ugrás a tartalomhoz

IE para - állítólag

inf · 2019. Ápr. 16. (K), 08.30
Azt mondják, hogy az MHT kiterjesztést az IE-hez társítja automatikusan a Windows, és hogy van egy sebezhetőség, amit így ki tudnak használni IE-ben a hekkerek. Nem olyan vészes, de az átlag felhasználók azért beszívhatják, mert annyi az egész, hogy feljön a semmiből egy IE ablak és nyomtatni próbál.
link

Ki lehet kapcsolni az IE-t, ahogy a cikkben javasolják, de ha teszteléshez kell, akkor egyszerűbb kiszedni az MHT kiterjesztést a listából. link
 
1

Igazából ahogy nézem van még

inf · 2019. Ápr. 16. (K), 08.34
Igazából ahogy nézem van még 10 kiterjesztés, amit a win7 alapból az IE-hez társít, jobb megszabadulni az összestől. Mennek notepad++-ra. +1 érv amellett, hogy Linux-ra váltsak. Ami késik nem múlik...
2

A linuxra váltást

mind1 valami név · 2019. Ápr. 16. (K), 08.51
A linuxra váltást webfejlesztőként azért gondold át!
Én jól elvagyok 2+ éve a linuxokkal, de nekem nincsenek ügyfeleim, akik windows-hoz vannak kötve.
És nincs iphone-om, amit csak almás rendszerről és windows-ról lehet piszkálni...
3

A linuxra váltást

Endyl · 2019. Ápr. 16. (K), 11.47
A linuxra váltást webfejlesztőként azért gondold át!


Ezt az óva intést nem egészen értem? Számomra sokkal kényelmesebb linuxon fejleszteni, meg a mindennapi dolgokat intézni. Gondolom ez mondjuk annak is betudható, hogy sokkal több időt töltök linuxon, mint windowson. Persze gondolom, hogy windowson is ki tudnám alakítani a kellően kényelmes környezetet, ha rászánnám az időt.
6

Közel két és fél éve nincs

mind1 valami név · 2019. Ápr. 16. (K), 14.05
Közel két és fél éve nincs windows-om. Tudom, hogy lehet élni nélküle. De a linux alatt, virtuális gépben futó windows nem tudja 100%-ban hozni a fizikai gépen futó változat összes hülyeségét, rigolyáit, hogy ne csak a webkamerát említsem, a vga driver által okozott esetleges gondokat sem.
És ha jön a telefon, hogy x dolog nem működik, még kipróbálni sem tudod feltétlenül. Ilyesmik miatt gondolom, hogy ha valaki kliens oldali cuccokkal is dolgozik, az jobb ha minimum dual boottal dolgozik.
14

Jah!

Endyl · 2019. Ápr. 17. (Sze), 11.13
Számomra nem jelentett egyet a linuxra váltás (mindennapi használathoz, fejlesztéshez, stb.) azzal, hogy nem marad normális tesztkörnyezet a megcélzott/támogatott platformoknak. De így már értem.
4

Nem igazán értem, hogy ez

inf · 2019. Ápr. 16. (K), 12.01
Nem igazán értem, hogy ez miért szempont, hogy az ügyfélnek mije van. Edge és Safari megnézése eddig is virtuális gépen ment. A különbség max annyi, hogy beteszek még egy virtuális gépet az IE-nek is. Amit használok, az portolva van Linuxra is kevés kivétellel, amiket szerintem szintén tudok virtuális gépen futtatni, ha egy évben egyszer nagyon kell valamelyik. Wine-t szerintem nem fogom használni, biztonsági kockázatot jelent szerintem.
5

Hát amíg minden amire az

mind1 valami név · 2019. Ápr. 16. (K), 14.00
Hát amíg minden amire az ügyfeleidnek szüksége lehet, elmegy vm-ben, addig no problem.
Mondjuk (csak példa, bár nem ok nélküli) ha webkamerát is kell kezelni, azzal már lehetnek érdekes dolgok, pl. virtualbox alatt úgy lefagy a gép, hogy se hálózat, se billentyűzet, se egér nem működik... nem csak a vm-ben, a hoston sem. :)
7

Jól hangzik, ilyesmire nem

inf · 2019. Ápr. 16. (K), 14.37
Jól hangzik, ilyesmire nem gondoltam, de szerintem elég ritkák az ilyen projektek. Azért jó tudni.

Ahogy nézem ez már 8 éves bug. link Gondolom azóta jóval stabilabb a rendszer.
8

Konkrétan az akkori

mind1 valami név · 2019. Ápr. 16. (K), 14.58
Konkrétan az akkori notebookom webkamerájával, úgy három éve sikerült ennyire lefagyasztani az egyébként naprakész rendszeremet. :)
És mondom, ez csak egy példa, én nem hiszek a kompatibilitásban ;)
9

Lehet, hogy csak berakták rá,

inf · 2019. Ápr. 16. (K), 15.38
Lehet, hogy csak berakták rá, hogy obsolete, hogy tűnjön el a hibák közül. Igy könnyű hibákat javítani, ha vársz 5 évet, aztán törlöd őket...

Milyen disztrót használsz? Én most szemezek desktopra a Void-al, meg az Adélie-re is azt mondják, hogy ránézésre nem rossz. Az Alpine-t is kipróbálom rá, de szerintem desktophoz nekem kevés lesz, amit tud. Még azon agyalok, hogy a tabletemre esetleg felrakom valamelyiket a win8 helyett.
10

Nem biztos, hogy ugyanabba a

mind1 valami név · 2019. Ápr. 16. (K), 16.22
Nem biztos, hogy ugyanabba a hibába futottam. Lehet, hogy simán a notebookom kameradrivere csinálta a bajt.

Én megrögzött ubuntus vagyok (most épp az "eredeti" 16.04 van a gépeim többségén, virtualizálva, ha GUI is kellett, xubuntu-t használtam)
Az alpine elég minimalista, a többit nem ismerem.

Próbáltam CentOS-t a SELinux miatt, nomeg azért, mert mégiscsak RedHates, de mindig találtam valamit, ami nem ment, főleg multimédia terén, OpenSuSE az annyira bugos volt, mind a rolling, mind a hagyományos verzió (két+ éve), hogy rövid úton kidobtam, szerettem volna Debian legfrissebbet, de a licencmániájuk szintén okozott gondokat, úgyhogy visszamentem az ubuntuhoz. Ezzel volt eddig a legkevesebb prolémám.
11

Mindegyik minimalista. Nekem

inf · 2019. Ápr. 17. (Sze), 01.58
Mindegyik minimalista. Nekem az jön be, ha tudom, hogy mi fut a gépen legalább nagyjából. A nagyobb rendszereknél ez szerintem kevésbé követhető.

Nem mondom amúgy, hogy az Ubuntu rossz, használtam azt is, meg Mint-et is egy darabig. Asztalihoz elfogadhatóak. Kb a win7 szintjét nyújtották. Fedora-t próbáltam még futólag. Igazából az alapokat szerintem mindegyik ilyen asztali disztro hozza.

Én azt nem értem, hogy itt miért a Manjaro és az MX Linux vannak toppon: https://distrowatch.com/. Az MX-ről még csak nem is hallottam.
12

Én azt se tudom, mire van ez

mind1 valami név · 2019. Ápr. 17. (Sze), 06.31
Én azt se tudom, mire van ez az oldal.
Mobilról néztem rá, nem igazán törődött vele, összekuszált oldalak jöttek fel több helyen, az általad említett statisztika nem derült ki, hogy mit is mutat valójában, szóval passz. Nekem úgy tűnt, ez inkàbb az oldal látogatóinak az op.rendszerét számolgatja, de nem túl hatékony, talán régóta nincs is karbantartva.
MX-ről azt hittem, kínai :D
13

Nekem úgy rémlik, hogy

inf · 2019. Ápr. 17. (Sze), 07.48
Nekem úgy rémlik, hogy hányszor töltötték le mostanában az adott oprendszert azt számolgatja. De már én is régen néztem.