Csak az akaraton múlik. Munkámból kifolyólag nem mondhatom azt, hogy nem tudom mihez ért vki, de hogy gondolja, hogy SAP-ban akar dolgozni, hogy ha az alapvető windows fájlműveletekhez sem ért rendesen. PEdig sok ilyen emberrel találkozom.
Na mindegy, sejtem, hogy egy programozáshoz értő ember szemében egy másik, aki nem vágja, az nullahúsz.
4

Nem lenézésről van szó

Dualon · 2007. Már. 9. (P), 18.51
Proclub nyersen fogalmazott ugyan, de egyrészt segítséget is nyújtott, másrészt igaz a megjegyzése, harmadrészt kérlek ne feledd: Te jársz Rómában...

Kezdd el olvasgatni a hu.php.net oldalon elérhető PHP dokumentációt, nézegess egyszerűbb scripteket, aztán próbáld meg megírni az első saját programod.
Évek tudását és tapasztalatát nem lehet pár fórumbejegyzésben átadni, azt vagy össze kell szedni, vagy meg kell fizetni.
5

Lehetőségek

pp · 2007. Már. 10. (Szo), 10.02
A kérdés amit feltettél nagyon általános. Szerintem nézz meg egy pár tartalom kezelő rendszert ( http://opensourcecms.com ) A Druapl-ban pl össze lehet "kattingatni" (views és cck modulok) ilyen oldalt, de gyanítom számtalan kompromisszumot kell kötnöd. Nézz videókat http://drupal.hu/konferencia/2006 !

Azonban el tudom képzelni(legalábbis a vázolt oldal alapján), hogy amit akarsz egy hozzáértő programozó 2-3 hét alatt összerakja neked. Ár és idő fordítottan arányos, tehát ha Te nekilátsz 3-4 hónap de ingyen van, egy profi 2 nap alatt összerakja neked, de azt meg kell fizetned.

pp