ugrás a tartalomhoz

pdf kezelés

Theo76 · 2016. Júl. 13. (Sze), 06.59
Sziasztok!

Van egy weboldalam, ahol pdf dokumentumokat is tárolok. Az lenne a cél, hogy ha valaki megnyit egy pdf file-t, akkor átkéne irányítani, hogy az Adobe Acrobat alkalmazásban nyíljon meg. Java megjelenítőt már próbáltam, de van, hogy tovább kell szerkeszteni szövegdobozok behelyezésével, pl újabb bejegyzést írni. Ezt lehetséges esetleg javascripttel?
 
1

Másik irány?

castaw · 2016. Júl. 13. (Sze), 11.56
Egy kitöltött űrlap alapján is generálhatsz pdf-et így nem/kevésbé függnél a felhasználó környezetétől.
2

Igen erre én is gondoltam,

Theo76 · 2016. Júl. 13. (Sze), 13.07
Igen erre én is gondoltam, viszont a gond az, hogy egy egy dokumentum kitöltő, ami kinyomtatásra kerül, azt aláírja az ügyfél, majd a fejléc később lesz kitöltve. Más más adatokkal. Hogy miért így kell azt nem tudom... én csak elkészítem nekik a programot. :)
3

Akkor is azt mondanám, hogy

castaw · 2016. Júl. 13. (Sze), 21.54
Akkor is azt mondanám, hogy generálj űrlapból pdf-et, hagyd ki az "ügyfélszolgálat tölti ki" részt.
Aztán az aláírt pdf-et meg háttérként berakva elkészíted a fejléces verziót. Micike ezt is könnyebben megoldja egy űrlapot kitöltve.
4

hogy tudok háttérnek pdf-et

Theo76 · 2016. Júl. 15. (P), 01.26
hogy tudok háttérnek pdf-et megadni?
5

Minek a hátterének akarod

Poetro · 2016. Júl. 15. (P), 12.21
Minek a hátterének akarod megadni a PDF-et, és miért?
8

van egy alkuszi dokumentum,

Theo76 · 2016. Júl. 18. (H), 09.52
van egy alkuszi dokumentum, amin az alapadatok ki vannak töltve, az ügyfél aláírja, majd ezt pdf-ként tárolják. Viszont a dokumentum fejléce később kerül kitöltésre. Próbáltam úgy is megoldani, hogy a doksira ráigazítani a később rákerülő szövegeket, de sajnos nem egy precíz nyomtatók vannak, és eléggé eltudnak csúszni a rákerült adatok. Ezért lenne szükség arra, hogy vagy a pdf-t háttérnek, de ahogy írta castaw ez nem lehetséges, vagy alternatív megoldásként ha letöltik a file-t akkor indítsa el az adobe acrobat nézőke programját, amibe van lehetőség plusz szövegeket elhelyezni.
10

https://www.pdflabs.com/docs/

szabo.b.gabor · 2016. Júl. 19. (K), 09.17
https://www.pdflabs.com/docs/pdftk-man-page/

valamint vannak kitölthető pdf dokumentumok is, amiket persze scriptből is lehet noszogatni, keress olyasmire, hogy fdf
6

Nyilván először jpg-vé kell

castaw · 2016. Júl. 16. (Szo), 07.34
Nyilván először jpg-vé kell alakítani, aztán egy új pdf-ben elsőként ezt a képet elhelyezni és utána ráhelyezni azokat a misztikus fejléceket.

(Ha mindenképpen ez menet)
7

Úgy írtad, hogy a pdf-et

Theo76 · 2016. Júl. 18. (H), 09.34
Úgy írtad, hogy a pdf-et háttérnek betéve. :) Ezért gondoltam, hogy van erre is valami lehetőség.
9

Biztos, hogy jó irány?

Pepita · 2016. Júl. 19. (K), 06.11
Eddigieket olvasva egy kérdés:
ha már egy papírt alá ír egy ügyfél, ezután módosítani / létrehozni felette a tartalmat - nem aggályos egy kicsit?

Ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy "itt ez a tiszta lap, írd rá az adataid és írd alá, aztán amikor nem látod, majd fölé írom, hogy mit is írtál alá."

Ebből akár okirathamisítás is lehet.

Az, hogy nem jók a nyomtatók, nem akadályoz meg abban, hogy egy hátteret használj. Mire nyomtatásra kerül, addigra 1 dokumentum, ha a szoftvered jól pozicionálta benne az elemeket, akkor azok egymáshoz képest nem fognak "csúszkálni". (Egyben az egész csúszhat, de ez nem függ a tartalomtól. )
11

igen ezt lehetne ragozni,

Theo76 · 2016. Júl. 20. (Sze), 11.02
igen ezt lehetne ragozni, igazad is van, bár fogalmam sincs hogy működnek egyes helyeken a törvények mert nagyon sok kivételt látok... Ami a nyomtatást illeti, nincs igazad, mert többször kipróbáltam, és mivel a pozicionálás nem változott útközben, és a nyomtatáson még is hol ferde, hol kicsit lejjebb vagy feljebb van, így arra a következtetésre jutottam, hogy nem igazán stabilak a nyomtatók ezen a téren (más nyomtatóval is ki lett próbálva). A másik meg nem a dolog jogi részét akartam itt megvitatni (arra vannak másik fórumok), hanem a technikai részét. ;) Ami ugye bár akár másra is ráhúzható nem feltétlen csak erre... :)
12

portable

Pepita · 2016. Júl. 20. (Sze), 19.49
Portable document format
Ha legenerálod háttérrel és egy (több ) olvasóban jól jelenik meg képernyőn, akkor a nyomtatón is jónak kell lennie. Ezért írtam, hogy egyben az egész el tud csúszni ha gagyi a nyomtató, de külön a "háttér" nem. Nekem még mindig az a gyanúm, hogy nem jól generálod a háttérrel.

A jogi dolgot hagyjuk, én se értek hozzá, de nem igazán mernék ilyet vállalni... :)