ugrás a tartalomhoz

github privát repo (blogposzt, jobb híján a fórumon)

mind1 valami név · 2019. Jan. 8. (K), 10.58
Azt írja az Arstechnica, hogy egy mai bejelentés szerint, mostantól az ingyenes accountok tulajdonosai is használhatnak privát repot.

Érdekes... tudom, rosszindulatú vagyok, de már megint az okot, a hátsó szándékot keresem a dolog mögött.
Vajon csak annyi lenne, hogy sokan kerestek más helyet a kódjaiknak, miután a Microsoft felvásárolta a githubot és próbálják megtartani azokat, akik maradtak?
Vagy (ennek még utánanézek a felhasználási feltételek közt) arra számítanak, hogy így értékesebb kódokat is megkapnak? Bár ezt nem hiszem, aki komoly szoftvert fejleszt és nem hajlandó nyíltforrásúvá tenni, az nem fog ingyenes tárolót használni.

Szóval kíváncsi vagyok. :)
 
1

Mindenképp érdekes,

Pepita · 2019. Jan. 8. (K), 11.18
de én egyszerűbb okot keresnék.
Ha van másik alternatíva, ahol lehet ingyenesen privát repóm (pl bitbucket), és ugyanúgy műxik, mint a GitHub, ráadásul pár kattintással át lehet költöztetni egy projektet, akkor miért fizetnék érte a GitHubon?
Mondjuk itt is csak small team (max 5 fő) esetén lehet free, de sokaknak ez elég.
arra számítanak, hogy így értékesebb kódokat is megkapnak?
Mit értesz azalatt, hogy "megkapnak"? Meg lennék lepve, ha anyagi haszonszerzés céljából "kukkolnák" a privát repókat, ha belegondolsz, ennek elég egyetlen egyszer kiderülnie.. Őszintén szólva ennek én konkrétan sose néztem utána ÁSZF-ben, hogy hogy van, de olyan szoftvereken is dolgoztam privát repóban, amiket sokaknak igencsak megérné lenyúlni, a tulajdonos(ok) mégis megbízott a GitHubban.
aki komoly szoftvert fejleszt és nem hajlandó nyíltforrásúvá tenni, az nem fog ingyenes tárolót használni
Ezzel nem teljesen értek egyet. Eddigi tapasztalatom alapján, aki igazán fél a lopástól (cég), az kvázi ingyenes tárolót használ: saját szerverre felrakott Gitlabot pl, elzárva a külvilágtól.
Szerintem inkább azon múlik, hogy megbízik-e az adott üzemeltetőben, nem azon, hogy fizetős-e (egy "komoly" szoftverhez képest nem jelentős összeg a vállalati account / privát repó).
2

Amikor a MS felvásárolta a

mind1 valami név · 2019. Jan. 8. (K), 11.31
Amikor a MS felvásárolta a githubot, akkor felmerültek ilyen tippek is, hogy többek közt a privát repok kódjaira, az azokban lévő tudásra akarták rátenni a kezüket.
Csak ezért gondoltam, hogy akár ilyesmi is közrejátszhat, ha ...
4

Ezzel nem teljesen értek

inf · 2019. Jan. 8. (K), 14.22
Ezzel nem teljesen értek egyet. Eddigi tapasztalatom alapján, aki igazán fél a lopástól (cég), az kvázi ingyenes tárolót használ: saját szerverre felrakott Gitlabot pl, elzárva a külvilágtól.


+1, ha komolyan veszed a dolgot, akkor csakis saját szerveren van értelme csinálni mindent. Ha nem annyira, akkor mehet az ilyen ingyenes tárolókba. A projektek többségénél egyébként nem számít.
3

A GitHub bevetelenek

MadBence · 2019. Jan. 8. (K), 13.11
A GitHub bevetelenek legnagyobb resze enteprise ugyfelektol jon, szerintem teljesen logikus lepes bealdozni azt a kis bevetelt rovid tavon, ha cserebe fel tudnak zarkozni a konkurenciahoz (GitLab, Atlassian), es meg jobban tudjak koncentralni a felhasznaloi bazisukat (akinek privat repokra volt szuksege, azoknak a tobbsege siman csak atment a konkurenciahoz a privat repoival).
5

Bár ezt nem hiszem, aki

BlaZe · 2019. Jan. 8. (K), 15.02
Bár ezt nem hiszem, aki komoly szoftvert fejleszt és nem hajlandó nyíltforrásúvá tenni, az nem fog ingyenes tárolót használni
Nekünk az open-source és a fizetős verzió, meg egyéb privát repók is online GitHubban vannak, pedig viszonylag komoly termékről van szó. A privát repóink persze nem ingyenesek, mert nem férünk bele a keretekbe, de egyéb különbség nincs. Ha csak hárman dolgoznánk rajta, simán lehetne ingyenes. (Hacsak a GH license feltételei nem rendelkeznek máshogy, nem néztem meg)

Az előző banki projecten viszont pl on-premise GH Enterpriset használtunk. Többek között jogi szabályozás miatt. Meg volt adva honnan lehet hozzáférni a kódhoz. Mi is csak az irodából tudtunk, ott ez egyértelműen nem játszott volna.