ugrás a tartalomhoz

Div minimum szélességgel, de nagyobb is lehessen

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 17.13
Sziasztok, azt szeretném megoldani, hogy egy div rendelkezzen egy minimális széleséggel, de ha a tartalma túlnyúlik, akkor a div szélessége alkalmazkodjon hozzá (tehát akkora legyen mint a tartalom szélessége és ne törje több sorba).

Van valami ötletetek?
 
1

sajnos ez nem mindig megy

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 17.29
Hali!

Van rá megoldás, létezik "min-widht" és "min-height" selector is, de sajnos IE-ben nem megy, ott ugyanis automatikusan "túlnyújtja" a tartalmat, ha szükséges. Tehát IE-ben a sima "width" selector használható, a FF-ben és Netscape-ben a "min-width" is létezik. Persze egyszerre ne használd, mert a width-et az FF pontosan annyinak értelmezi, tehát ha nagyobb a tartalom, mint a div mérete, akkor bizonyos esetekben ki fog lógni (pl. ha border-t használsz zavaró lehet).

Info:
http://www.w3schools.com/css/css_dimension.asp

üdv
BL
2

ezt vágom

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 17.31
de mi a megoldás? :)
3

hát igen

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 17.38
Használhatsz pl. webböngészőhöz igazított css-file-t, mondjuk a böngésző típusától függően ezt és ezt olvassa be, és a két file csak ezekben különbözne.
Vagy használd a sima height-ot, és tegyél alá is egy div-et, aminek a margin-top-ja 0px, és border-top-ja van (ezt most csak a keret miatt mondom), és a felső div alsó maring-ja legyen 0px, ill margin-bottom is 0px, így a két div "összeolvad", viszont ha túlnyúlik a tartalom, akkor az alsó div-et az lejjebb fogja tolni, így a margó is megmarad.
Elvileg ez megy explorer-ben és ff-ben is, bár most így hirtelen nem vagyok biztos benne, csak annyiban h valahogy trükközni kell:)
5

elrontottam

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 17.40
bocs, csak én mindig a min-height-al szórakozom így, szóval akkor a megfelelő kiválasztókkal width-el is megy hasonlóan..)
4

google

zsepi · 2006. Jún. 12. (H), 17.38
mint mindig, most is segít a google
alapötlet: az IE a width tulajdonságot úgy értelmezi, mint a rendes böngészők a min-width-et
6

Nekem is volt ilyen gondom

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 19.59
Nekem is volt ilyen gondom, én úgy oldottam meg (ideiglenesen), hogy bevezettem egy új id-t, ami ugyanaz volt, mint az előző, csak itt min-height-ot használtam, és oda tettem be, ahol tudtam, hogy túlcsúszna a tartalom. Igaz ez nem szép megoldás, de működik.
7

conditional comments

Anonymous · 2006. Jún. 12. (H), 21.48
keress ra erre.
8

A jó megoldás és a gondolkodás a megoldás

Adam · 2006. Jún. 12. (H), 22.12
hát ha egyszer leírják, hogy IE alatt width, minden más szabványkövető alatt meg a min-width, nem tudom mi a problémád. Biztos kész megoldást vársz, mert gondolkozni nehéz.
item {
width: auto !important;
width: 500px;
min-width: 500px;
}
Bár inkább szétválasztanám az IE specifikus CSSt egy külön fileba, hogy ne kavarja meg a világot a különféle hack...
9

ma` megint..

ashnur · 2006. Jún. 13. (K), 15.15
parszor mondtam mar hogy ie teljesen jol felfogja az !importat keywordot...
amiert megis mukodik a kodod az az, hogy ha tobbszor adod meg ugyanazt a rule-t egy block-on belul akkor viszont IE felulirja az utolsot.

http://www.aowl45.dsl.pipex.com/important1.htm

egy kis pelda

maradjunk annyiban, hogy ez a megoldas a gany felsofoka :) megertem, hogy sokszor hasznos lehet hekkelni, de amikor javasolunk egy megoldast valakinek akkor jo lenne ha nagy ivben elkerulnenk ezeket a megoldasokat.

a conditional comments hasznalata sokkal biztonsagosabb es sokkal konnyebb kezelni is.
10

hmmm...

wiktor · 2006. Jún. 14. (Sze), 13.29
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de ha "jól felfogná", akkor nem írná felül. Ez lenne !important lényege, hogy NEM írja felül.