ugrás a tartalomhoz

Ajaxos alkalmazast hivva div-be illesztve a karakterkodolas megvaltozik. Mit lehet tenni?

Marton · 2006. Dec. 14. (Cs), 15.09
Perl programban, Oracle alatt futo alkalmazasba szeretnem meghivni az ajaxos alkalmazast div-be illesztve.

Nekunk jol jelennek meg a karakterek, de sok felhasznalo panaszkodik, hogy az ekezetek helyen krixkraxok jelennek meg. Talaltunk egy gepet ahol szinten rosszul jelenik meg, javitottunk rajta, most mar azon is jo, de meg mindig irnak tobben, hogy nekik meg nem mukodik.

Mi lehet a problema? Tanacstalanok vagyunk. Szeretnenk Ajaxos megoldast, de nem tudunk zoldagra vergodni ezzel a karakterkodolas problemaval.

Koszi elore is ha valaki tud otletet mondani!

Marton
 
1

karakterkódolás

virág · 2006. Dec. 14. (Cs), 15.18
Szia, nekem is volt ilyen régebben, azt hiszem az oldotta meg, hogy UTF-8 ra kódoltam a karaktereket, akkor amikor visszaolvastam az adatbázisból és beírtam őket az oldalba, mondjuk innerHTML-be. Arra ügyelj, hogy a karakterkódolás mindig olyan legyen, mint a fejlécben megadott, lehet, hogy a DB szerver másra van állítva stb.
2

AJAX = UTF8

amonrpg · 2006. Dec. 14. (Cs), 16.06
Helló!

Az Ajax-os cumók leginkább UTF-8-asok. Némelyik framework képes ezt automatikusan lekezelni. Ha lehetséges, érdemes mindenütt UTF-8-at alkalmazni, sok nyűgtől képes megszabadítani az embert.
Ha ez már nem lehetséges, akkor marad az ide-oda kódolgatás, meg a belezavarodás.
(Nem is értem, manapság mi viszi rá az embert nem UTF-8 alapú oldal készítésére..., Murphy szerint mindig szükség lesz olyasmire, amit az adott charset nem tud, lásd 8859-2 versus AJAX...)
3

Máshol van a probléma

Marton · 2006. Dec. 14. (Cs), 16.20
Természetesen UTF-8-at használunk, a beállított karakterkódolást 20x néztük át. Sajnos nehéz tesztelni mert nálunk minden gép jól jeleníti meg. Valahol máshol van a probléma.
5

fejléc

Bártházi András · 2006. Dec. 15. (P), 10.01
Akkor is a fejlécekkel lesz probléma. Firebug fel, tessék megnézni szépen, hogy milyen kommunikáció megy a kliens és a szerver között.
4

header

rrd · 2006. Dec. 14. (Cs), 18.56
nem ismerem a perl-t, de pl PHP-ban ha direkt nem küldöm ki a header-t akkot pont ez a hibajelenség van. Szóval szerintem ezt nézd meg.
6

forszolj

mrbond · 2006. Dec. 15. (P), 17.54
ez webszerver konfig fuggo, csak sajnos sok szerver (a fa**ul konfigolas miatt) forszol valami karakterkeszletet. alt iso8859-1.
ezert nem eleg csak metabol beallitani, hanem felul is kell irni headerrel.
ez a gond ugyanugy pernel is meglehet. tehat ott is forszolni kell.