ugrás a tartalomhoz

nem megy a mail() vagy csak néha

Vas Dávid · 2006. Nov. 4. (Szo), 03.45
Üdv!

Nos sajnos nem megy a mail() függvény vagy csak néha.

A webdomain.hu-n van a tárhely.

Nos kezdetleg azt a formát használtam a regisztrációs email küldéshez emiben ugye aktiválni lehet a felhsaználót:

@mail($cimzett, $targy, $uzenet, "From: $kitol\r\nMime-Version: 1.0\r\nContent-Type: text/html; charset=ISO-8859-2\r\nContent-Transfer-Encoding: 7bit\r\n");

Ez egy másik oldalon azis webdomain.hu-s simán ment vele a hírlevél (elvileg: nekem meg az oldal tulajnak mindig megjött a mail és nekem 2 mail is regelve volt)

na de a mostani oldlaon regelek egy "x" email címel és megjön a levél majd késöbb ugyanerre a szolgáltatóra regelek "y" email címmel és nem jön meg, majd megpróbálom vagy 3x és megjön, majd küldök egy hírlevelet és pont "x" -nek nem jön meg "y"-nak meg igen.

Ok utánna függvényt módosítottam erre:
@mail($cimzett, $targy, $uzenet, "From: $kitol\r\nMime-Version: 1.0\r\nContent-Type: text/html; charset=ISO-8859-2\r\n");

vagyis kiszedtem a transfer-encoding-ot

és megjött a mail 2x is egymás után "y"-nak de mikor a weboldal tulaj regelt akkor neki nem jött meg...

mi lehet a gond?

esetleg a szolgáltatónál van-e a gond, de akkor meg a msáik tárhylen miért jó, úgy hogy nem hsizem, esetleg a kódban van-e a hiba?
vagy spam-nak nézik, de akkor eddig mért nem nézték annak?, meg a másik helyen mikor ezt az fv-t használjuk hírlevélre akkor ott neki és nekem is megjön...

vagy esetleg be kell állítani az smtp szervert, de ha jól tudom akkor az csak windows alatt megy és szerintem ott linux van, meg nem is tudom annak a címét.

Nos szerintetek mi lehet a gond?
Más föggvény kéne?

Előre is kössz.
 
1

válasz

Anonymous · 2006. Nov. 4. (Szo), 05.36
Nos, annak több oka is lehet hogy ilyesmi zavar van a levelezésbe. Az egyik leg kézenfekvőbb, hogy a szerver tulajdonosa, ahol hostolod az oldalt macerálja a levelezőt mialatt te ezeket próbálgatod. A másik, hogy ahova küldöd, ott döglődik a levelező. Ingyenes levelezőkénl (freemail, freeweb. stb.) gyakran előfordul, hogy kidögik a levelezés pár órára, és a leveled 1-2 napot késik emiatt.

(A levelezés sajnálatos módon egy elég régi, és eléggé macerás mehanizmus. És tekintve, hogy nem közvetlenül jelenik meg a hatás, nehéz tesztelni.)

Mindamellett azt tudom mondani, hogy a mail függvény használata mindenképp érdemesebb, mint SMTP kapcsolattal vacakolni. (egyébként nem csak windows alatt van SMTP, hanem az egy teljesen univerzális, op rendszertől független protokoll, úgy mint a http.) Ezt azért mondom, mert a mail függvény elősször elhelyezi egy lokális várakozási sorba a leveledet, ami mindenképp sikeres (kivéve, ha megtelik a szerveren a winyó) és onnan próbálja kiküldeni, míg SMTP küldés esetében egy közvetlen kapcsolatot nyitsz a szerverrel (ha az engedi a kapcsolódást) és ennél nagyobb esély van, hog a szerver azt mondja, hogy nem fogadja el a levelet (mert mondjuk túlterhelt)

Egy kicsit nem ártana prontosítanod a problémád, hogy megoldást találhattunk rá. Pontosan honnan küldessz, hová. A levelek biztosan nem csak késtek? Biztosan elvesztek?

A spam szűrés nem szokott olyan leveleket kiszűrni, ami
1. a küldő IP címe megegyezik a feladó email címben szereplő domain név valamely MX rekordjával

2. nem tartalmaz bizonyos tiltólistás szavakat (viagra, penis, stb.)

3. a küldő szerver IP címe nincs SPAM tiltólistán

Tehát az szinte kizárható.

Küldj még debuginfót!


Esetleg érdemes átvinni a tárhelyeket egy megbízhatóbb szolgáltatóhoz : http://web-server.hu
2

sajnos a táhely az marad mindeképpen

Vas Dávid · 2006. Nov. 5. (V), 01.27
nem hiszem akorhogy spam lnne
és a mail szolgáltatóval sem lehet gond: www.fastmail.fm
nos van egy "x" tárhely ezen a webdomain.hu-n és ott a hírlevél küldésnél fogadom az összes levelet, van egy "y" tárhely a webdomain.hu-n ott meg nem fogadom a regisztráció megerősítős levelet vagyis nem kapom meg rá 3 napra sem:)