ugrás a tartalomhoz

Kezdő esetleg haladó php tutoriálokat és szkripteket milyen oldalon találhatok?

Anonymous · 2006. Nov. 8. (Sze), 16.42
Üdv mindenkinek..
Érdeklődni szeretnék, hogy kezdő esetleg haladó php tutoriálokat és szkripteket milyen oldalon találhatok. Olyan oldalak érdekelnének, amelyekből már valaki tanult php-t és meg volt vele elégedve.. tudom,hogy google-n keresztul is találok 1 milliót, de én már letesztelt oldalcimeket varok es foleg magyar nyelvueket. köszi szépen
 
1

---

Anonymous · 2006. Nov. 8. (Sze), 17.16
A php.net-et nézted már? Ez alapvetően a profiknak szól, de a magyarázatai tele vannak tűzdelve példákkal, amik kimásolva teljesen működőképesek.

A Freecode is ad néhány scriptet. Ja: és a php.lap.hu is jónéhányat.

Üdv: Dida
2

php oldalak kezdoknek

Anonymous · 2006. Nov. 8. (Sze), 17.33
igen a php.netet neztem mar. en inkabb valami olyan oldalra gondoltam, amibol tanulhatok.. szoval, mint valami konyvbol, hogy folyamatosan veszik at a php funkcioit es ezekre vannak valamilyen scriptek.. marmint a bemutatasukra pl.hogyan hasznalhatom fel a tömböket,amikor a tömbökről írnak.. funkciókat,stb..
3

php oldalak kezdoknek

Anonymous · 2006. Nov. 8. (Sze), 17.53
Nem biztos, hogy ez a sorban haladás az optimális megközelítés. Szerintem jobban jársz, ha kitűzöl egy célt magad elé, például egy apróhirdetés oldal, vagy címjegyzék, vagy hírek kategorizálva, és ezt kezded el programozni.
Amikor meg elakadsz, megkeresed a manuálban a vonatkozó részt, vagy mások programjaiból próbálsz ellesni:
http://www.google.com/codesearch
http://koders.com/
Azért nem érdemes végigmenni a php összes parancsán nyelvtanulás végett, mert elképesztő mennyiségű parancs van, és ezek nagyobbik hányadát soha az életben nem fogod használni.

Gyulus
4

esetleg

virág · 2006. Nov. 9. (Cs), 08.40
http://www.tutorial.hu/programozas/php

de szerintem a http://hu.php.net/manual/hu/ a legtutibb.
5

HotScripts.com

xdragon · 2006. Nov. 9. (Cs), 12.53
Szia!

http://www.hotscripts.com ezt próbáld meg nagyon jó, magam is inenn tanulom a PHP-t + PHP4 24 óra alatt. De abban a z elöttem szolónak igaza van, hogy teljesen felesleges az összes parancsot bemagolni 2000DB-t nem tudom ki tud a fejében évekig tárolni. Próbálkozz egyszerűbb dolgokat csinálni először pl. Egy űrlap segítségével tölts fel egy adatbázist XY adatokból. Próbálkozz
6

Php kezdőknek

tcsk · 2006. Nov. 9. (Cs), 14.06
Üdv!

http://www.thomas98.hu

Kezdetnek tökéletes.
7

Abszolut nem

Anonymous · 2006. Nov. 9. (Cs), 15.13
PHP scriptek

A téma még nem készült el.


Szerintem, abszolut nem tökéletes. A PHPs cikkek meg abszolut nem fedik le egy kezdő igényeit.
8

Sztem

Anonymous · 2006. Nov. 9. (Cs), 15.28
Mint azt már egy előttem szóló mondta az egyik legjobb megoldás ha próbálkozol. Szóval a legjobban úgy lehet megtanulni bármit (programozás, grafika, stb.), ha van egy célod, amiről jelenleg fingod sincs. Felvázolod a problémát, a megvalósítani kívánt dolgot minél pontosabban. Ha már az alapokat ismered (jelen esetben azt azért feltételezem, hogy nem jelent gondot egy for-t megírni, függvényeket létrehozni, stb.) akkor állj neki. Ha vmi nem megy, akkor keress. Irány a google és próbálj minél pontosabb keresőkifejezést beírni. Ha szerencséd van, akkor előbb-utóbb megtalálod a kérdéses dolgot egy fórum-ban, vagy blog bejegyzésben, stb. Ha nem, akkor keress angolul. Sok esetben célravezetőbb, mint a magyar leírás keresése. Ha így sem jársz sikerrel, akkor kérdezz egy fórum-ban vagy levlistán, hogy minél pontosabb leírod a problémát, a környezetet (Apache, PHP, MySQL verzió, stb.). Nagy eséllyel ha jól kérdeztél kielégítő választ fogsz kapni.

Ha egy konkrét dologra keresel megoldást, akkor segíthetnek a nagyobb kódgyűjtemények, mint a hotscipts. php.lap.hu-ról vagy a google-ből elindulva rá fogsz találni egy kész megoldásra, amit már saját igényedre tudsz szabni (bár nálam ez úgy néz ki, hogy a talált kód alapján saját szokásaim szerint újraírom a dolgot). Itt a lényeg, hogy a jó programozó nem írja meg a kódot még1x ha már előtte vki ezt megtette. (Bár ez így nem teljesen igaz, ha magamra gondolok, de nálam az van, hogy szeretem a saját megoldásaimat alkalmazni. Tehát az elvet keresem meg és a kódot soxor teljesen újraírom). Azt mondják, hogy a jó programozó nem tudja fejből a dolgokat (jobban mondva nem mindent), hanem tudja, hogy mit hol kell keresni ...
9

+1

virág · 2006. Nov. 9. (Cs), 16.10
ez pontosan így van csak annyit tennék, hozzá, hogy sajnos sokan annyira lusták, hogy még keresni is fáj nekik és ez a legnagyobb gondjuk, csak nem hiszik el maguknak :) (ez nem a kérdezőre vonatkozik)
10

Hozáállás kérdése

Anonymous · 2006. Nov. 9. (Cs), 16.31
Az egész dolog hozzáállás kérdése. Nekem több olyan ismerősöm van, akitől tudok kérdezni, ha elakadtam, mert eléggé vágják már a php-t. De először mindig megpróbálom azt az utat járni amit leírtam. Ha nagyon nem jönnek össze a dolgok, akkor végső esetben fordulok ezekhez az emberekhez, de amíg lehet én keresem meg a problémára a megoldást. Már csak azért is, mert volt már rá példa, hogy egy php manuálban megnézett függvénynél találtam meg tök véletlenül a problémámra a megoldást. Szóval sosem lehet tudni, hogy milyen információforrásra akad az ember keresgélés közben, még én úgy vagyok vele, hogy engem jó érzéssel és elégedettséggel tölt el, hogy saját magamtól oldottam meg a problémát.