ugrás a tartalomhoz

Mobil és PC közötti mappaszinronizálás Total Commanderben nem megy

Atomi · 2018. Júl. 19. (Cs), 12.36
Üdv!


Eddig egy 4.1.1-es Androidot futtató mobilom volt, most egy 7.1.1-est futtató. A korábbi telefonnal simán ment, hogy USB-n csatlakoztam a PC-hez és Total Commanderrel szinkronizáltam pl. a képek mappát.

Ezzel az újjal viszont már hetek óta nem sikerül összehozni, a Total Commander azt mondja, hogy „Hiba - a szinkronizálás csak a következő variációkat támogatja".

Lehet benne navigálni, átmásolni, minden, Total Commanderben is, Windowsban is (7), de szinkronizáláskor ezzel jön.

Olvastam, hogy az USB hibakeresést kell bekapcsolni. Azt is megtettem, annak ellenére, hogy a vírusellenőrzöm a telefonon veszélyt jelez. Mégsem működik a szinkronizálás.

Valakinek ötlet?

Előre is köszönöm!
 
1

cloud?

Pepita · 2018. Júl. 19. (Cs), 13.59
Miért nem használsz inkább egy felhő-szolgáltatást, amin be tudod állítani automatikusra a szinkronizálást USB kábel nélkül is?
Lehet benne navigálni, átmásolni, minden
Törölni is tudsz TC-ből? Ha esetleg nincs írási joga a telóra / mappára, akkor az azt (is) okozza, hogy nem tud szinkronizálni (mert a beállításoktól függ, hogy kell-e / honnan kell törölni).
2

Nem bízom a felhőben (voltak

Atomi · 2018. Júl. 19. (Cs), 14.26
Nem bízom a felhőben (voltak is ugye hírek adatok tönkremeneteléről, és feltörésekről), és soha nem fogom a dolgaimat ott tartani, amit nem muszáj. Ami fizikailag a kezemben van, abban bízom.

És a régi telefonomon ez nagyon jól ment, most viszont gondolom az Android verzió miatt nem, pedig pillanatok alatt ment a szinkronizálás, kényelmesen, és biztonságosan.

Ui.: Igen, tudok törölni is.
3

Ha titkosítva töltöd fel,

inf · 2018. Júl. 19. (Cs), 14.46
Ha titkosítva töltöd fel, akkor hiába törik fel. Előfordulhat, hogy bitrot vagy ilyesmi kinyírja, de az itthon is, ha nincs raid meg ez ellen védő oprendszer. Ettől függetlenül én is itthon tartom a dolgaimat. Túl sok lenne, és amúgy is szeretném jól kereshetőre megcsinálni.
4

Syncthing, Resilio

ecrazor · 2018. Szep. 17. (H), 19.22
Egy ideje a telefonos képek szinkronizálására Resiliot ( https://www.resilio.com/ ) használok. Alapvetően P2P-t használva végez szinkronizációt külső szerver nélkül, természetesen titkosítottan. Ha a két eszköz egy helyi hálózaton csücsül, akkor megtudja oldani a helyi szinkronizálást is nagy sebességgel.

Ennek Open Source változata a Syncthing ( https://syncthing.net/ ).
5

Szeretném Total Commanderrel

Atomi · 2018. Szep. 17. (H), 22.51
Szeretném Total Commanderrel megoldani, nem egy újabb programmal, offline.

Biztos van valami beállítás, ami miatt nem engedi, de nem találom.

Mondom, az előző telefonommal ment a dolog.

Ha másolni engedi a Total Commander, akkor szinkronizálnia is kéne engednie. Nem arról van szó, hogy nem engedi a szinkronizálást, hanem már az elején, az összehasonlítást se kezdi meg.