ugrás a tartalomhoz

Thunderbird dátumhiba (1970.01.01)

Atomi · 2018. Május. 19. (Szo), 12.17
Üdv!


Több leírást is megnéztem a neten erről a hibáról, de csak mellébeszélnek.

Van valakinek ötlete, hogyan lehet kijavítani ezt az egyértelműen Thunderbird és nem Server hibát, mivel pl. a Windows Live programban ilyen sosem volt. De áttértem a Thunderbird-re, mert egyéb dolgokban viszont ez sokkal jobb és nem fagy állandóan, mint a másik.

Ha megnézem a gmailban az adott levelet, ott természetesen jó a dátum, tehát a Thunderbird rossz. Sőt, még ha a Thunderbird-ben megnézem a forrását a levélnek, ott is jók a dátumok.
De nem maradhat így, mert így nem kerül be rendes dátummal, tehát nem kerül be a megfelelő helyre és kereséskor is probléma lesz később.

Az az érdekes, hogy már vagy 1 éve ezt tapasztalom, vagyis amióta használom ez van és semmi se segített, ellenben több frissítést is telepítettem, de nem oldódott meg, pedig másnak is van ilyen baja vele.
 
1

Kipróbáltam most azt is, hogy

Atomi · 2018. Május. 19. (Szo), 12.38
Kipróbáltam most azt is, hogy a gmailba bementem, ott a kukába tettem, majd kivettem onnan, hogy a Thunderbird ismét letöltse, és akkor meg jó volt a dátum.
2

Kedves Atomi! Sok-sok éve

tisch.david · 2018. Május. 19. (Szo), 22.03
Kedves Atomi!

Sok-sok éve Thunderbirddel levelezem, POP3-mal töltve le a leveleket, saját levelező szerverről meg Gmail-ről vegyesen, de - egy-két spamtől eltekintve - sosem tapasztaltam még azt, hogy beérkezett levélnek 1970.01.01. lett volna a dátuma.

Mi a pontos jelenség? Minden beérkező levél dátuma 1970.01.01.? IMAP-pal nézed a leveleidet vagy POP3-mal töltöd le őket?

Üdv:

Dávid
3

IMAP, kb. heti pár esetben,

Atomi · 2018. Május. 20. (V), 20.35
IMAP, kb. heti pár esetben, úgy pár tucat levélből.
4

Kedves Atomi! Ilyen

tisch.david · 2018. Május. 21. (H), 12.29
Kedves Atomi!

Ilyen felállásban sajnos nincs tapasztalatom a Thunderbirddel. :\ Remélem, más tud tanácsot adni Neked.

Üdvözlettel:

Dávid
5

Használd, ami jó

Pepita · 2018. Május. 22. (K), 08.21
Tudom, nem ezt a választ várod, de ha a Thunderbird nem műxik megfelelően a Te leveleiddel / email szervereddel, akkor a legjobb megoldás, ha másik klienst választasz, amiben nem tapasztalod a hibát. Tippre nem valószínű, hogy találsz itt egy Thunderbird - fejlesztőt, és a leírásod alapján feldolgozási hibának tűnik.
Windows Live állandóan fagy? (Néhány ismerősöm használja, nem panaszkodtak rá.)
Hosszú ideig használtam Thunderbird - öt, és nem tapasztaltam ezt a hibát, viszont fagyás - memóriafalás előfordult.
Ha gmail fiókod van, annak webes felülete nem megfelelő?

Nagy valószínűséggel nem fogod tudni otthon házilag javítani egy levelezőkliens esetleges hibáit, vagy ha mégis, akkor a frissítésekkel leszel bajban. Inkább érdemes olyat használni, ami jól működik és a lehető legközelebb állnak a szolgáltatásai hozzád. Ez a sorrend, az első, hogy működjön.
7

Jól körbenéztem alternatívák

Atomi · 2018. Május. 23. (Sze), 22.30
Jól körbenéztem alternatívák után és ez volt a legjobb.
Mivel teljes rendszer újratelepítés után is ez van, nem nálam van a hiba. Mivel a neten ez a hiba ismert, rengeteg helyen írják, csak épp működő megoldást nem, a hiba nem nálam van. Windows mail: már nincsenek hozzá frissítések, a Microsoft maga sem ajánlja, nem csak a fagyás a baj. Webes mail? Ne már. Én nem vagyok az a kutyaütő divatmajom, aki a felhőben tárolja a dolgait, aztán sír, amikor minden elvész. És több címem van, így kényelmes, így rendezett. És minden levél megvan a saját gépemen is. Ez a jó megoldás. Tehát nem, nem megfelelő a webes. Itt rákeresek egy levélre, egy szóra, és az összes email címemben megtalálja. És még sorolhatnám az előnyöket, amiket te is tudsz nyilván.
Nekem nem szokott fagyni, ez az egy hibája van.
6

Az ezen a linken szereplő

Endyl · 2018. Május. 22. (K), 13.01
Az ezen a linken szereplő javaslatok sem segítenek?
8

Ez jól leírja azt, ami nálam

Atomi · 2018. Május. 23. (Sze), 22.35
Ez jól leírja azt, ami nálam van és azt is, amit írtam, hogy ugyanaz a levél más rendszerben nem hibás.