ugrás a tartalomhoz

Hálózati meghajtó

simisoma · 2019. Nov. 27. (Sze), 14.10
Sziasztok,

fut nálunk egy belső webes program. Szeretnék beletenni egy olyan gombot ami a Windows-hoz hozzáad egy hálózati meghajtót (felhasználónév / jelszó -val)

Van erre lehetőség, esetleg egyszerő script?

Köszi előrre is!
 
1

Mi az a

Pepita · 2019. Nov. 27. (Sze), 18.02
belső webes program?
Melyik Windows-hoz? (Kinek a gépén mi fut, milyen gépen van a meghajtó, stb.)

Lehetőség sem tudom, hogy van-e, én még csak olyat tapasztaltam, hogy a kedves Windows-os rendszergazdáink csoportházirenddel letöröltek adott betűjelű hálózati meghajtó csatolásokat. :)
Ha ez a "webes program" egy weboldal a belső hálózaton, akkor én biztosan nem szeretném bekérni ott a dolgozók windowsos hozzáférését.. Miért nem csatolják maguknak?
2

Ha lehet, akkor max

inf · 2019. Nov. 27. (Sze), 19.43
Ha lehet, akkor max valamilyen powershell scripttel. Nem tudom, hogy most mik rájuk a szabályok, régen valami külön sáv jelent meg a böngészőben, hogy engedélyezem a futását. Azt se tudom már, hogy csak helyi fájlokat lehetett e így futtatni, vagy interneteseket is, mindenesetre szerintem sokat fogsz szívni vele akkor is, ha egyáltalán lehetséges. Egyszerűbb, ha azt mondod, hogy nem az, vagy írsz hozzá valami rendes asztali alkalmazást, ami megcsinálja. Nem tudom pontosan hova adja hozzá ezeket a meghajtókat a windows, de esetleg annak érdemes lehet utánanézni, hogy nem e a registryhez, mert akkor elég lehet egy .reg file is, amit le tudnak tölteni, és elindítani. Igazából szerintem bármit csinálsz, gáz egy weboldalról belenyúlni az oprendszerbe.