ugrás a tartalomhoz

Weblabor kereső nem eredményez találatot

vbence · 2006. Aug. 25. (P), 21.43
Minden megadott szóra keresés, minden tartalomban, de miért nincs találat?

Korábban is feltűnt, hogy nem igazán használható a Weblabor keresője. De mi lehet az oka? Egy saját fórumtémát - http://weblabor.hu/forumok/temak/14822 - szerettem volna megtalálni, és a "flwor" kulcsszóval próbálkoztam, de a keresés nem eredményezett találatot: http://weblabor.hu/kereses?s=FLWOR

A figyelő nagyon ügyes dolog, de néha hendi lenne a kereső emellett is.
 
1

sajnos ilyen időszűkében

Hodicska Gergely · 2006. Aug. 26. (Szo), 13.53
Szia!


Tudunk a problémáról, az indexelő cucc már elég régi (pontos hibaokot András tudna mondani), és listán van, hogy valamikor rendbe tegyük, de ez nagyobb falat, amire nem könnyű időt szakítani.


Felhő
3

kereső

Anonymous · 2006. Aug. 26. (Szo), 23.42
Nem akarok nagyon beleszólni, de amíg az az indexelő izé magára talál, nem lehetne egy ideiglenes, ám egyszerű LIKE-os keresőt beheggeszteni? Nem ismerem a struktúrát, lehet hogy ez nem is megoldható...

Gyulus
5

Levlisták

Bártházi András · 2006. Aug. 27. (V), 09.06
A levlisták nincsenek adatbázisban, a LIKE lassú (innentől mindegy), a Full Text Search pedig használhatatlan. Már volt róla szó itt: http://weblabor.hu/forumok/temak/6361

Azért röviden összefoglalom: akár LIKE, akár Full Text Search, nem tudna relevanciát számolni, és totál értelmetlen találatok kerülnének az első száz oldalra - a MnogoSearch az egymásra linkelések alapján ezt jól megoldja (~ Google PageRank). A Full Text Search két módban használható. Mindkettő rossz, az egyik például stopwordnek veszi a gyakran előforduló szavakat, a másik még a szavak előfordulása alapján sem csinál relevanciát, illetve a "Bártházi András" keresőkifejezésre VAGY kapcsolattal adja vissza a találatokat a mindenhol megszokott ÉS kapcsolat helyett. Szóval ezért nem - a jelenlegi a lehető legjobb megoldás, még akkor is, ha vannak hibái.
7

like

Anonymous · 2006. Aug. 27. (V), 12.47
a LIKE lassú (innentől mindegy)


Az én tapasztalatom szerint a LIKE nem olyan lassú, persze az egyéb, általad említett hátrányai megvannak.
Az inforadio.hu keresője LIKE-kal megy, és nem találom feltűnően lassúnak, igaz, csak 18000 cikkben keres, ami nem túl nagy szám. Persze nem csinál relevanciát, egyszerűen dátum szerint listázza a találatokat.

Gyulus
2

google

Bártházi András · 2006. Aug. 26. (Szo), 16.22
Sajnos jelenleg csak ennyit tudok válaszolni: használd a Google-t, mert jobb ezen a téren.
4

google?

vbence · 2006. Aug. 27. (V), 01.39
Az én fejemben is megfordul, miért nem tesztek be egy gugli keresést a form action-jének, de gondoltam nem egyezik az üzleti politikátokkal (vagy ilyesmi)... De akkor ezúton javaslom is, hogy állítsátok a keresőboxot a google idevágó címére :)

B
6

megvan

Hojtsy Gábor · 2006. Aug. 27. (V), 12.18
Nem egyezik az "üzletpolitikánkkal" olyan értelemben, hogy szerettünk volna saját belső (a lokális opciókat jobban biztosító) keresőt biztosítani. Sajnos ez annak hibái miatt a rengeteg beleölt munka ellenére sem sikerült. Most a keresődoboz és a keresőoldal is a Google webhely keresőre mutat, ami remélhetőleg jól használható.

Ez megtalálja az FLWOR-t, bár egy csomó irreleváns helyen is kidobja, ahol csak úgy szerepel az oldalon... Jó lenne, ha lehetne a Google-nek mondani olyat, hogy az oldal bizonyos részeit ne idexelje, de tudomásom szerint ilyen nincs. Az mnogosearch esetében volt (ráadásul pontosabban olyan módon indexeltük, hogy még csak nem is kellett ezt a lehetőséget kihasználni).
8

Google Sitemap

Balogh Tibor · 2006. Aug. 27. (V), 16.42
Jó lenne, ha lehetne a Google-nek mondani olyat, hogy az oldal bizonyos részeit ne idexelje

1.) Letilthatjátok az egész oldalt: noindex, follow
2.) Az oldal adott részét javascript állítja elő. Így nem szerepel a találati listában.
3.) Google Sitemap, hogy egyes oldalak vagy oldaltípusok megfelelő prioritást kapjanak. Például a cikkek nagyobb priotitást kaphatnak mint a hírek, a hírek nagyobb prioritást a fórumtémáknál, a fórumtémák azonost a blogmark-okkal. - Ezt a listázásnál figyelembe fogja venni a Google.
9

nem egész oldal a probléma, JS nem megoldás

Hojtsy Gábor · 2006. Aug. 27. (V), 20.04
Nem egész oldalakat akarunk tiltani, arra a robots.txt különben is sokkal alkalmasabb, mint a noindex meg a nofollow (egy helyen lehet ugyanis kezelni a tiltásokat).

JS használata nem megoldás, ez szerintem egyértelmű, nem akarjuk kizárni az oldalunk olvasásából azokat, akik JS-t kikapcsolnak valamilyen okból, márpedig alapvető navigációs elemeket elrejteni előlük nem jó döntés.

A Google Sitemap tippet köszönjük, megnézzük alaposabban, hogy mit lehet belőle kihozni.