ugrás a tartalomhoz

Hogyan mondanátok, hogy garantált/ellenőrzött a környezet?

inf · 2018. Dec. 28. (P), 00.13
Irok éppen egy kódot, aminél van választási lehetőségem, hogy egyszer ellenőrzöm az elején a környezetet egy scenario-val, aztán ha azon átmegy a kód és nem szór UnsupportedEnvironment-et, akkor utána abból indul ki, hogy a környezet rendben van, és nyugodtan elvárhatja, hogy bizonyos dolgok rendben működnek anélkül, hogy állandóan try-catch-be kellene tenni őket. A másik lehetőség, hogy teleszórom a kódot assertion-ökkel meg try-catch-el, és folyamatosan ellenőrzök, viszont attól elég ronda és olvashatatlan lesz az egész. Az első megoldás mellett döntöttem, viszont szeretnék az EnvironmentCheck-nél valami kifejezőbb nevet adni neki, ami tükrözi azt, hogy garantálva van a környezet és nyugodtan dolgozhat a kód. Az érdekelne, hogy van e erre valami bevett minta jól átgondolt elnevezésekkel, valami assurance vagy guarantee, vagy ilyen szókészletre gondolok? Esetleg ha nincs, akkor csináltatok már ilyet úgy, hogy nem checker-nek neveztétek?
 
1

Mivel még senki nem reagált

mind1 valami név · 2018. Dec. 28. (P), 10.04
Secured.../Assured... ? (mint biztosított)
Esetleg Verified... (mint ellenőrzött)
3

A verified environment

inf · 2018. Dec. 30. (V), 03.10
A verified environment tetszik. Nagyjából az takarja szerintem, amire gondolok.
4

Esetleg Safe... ami még szóba

mind1 valami név · 2018. Dec. 31. (H), 17.09
Esetleg Safe... ami még szóba jöhet, már amennyire értem, mit szeretnél. (a verified ugye arról szól, hogy átesett a szükséges ellenőrzéseken, a safe meg arról, hogy biztonságosnak tartom a környezetet)
5

Nem biztonsági ellenőrzésről

inf · 2018. Dec. 31. (H), 18.39
Nem biztonsági ellenőrzésről van szó, hanem arról, hogy teszteljem a beállításokat az adott környezetben, mert ha rosszul van beállítva, akkor nem fog lefutni a kód még akkor sem, ha a megfelelő böngészőt használják. Kicsit mindkettőt tesztelem, ha már van lehetőség rá. Szóval ha pl más motorja van a böngészőnek, mint amire a kódot írtam, akkor arra is hibát dob a teszt. Ez ilyen lazy lesz, szóval első hívásra fog lefutni mielőtt bármit csinálna, aztán megtartom a promise-t az eredménnyel, hogy ne kelljen többször lefutnia. A verified a helyes szó itt, a safe és a checked nem jók.
6

Jó, végül is te tudod, hogy

mind1 valami név · 2018. Dec. 31. (H), 19.07
Jó, végül is te tudod, hogy ténylegesen mit akarsz, de annyit azért megjegyeznék, hogy a biztonságos nem feltétlenül a szó szoros értelmében vett biztonságot jelenti.
Van egy olyan jelentése is, hogy "dolgozz vele nyugodtan, ezt már nem szükséges ellenőrizni" (pl. mert megbízol a forrásában, biztosra mész, hogy onnan nem jöhet hibás adat)
2

Valid

Pepita · 2018. Dec. 28. (P), 14.32
Ha már ellenőrzött, nem épp most ellenőrzöd (check), akkor az adott dolog (Environment) is valid.
Környezettel még nem csináltam, de bonyolult üzleti check részeredményeként igen.