ugrás a tartalomhoz

google - youtube... :D

mind1 valami név · 2020. Jún. 17. (Sze), 22.35
Agyam elszáll ettől a bigbráner bandától...
Minden mobilomhoz készítettem önálló google fiókot, így mindhez létrejött egy-egy youtube fiók is.
Most jött egy e-mail, hogy törölték a yt fiókom a felhasználási feltételek sorozatos megsértése miatt.

No lássuk, mit követhettem el, mert magyarázat semmi.
Ott a gond, hogy ahová az értesítés jött, azzal a fiókkal nem nagyon vagyok jelen a youtube-on, max. egy-két komment erejéig. Van egy hasonló névvel regisztrált másik, ahová viszont öt perccel korábban töltöttem fel egy videót zene nélkül, a felettünk átvonuló viharról.

Mint kiderült, ezek a gyökerek azt tiltották le, de a másikhoz tartozó mail címre küldtek értesítést.

De egyáltalán mi a faszt akarnak vele?
Gyanítom, az történt, hogy a feltöltés után, a gmailről küldtem egy linket az index szerkesztőségének, ezek az idióták meg spamként kezelték...

Van egy fellebbezés link, de miután nem vettem észre, hogy a feltöltős fiókomat szüntették meg, azt írtam, hogy még csak fel sem töltöttem semmit... próbáltam korrigálni, de visszapattant az üzenetem, hogy már küldtem egy fellebbezést, többet nem lehet.
Egyszerűen hihetetlen, amit ezek az amcsi patkányok művelnek, visszaélve a gyakorlatilag monopol helyzetükkel.
Jó, nekem most nem volt semmi érdekes anyagom a csatornán, nem ért komolyabb veszteség. De még emlékszem, hogy évekkel ezelőtt egy ismerős fotós társulat több évi munkáját tették tönkre a blogger.com-on google-ék és nem volt senki aki foglalkozott volna a panaszukkal az indokolatlan és indokolhatatlan tiltás miatt.

Update: de ezt legalább pár óra elteltével visszaadták, nem úgy, mint anno a fotósok blogját...
 
1

Miért jó?

Pepita · 2020. Jún. 18. (Cs), 15.20
Mármint a minden mobilhoz másik fiók, ennek igazából csak tesztelési céllal látnám értelmét, ha konkrétan őket akarnám tesztelni.
Azt pl nem tudom, hogy nincs - e ÁSZF-ben valami korlát, hogy egy magánszemélynek mennyi fiókja lehet náluk, de akár ezt is elképzelhetőnek tartom kizáró oknak (amennyire "megprofiloznak", pár nap alatt kisül, hogy az összes teló a tiéd).

Én gugliékkal úgy vagyok, hogy egyetlen fiókkal használom a szolgáltatásaikat (már amelyiket), azt a Pepitát ismerjék csak nyugodtan, de sehova nem regisztrálok a gmail címemmel és nem is levelezek róla. Arra ott a saját domainem annyi mail fiókkal - alias-szal, amennyit szeretnék.

Pont nem érdekel, hogy a guglis Pepitáról mit profiloznak össze ennyi alapján, hogy emailt nem látnak tőle. Persze még telón a gps is csak akkor van bekapcsolva, amikor használom is.
2

Mert nem akartam, hogy a

mind1 valami név · 2020. Jún. 18. (Cs), 16.50
Mert nem akartam, hogy a backupok, telepített programok összekeveredjenek.
Egyébként azóta kiderült, hogy a problémás youtube fiókhoz mindkét mail címet megadtam, de az értesítés valamiért csak az egyik címre jött neg, ez okozta nálam a kavarodást.
Viszont azt azóta sem értem, hogy miért lett letiltva. Magyarázat nincs rá...

Keresem a potenciális menekülő utakat, hogy hová költözhetnék elsősorban az e-maillel. Egyelőre a protonmail áll az első helyen, csak kicsit tartok tőle, hogy mi lesz, ha gondolnak egyet és fizetőssé teszik.
3

Csak "ingyenes" jó?

Pepita · 2020. Jún. 19. (P), 10.21
Sosincs semmi ingyen...
Én nagyon meg vagyok elégedve egy tárhelyszolgáltatóval évek óta, 1 domain, 15 GB (web)tárhely, választható php verzió, 10 db adatbázis, max 50 email fiók, bármennyi alias, bármennyi aldomain, stb, stb - mindez évi kb 18 e HUF.
Valahogy én sokkal jobban bízok olyan szolgáltatásban, aminek pénzben (és csak pénzben) van ára..