ugrás a tartalomhoz

VPS Hosting

ErikVPS · 2017. Nov. 25. (Szo), 19.28
Sziasztok,

Csupán ezért fordulok hozzátok, hogy tanácsot és tapasztalatot hallhassak. A tárgy az lenne, hogy nem találok normális VPS szolgáltatót, pedig már a magyar szolgáltatók nagy részét bejártam. :) Leginkább saját, szoftver tesztelési célokra használnám, így csak 2-3 GB-ra, és max 2 CPU-ra lenne szükségem.
Az elvárásaim közt a legfontosabb a több funkciós és gyors kezelő felület (Kedvencem, ilyesmi pl: https://demo.virtkick.com/machines), valamint (D)DoS védelem, Xen/KVM alapú virtualizáció, gyors SSD, annak pedig csak örülni tudok, ha állítható a lokalizáció és segítőkész az ügyfélszolgálat.

Ti tudtok ilyesmit ajánlani és mik a tapasztalataitok? Lehetőleg magyar, de ha angol, az se gond.

Előre is köszi a válaszaitok! :D
 
1

Teszt

Hidvégi Gábor · 2017. Nov. 28. (K), 09.46
Teszteléshez miért kell gyors SSD? Lassú a szoftver? Így sosem fog kiderülni, hogy az IO mennyire szűk keresztmetszet.

A DotRollt próbáltad?
2

Teszt vs SSD

Pepita · 2017. Nov. 28. (K), 12.30
Gondolom éles környezethez minél közelebbi teszt vasat szeretne. Ma már nem feltétlenül szempont, hogy békebeli HDD - vel is gyors legyen a szoftvered, mert elérhető áron van SSD. Én "szűk keresztmetszetet" inkább fejlesztői környezetben szoktam vizsgálni, illetve sok múlik azon is egy webalkalmazás esetén, hogy a felhasználók mekkora része használja egyidejűleg ugyanazt a szolgáltatást. Szóval a tesztvas inkább jobb, ha az élesre hasonlít, lefelé tekerni sokkal könnyebb, mint felfelé...

DotRoll ügyfélszolgálat eléggé jó, VPS-üket nem tudom. Én kipróbálnám.
3

Világos

Hidvégi Gábor · 2017. Nov. 29. (Sze), 11.17
Kíváncsi lennék, mik azok az esetek, ahol SSD-re van szükség az adattároláshoz. Jelenleg ugyanis nagyjából három-négyszer annyiba kerül rajtuk a tárhely, mint a HDD-n (egy-két terabájtig, utána viszont többe). Ha veszel két egy terabájtos HDD-t, és megosztod köztük az adatokat, akkor kétszer akkora lesz a tárhelyed és feleakkora az elérési időd, és még mindig olcsóbb, mint egy egy terabájtos SSD.
4

Response time

janoszen · 2017. Nov. 29. (Sze), 11.56
Ha VPS-t veszel, akkor nem nagyon van olyan opcio, hogy tesztel bele 1-nel tobb disket. Vagy SSD-t kapsz vagy HDD-t es kesz. Arrol nem is beszelve, hogy tobb HDD = tobb aramfogyasztas, es a hostingnal az aram az egyik jelentos koltsegtenyezo (amit a disk eszik + a legkondi). Otthon persze nem szamit, de egy tobb ezer - tizezer gepes DC szintjen mar nem mindegy, hogy 1 SSD fut vagy 2 HDD. Ha meg teszel ala NVMe SSD-t, az meg egy nagysagrenddel gyorsabb, azt nem hozod be HDD-vel.

Ettol fuggetlenul az eredeti kerdezo sztem nem egeszen irta le jol a use case-t, mert a "Sajat szoftver tesztelese" es a "DDoS vedelem" szamomra nem eppen osszeferheto kategoria, plane nem ezeknel a gepmereteknel. Valami itt nem egeszen kerek.
5

NVMe

Hidvégi Gábor · 2017. Nov. 29. (Sze), 13.04
Az NVMe SSD-k fogyasztása már ott van a HDD-ké körül, sőt, meg is előzik őket sok esetben, hűteni kell őket rendesen. De teszteléshez minek ekkora teljesítmény?

A kérdező szerintem sem biztos a dolgában.
6

Simán lehet, hogy I/O bound

BlaZe · 2017. Nov. 29. (Sze), 13.43
Simán lehet, hogy I/O bound feladatot kell tesztelni, és számít az idő. Pl gépi tanulás, modell optimalizációk stb. Nekem is SSD-re van szükségem a saját pet projectem tesztelésére. Igaz nem gondolok VPS-re, de simán lehet ilyen use case, nem csak web van.
7

Amazon

janoszen · 2017. Nov. 29. (Sze), 14.00
Ilyenekre tipikusan azt szoktam mondani, hogy Amazon es haverjai, ott lehet kerni kifejezetten erre optimalizalt gepet. Egy kisebb, webkiszolgalasra optimalizalt magyar szolgaltato ugy ki fogja vagni hogy csak na ha agyon zuzza az IO csatornat. Vagy be lesz korlatozva, akkor meg annyit is ert a feladat szempontjabol.
9

Teszt

Hidvégi Gábor · 2017. Nov. 30. (Cs), 09.32
És ahhoz elég a két processzormag és két gigabájt tárhely?
10

Lehet

Pepita · 2017. Nov. 30. (Cs), 11.44
Nem biztos, hogy nagy storage-el jár sok IO művelet.
De - mivel nem írta - elképzelhető, hogy RAM-ra gondolt 2 GB - ot.
A két mag nekem is kevésnek tűnik, most néztem, hogy itthon a Docker tőlem 8 magot és 8 GB RAM-ot kap. :) (Persze nem egy konténer fut.)
11

Attól függ mi a feladat, amit

BlaZe · 2017. Nov. 30. (Cs), 12.59
Attól függ mi a feladat, amit nem tudunk :)

Az én esetemben jelenleg bőven elég az egyszálú feldolgozás, viszont a teszt file-om lényegesen nagyobb.
8

Rackforest?

vbence · 2017. Nov. 29. (Sze), 23.00
Én csak a legjobbakat tudom róluk mondani. Mind szolgáltatásban mint kiszolgálásban.
12

off: Volt nekem bookmarkolva

inf · 2017. Dec. 2. (Szo), 20.31
off:
Volt nekem bookmarkolva pár jó szolgáltató, de teljesen esélytelen, hogy megtaláljam. Pont az ilyenekre csinálom most a keresőmet, egyszerűen kezelhetetlen ez a bookmark és cikk mennyiség. Én a helyedben inkább külföldi nagyobb céggel próbálkoznék.
13

magyar vps hoszting

lexor · 2018. Dec. 29. (Szo), 13.49
Én most a minivps.hu EU ssd 40 csomagját tesztelem, nekem jónak tűnik.